Από Euro σε Euro...

Από Euro σε Euro...

Το Euro 2012 ανήκει πλέον στο παρελθόν, το κατέκτησε η ομάδα που έπαιξε το πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο, έδειξε χαρακτήρα και σταθερότητα αξιοζήλευτη παρά τα πειράματα του Ντελ Μπόσκε.

Βέβαια, όταν έχεις να διαχειριστείς τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, ως προπονητής, όχι μόνο μπορείς να κάνεις πειράματα, αλλά και... υπνάκο να πάρεις στον πάγκο, δίχως να κινδυνεύεις να χάσεις το ματς.

Και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας γνωρίζει καλά ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει και το οφείλει αποκλειστικά στους παίκτες του...

Το Euro 2012 ανήκει στο παρελθόν και από σήμερα ανοίγει τις πύλες του το Euro 2012 για τις εθνικές ομάδες των νέων. Με την Ελλάδα να δίνει και σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση το παρών και να ευελπιστεί στο καλύτερο δυνατό, ποντάροντας στην αφρόκρεμα της νέας γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια ομάδα που καθοδηγεί ο Κώστας Τσάνας και έφτασε στην Εσθονία αήττητη, μετρώντας 5 νίκες και μια ισοπαλία στα προκριματικά, με τον εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων 21-2.

Μια ομάδα που διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της καθώς οι περισσότεροι παίκτες - μέλη της αγωνίζονται μαζί αρκετά χρόνια και έχουν αποκτήσει απίστευτη ομοιογένεια και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, ικανούς να ισοσταθμίσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τα πλεονεκτήματα πιο ισχυρών ομάδων.

Είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, το γεγονός της παρουσίας της Ελλάδας στο Euro των ανδρών και των νέων, αφού δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον και όχι μόνο παρόν και παρελθόν...

Ο Φερνάντο Σάντος θα κληθεί σύντομα να πάρει αποφάσεις σημαντικές, αφού θα πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία περαιτέρω ανανέωσης της εθνικής ανδρών με φόντο τη δημιουργία της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει (εκτός απροόπτου), σε μια ακόμη τελική φάση, αυτή του Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

Είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει στραμμένη την προσοχή του στα παιχνίδια της Ελλάδας στο Euro 2012 (Κ-19) και σίγουρο ότι σύντομα θα δούμε και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της παρακολούθησης, με την κλήση μέλους ή μελών αυτής της ομάδας απευθείας στην εθνική ανδρών, έστω και για να μπαίνουν στο κλίμα...

Να ευχηθούμε τα καλύτερα στα μέλη της εθνικής ομάδας των νέων και το τεχνικό επιτελείο της. Ποτέ δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο μπροστά από τον... καθρέπτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι η εθνική ανδρών. Υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι δίπλα τους, σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Και θα το κάνουμε.

Καλή επιτυχία...



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved