ΕΠΑΕ… θα γίνει της Super League!

ΕΠΑΕ… θα γίνει της Super League!

Είναι αλήθεια πως η Super League χρειάζεται και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και όλες τις εμπορικές ομάδες, προκειμένου να μην απωλέσει την ανταγωνιστικότητα, άρα και τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της που προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αληθές είναι, ωστόσο και το ότι χρειάζεται τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να χαίρουν… άκρας οικονομικής υγείας, προκειμένου να είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί και να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος, όπως αρέσκονται στην Οδό Αστροναυτών, να αποκαλούν το ποδόσφαιρο.

Η πολιτική που πλέον επιχειρεί η διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει στο κομμάτι της αδειοδότησης, καταργώντας την ποινή του υποβιβασμού και καθιερώνοντας την ετήσια απαγόρευση μεταγραφών, είναι πολύ πιθανό από μόνη της να αποτελέσει και τη μεγαλύτερη «παγίδα» που θα οδηγήσει τις μικρομεσαίες - κυρίως - ομάδες στην «πτώχευση».

Είναι σαφές πως για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τέτοιος κίνδυνος δεν θα υπάρξει, διότι αργά ή γρήγορα και λόγω της τεράστιας δυναμικής τους, λύση θα βρουν. Όμως, οι λεγόμενες μη εμπορικές ομάδες της Λίγκας πώς θα επιβιώσουν; Με τα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης και της χορηγίας του ΟΠΑΠ; Και γιατί η Super League αποδέχεται να αναλάβει η ίδια να «επιτηρεί» ομάδες που βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δοθεί μόνο από την… εμπειρία που θα βιώσουν και οι ομάδες, αλλά και τα στελέχη της Λίγκας, από την έναρξη υλοποίησης αυτής της νέας διαδικασίας και κυρίως από την εφαρμογή της, αν χρειαστεί στα υψηλά… πατώματα.

Το οξύμωρο όλης αυτής της υπόθεσης, όμως, είναι ο τρόπος σκέψης και… δράσης των παραγόντων που στα χέρια τους έχουν το κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Πριν από ένα μήνα, ήταν οι ίδιοι ακριβώς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Λίγκας που με ψήφους 13-3, απέρριψαν το σχέδιο που χθες ενέκριναν με ψήφους 14-2.

Μόνο η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός επέμειναν στην ποινή του υποβιβασμού, δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν με… περίπατο και χωρίς επανεξέταση την αδειοδότησή τους, αφού πρόκειται για τις πλέον νοικοκυρεμένες ΠΑΕ της Super League.

Θέμα αρχής; Θέμα ουσίας ή και τα δύο μαζί; Και τα δύο… Στο άκουσμα και μόνο της λέξης αδειοδότηση η Σούπερ Λίγκα βγάζει… σπυράκια. Από την πρώτη χρονιά προσπάθησε να το φέρει με το… μαλακό στις ΠΑΕ μέλη της. Με εκπτώσεις, ημίμετρα και μόλις πέρυσι κατόρθωσε να το εφαρμόσει στην πλήρη διάσταση με τα γνωστά αποτελέσματα…

Και φέτος που υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να δεχτεί μύγα στο σπαθί της, κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή, ακριβώς και μόνο επειδή υπάρχει η πιθανότητα τιμωρίας από την UEFA του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Η ευχή των ανθρώπων που θέλουν να δουν κάποια ημέρα και στην Ελλάδα, να παίζεται στα γήπεδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ποδόσφαιρο επιπέδου τέτοιου που να προκαλεί τον κόσμο να τα γεμίζει είναι μία.

Να σκεφτούν -επιτέλους- ώριμα στην Οδό Αστροναυτών και χωρίς τέτοιου είδους «παροδικές» ευαισθησίες, προς όφελος και του προϊόντος, αλλά και των ίδιων των ομάδων, να ρίξουν και ένα… βλέφαρο προς την άλλη πλευρά, αυτή των «πελατών», που αγοράζουν το «προϊόν».

Και να αναλογιστούν αν με τη χθεσινή τους απόφαση έχουν αδικήσει και τις δικές τους προγραμματικές δηλώσεις και θέσεις, κατά τη σύσταση του Συνεταιρισμού, αλλά κυρίως τις προσδοκίες που είχαν αυτές δημιουργήσει στον κόσμο, για μια ποδοσφαιρική Ελλάδα νέα, που σε τίποτα δεν θα θύμιζε μεθόδους και τρόπους λειτουργίας της αλήστου μνήμης ΕΠΑΕ…



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved