Τούμπα το πρωτάθλημα...

Τούμπα το πρωτάθλημα...

Να, λοιπόν, που ήρθαν τα πάνω - κάτω… Πρώτος ο Ολυμπιακός στο φινάλε της 23ης αγωνιστικής, ένα βαθμό πίσω ο Παναθηναϊκός και ανατροπή δεδομένων προς την κατεύθυνση που πολλοί περίμεναν και που -δυστυχώς για τους οπαδούς των «πρασίνων»- «οδηγούσε» από καιρό η εικόνα της ομάδας του Φερέιρα.

Όταν για να πετύχεις γκολ πρέπει να περάσεις τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας, δεν μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Και η «αρχόντισσα» της παρέας, η μπάλα, θα στο κάνει το χατίρι μια, θα στο κάνει δύο, αλλά δεν θα σε έχει και από κοντά συνέχεια… Θα το κάνει και στον αντίπαλο, όπως το έκανε στον ΠΑΟΚ που με άμυνα φτιαγμένη από… μπετόν κατόρθωσε να αντέξει στο ΟΑΚΑ και με το πέναλτι (ανόητο ως προς τον τρόπο που ο Σαριέγκι γκρέμισε τον Αθανασιάδη, αλλά υπαρκτό ως παράβαση, έστω και αν στον Παναθηναϊκό δικαιούνται να το χαρακτηρίζουν τραβηγμένο) του Λίνο και το γκολ του Σαλπιγγίδη πήρε ένα υπέρ-πολύτιμο τρίποντο.

Αλλά, ας αφήσουμε στην άκρη τη διαιτησία και ας ασχοληθούμε με την εικόνα του Ολυμπιακού στο «Γεντί Κουλέ» και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πιστοί στο φορμάρισμά τους, χτύπησαν στα πιο «ακατάλληλα» για τον ΟΦΗ, σημεία, αλλά πλέον κατάλληλα για το δικό τους άνετο πέρασμα σ’ ένα γήπεδο, απ’ όπου θα πρέπει να περάσει και ο Παναθηναϊκός. Ηταν όχι απλά κομβικό αλλά, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, καθοριστικότατο το διπλό στην Κρήτη για τους πρωταθλητές, αφού τους έφερε στην πρώτη θέση και μάλιστα έχοντας καλύψει τη διαφορά από το ανέλπιστο δώρο του ΠΑΟΚ.

Ανέλπιστο, διότι διπλό στο ΟΑΚΑ δεν νομίζω να περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος οπαδός των «ερυθρολεύκων», ακόμα και με το γήπεδο να είναι άδειο, λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που -επαναλαμβάνω- πληρώνει το τεράστιο επιθετικό του πρόβλημα και θα πληρώσει στο άμεσο μέλλον και το ψυχολογικό βάρος της απώλειας του πλεονεκτήματος να βρίσκεται μπροστά στο βαθμολογικό πίνακα.

Το πρωτάθλημα παίρνει ξανά διαφορετική τροπή, μόνο που αυτή τη φορά γέρνει ξεκάθαρα προς την ερυθρόλευκη πλευρά… Πριν από λίγο καιρό, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν στο +5 έγραφα ότι μόνο αν αυτοκτονήσει, θα καταφέρει να χάσει το φετινό τίτλο, με τόσα πλεονεκτήματα…

Οι αυτοκτονικές τάσεις έκαναν την εμφάνισή τους ουκ ολίγες φορές, με αποκορύφωμα τη σημερινή παρουσία των «πρασίνων» στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ.

Για να αντιστραφεί αυτή η εικόνα θα πρέπει να γίνουν πολλά θαύματα στα επτά ματς που απομένουν. Και το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως σε αυτή τη μάχη εξακολουθεί να πολεμά με… σφεντόνες, την ώρα που οι αντίπαλοι έχουν να αντιπαραθέσουν «βομβαρδιστικά» τελευταίας τεχνολογίας.

 



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved