Για όσους γνωρίζουν τι εστί ΑΕΚ…

Για όσους γνωρίζουν τι εστί ΑΕΚ…

Είναι πολλά, όχι τα λεφτά, αλλά τα κέρδη για την ΑΕΚ, μετά την άνετη επικράτησή της στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού.

Είναι πολλά και τα οφέλη, παράλληλα, καθώς αυτή η επιτυχία ήρθε σε μια περίοδο έντονης διοικητικής ανασφάλειας, αλλά και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, με δεδομένη την ύπαρξη ενός τουλάχιστον παράγοντα που, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να σηκώσει ακόμα και μόνος του το βάρος, ειδικό και ηθικό, για την ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια ανάκαμψης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Θα έλεγα ότι η παρουσία της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και των οπαδών της στις εξέδρες -βγάλτε έξω εκείνους που εξακολουθούν να αλληλοεξουδετερώνονται για το παρελθόν- ήταν η καλύτερη «διαφήμιση» προς κάθε υποψήφιο επενδυτή. Παράλληλα, ήταν και το καλύτερο μήνυμα για τους νυν μετόχους, που είναι σαφές ότι, ούτε να διαχειριστούν μπορούν το μέγεθος της δυναμικής που έχει η ομάδα που τυχαίνει αυτή την περίοδο να κρατούν τις τύχες της στα χέρια τους, αλλά ούτε και να το συνειδητοποιήσουν.

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, έβαλε φρένο στον Παναθηναϊκό των… πεντακοσίων προβλημάτων και ζέστανε τον κόσμο της, δείχνοντας τουλάχιστον ότι με ανάλογη φροντίδα από την πλευρά της διοίκησης, ενίσχυση και πραγματικές επενδύσεις σε έμψυχο υλικό, μπορεί να βρεθεί και πάλι σε τροχιά διεκδίκησης τίτλων.

Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει από το ματς της Κυριακής ο οπαδός της ΑΕΚ. Το μήνυμα αγωνιστικής επιβίωσης που έστειλαν οι παίκτες του Κωστένογλου. Εύκολα μπορούσες να διακρίνεις στα πρόσωπά τους τη δίψα να αποδείξουν σε ένα ντέρμπι ότι αξίζουν καλύτερης τύχης. Ότι μπορούν να ανταποκριθούν και σε υψηλότερου επιπέδου προκλήσεις.

Δεν μπορούν, όμως, να το κάνουν από μόνοι τους. Απαιτείται και γι’ αυτούς, όπως και για κάθε εργαζόμενο σε αυτή τη χώρα, η διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, που θα ευνοεί τη δημιουργία κινήτρων διεκδίκησης ενός καλύτερου αύριο…

Δεν ήταν, λοιπόν, μια απλή νίκη γοήτρου για την ΑΕΚ αυτή που προσέθεσε στο ενεργητικό της κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ηταν μια νίκη που της έδωσε τη δυνατότητα να ζεστάνει τον κόσμο της.

Μια νίκη που φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε ζεστάνει και τους μετόχους της. Αλλά και τους επίδοξους νέους μετόχους, που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι μέρες κυλούν και η ΑΕΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός, πρέπει να κινηθούν αστραπιαία για να ξεπεράσουν το σκόπελο της αδειοδότησής τους από την UEFA.

Και ενώ στον Παναθηναϊκό κάτι έχει αρχίσει να κινείται, στην ΑΕΚ δεν μπορεί με βεβαιότητα κανένας να μιλήσει για την επόμενη μέρα.

Η αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης θα πρέπει να μετατραπεί σε συγκεκριμένα «επενδυτικά» γεγονότα, ικανά να προσφέρουν λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ και όχι να την οδηγήσουν σε «πιστωτικό» γεγονός, δηλαδή στην πτώχευση.

Και εδώ θα πρέπει όσοι εκ των πρώην και νυν μετόχων γνωρίζουν τι εστί ΑΕΚ να αναλάβουν το ποσοστό της ιστορικής ευθύνης που τους αναλογεί.

Και να πράξουν ανάλογα, αλλά σύντομα…



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved