Ο δρόμος εξόδου απ' το... τούνελ!

Ο δρόμος εξόδου απ' το... τούνελ!

Η φράση του Θανάση Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό που θέλει εκτός από τσέπη και… καρδιά, περιλαμβάνει όλη την ουσία όσων εδώ και καιρό διαδραματίζονται στις τάξεις του «τριφυλλιού», σε διοικητικό - ιδιοκτησιακό επίπεδο και το οδηγούν… ολοταχώς προς την καταστροφή.

Λεφτά, άλλωστε, υπήρξαν στη διάρκεια της χρυσής εποχής και μάλιστα πολλά περισσότερα -ενδεχομένως- από όσα σήκωνε το ταμείο της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός (σήμερα) να καλείται να πληρώσει τα «σπασμένα» εκείνης της περιόδου.

Τι έχουν δει όλες αυτές τις ημέρες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού;

- Την προσπάθεια των παλαιμάχων, την οποία ο Τζίγκερ χαρακτήρισε «όντως ενωτική» να πέφτει στα βράχια, δεδομένης -κυρίως- της στάσης που τηρεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ως προς τις «κόκκινες γραμμές» που βάζει έναντι του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τις εγγυήσεις της ΓΗΠΕΛ.

- Τον Νικόλα Πατέρα να… θυμάται πως θα πρέπει να βάλει λεφτά και ο Τζίγκερ, μαζί με όλους τους ενεργούς μετόχους, όταν ο Βαρδινογιάννης έχει από καιρό ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της οικογένειάς του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

- Τον Ανδρέα Βγενόπουλο να κινείται σε μια κατεύθυνση, συμμετοχής των μετόχων στην αύξηση, όταν κάτι τέτοιο γνωρίζει πως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, δεδομένης της θέσης Βαρδινογιάννη. Και να εμμένει στην απόφασή του να παίξει ενεργό ρόλο στην επόμενη μέρα, αφήνοντας όμως να χάνεται πολύτιμος χρόνος...

- Τον Θανάση Γιαννακόπουλο να στέλνει ένα ακόμη μήνυμα αγανάκτησης προς τα… αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά και τα επικοινωνιακά επιτελεία εκείνων που αναζητούν -προφανώς- εξιλαστήρια θύματα στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τις ευθύνες που σήμερα φέρουν βαρέως για την κατάντια του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, από την… πλάτη των «προστατευόμενων δυνάμεων»…

- Τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να αγανακτεί -δικαιολογημένα - και να μιλάει ευθέως πλέον και με την υπογραφή του (σ.σ. κάποια στιγμή θα πρέπει αυτή η αστειότητα του διαλόγου μέσω τριγώνων, τετραγώνων και κύκλων να σταματήσει) , κεραυνοβολώντας τον Βγενόπουλο, για τις κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις σε αυτή τη διαμάχη.

Καλά όλα αυτά, αλλά ο Παναθηναϊκός βουλιάζει στην κινούμενη άμμο που τον έχουν ρίξει οι «στρατηγικές» επιλογές των βασικών μετόχων…

Και χθες, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έριξε για μια ακόμη φορά το γάντι στον Ανδρέα Βγενόπουλο, αλλά και τους υπολοίπους μετόχους, καλώντας όποιον δεν επιθυμεί -όπως εκείνος και η οικογένειά του- να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ομάδα, να πράξουν τα… δέοντα, δηλαδή να θέσουν κι εκείνοι τις μετοχές τους προς διάθεση - μεταβίβαση, για να εμφανιστούν -με τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, προφανώς- οι Παναθηναϊκοί που σήμερα δεν μπορούν ή φοβούνται να βγουν μπροστά, βλέποντας όλο αυτό το πεδίο της αντιπαράθεσης να «τρώει» τις σάρκες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Η πρόταση είναι ριζοσπαστική και με ενδιαφέρον αναμένεται η επί της ουσίας απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και των μετόχων που συντάσσονται με τις δικές του θέσεις και κινήσεις.

Η ώρα της κρίσεως, άλλωστε, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος κανενός… Η «ομηρία» που επικαλέστηκε ο Τζίγκερ πρέπει να σταματήσει και όσοι τη συντηρούν ή την «περιθάλπουν» να ρίξουν νερό στο κρασί τους.

Πίσω από την αναφορά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο αίτιο της αποτυχίας της πολυμετοχικότητας κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Μια αλήθεια που από την πρώτη μέρα της «χρυσής εποχής»… «έκαιγε» τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αφού τα… «ονοματεπώνυμα» αποδείχτηκε τελικά πως ορισμένοι τα έβαλαν πάνω από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός θέλει, όπως είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ψυχή, καρδιά. Τώρα, δυστυχώς, στην κατάσταση που έχει περιέλθει, θέλει και «τσέπες». Και χέρια να μπουν βαθιά σε αυτές, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος προς τη χρεοκοπία.

Η ώρα της αυτοκριτικής, λοιπόν, έχει φτάσει. Και πλέον το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Μια διαμάχη που πλέον θα κριθεί και στις δικαστικές αίθουσες, δεν μπορεί υπό καμία έννοια να συνδέεται με τον Παναθηναϊκό.

Ας ακολουθήσει, λοιπόν, ο Ανδρέας Βγενόπουλος για λόγους αρχής, έστω, την προτροπή του Τζίγκερ, ας «παγώσει» τις μετοχές του ως το τέλος της διαμάχης αυτής και ας ανοίξει και αυτός το δρόμο σε εκείνους που η πλευρά Βαρδινογιάννη εκτιμά (σ.σ. προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Τζίγκερ) ότι υπάρχουν για να μπουν στην ΠΑΕ και δεν εμφανίζονται, λόγω ακριβώς αυτής της αρρωστημένης ατμόσφαιρας.

Αν πάλι ο Βγενόπουλος θέλει να γίνει ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, ας κινηθεί -ως μέτοχος- εκείνος νομικά κατά του Τζίγκερ και της ΓΗΠΕΛ, για να εξασφαλίσει τα «δικαιώματα» της ΠΑΕ και ας προχωρήσει… Λύσεις υπάρχουν πολλές. Αρκεί να υπάρχει καρδιά και ψυχή…



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved