Περί αποκατάστασης της τάξεως…

Περί αποκατάστασης της τάξεως…

Αν δούμε τα πράγματα ψυχρά, χωρίς συναισθηματική φόρτιση και δίχως οπαδικές παρωπίδες, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τους «8» του Europa League προκαλεί τεράστια ζημιά, όχι μόνο στους «ερυθρολεύκους», αλλά και στο ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όμως… Zημιά προκλήθηκε και άλλη ζημιά από αυτό το σοκ της Πέμπτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και έχει να κάνει με τη σπουδή της ΕΠΟ να προκαταβάλλει την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «8», ενώ εκκρεμούσε η ρεβάνς και να αναβάλλει τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Εκτέθηκε το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Και δικαιολογημένα βρίσκεται σήμερα απολογούμενο απέναντι στους οπαδούς των υπολοίπων ομάδων, αλλά και τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έσπευσε -λογικά- να ζητήσει και πέτυχε τον εκ νέου ορισμό του αγώνα Ολυμπιακός - ΟΦΗ στην αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του, δηλαδή στις 21 Μαρτίου.

Αυτοί οι απαράδεκτοι χειρισμοί που κατά διαστήματα κάνει η ΕΠΟ, δίνουν δικαιώματα για δυσμενή σχόλια, κρίσεις, αλλά και πυροδότηση έντασης μεταξύ οπαδών, εκείνων κυρίως που «θολώνουν» με το παραμικρό και περιμένουν στη γωνία για να συνεχίσουν μια αντιπαράθεση που απλά τη συντηρούν για την αυτοεπιβεβαίωση της αναγκαιότητας ύπαρξής τους στο χώρο του οπαδικού κινήματος.

Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται η ΕΠΟ να λειτουργεί με τέτοιου είδους «ερασιτεχνικούς» χειρισμούς τόσο λεπτών ζητημάτων. Και οφείλει ο Σοφοκλής Πιλάβιος να πάρει θέση και να αποκαταστήσει την τάξη. Και γιατί όχι; Να δώσει και μια εξήγηση...

Στην Ελλάδα συνηθίζουν οι ποδοσφαιρικές αρχές, πρώτα να… παθαίνουν και μετά να μαθαίνουν. Ως εκ τούτου και στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να αναμένουμε ότι από εδώ και στο εξής και μετά το φιάσκο της πρόσφατης απόφασης,η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα επιχειρεί πιο… λεπτούς χειρισμούς που δεν θα δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξήγηση των προθέσεων των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Και επειδή η ΕΠΟ είναι η υπέρτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας, μήπως θα ήταν καλό να πάρει κάποια πρωτοβουλία ο πρόεδρός της για την εκτόνωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί ΚΑΙ με δική της ευθύνη, μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων;

Δεν αναφέρομαι στη διοίκηση της Super League, διότι εκεί αντιλαμβάνομαι ότι ο ρόλος του εκάστοτε προέδρου είναι κομματάκι… διαχειριστικός.

* ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης και η μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα της Κύπρου βρίσκεται πλέον στον ορίζοντα… Ο Χιώτης και τα υπόλοιπα παιδιά του Γιοβάνοβιτς ξέρουν πως δεν έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν, από εδώ και στο εξής. Και αυτό είναι από μόνο του το μεγαλύτερο κέρδος για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τη μεγάλη γιορτή που έρχεται…

* Η τραγωδία της ΑΕΚ συνεχίζεται και καλά θα κάνουν όσοι θέλουν να λένε ότι υπηρετούν την «ιδέα» αυτής της ομάδας, να σταματήσουν να ρίχνουν τα μπαλάκια, το ένα μετά το άλλο, στον κόσμο και να φροντίσουν να πάρουν γενναίες αποφάσεις, πριν να είναι αργά. Τι θα πει η ΑΕΚ δεν έχει μετόχους; Εχει και παραέχει και αυτοί είναι υπεύθυνοι και έναντι του νόμου. Μεγάλη υπόθεση…



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved