Δεν είναι καιρός για μετακινήσεις!

Δεν είναι καιρός για μετακινήσεις!

Υπό άλλες συνθήκες η κίνηση της ΑΕΚ προς την πλευρά του Παναθηναϊκού για τη διάθεση εισιτηρίων στους οπαδούς των «πρασίνων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την κατεύθυνση της προσπάθειάς μας να αρχίσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε τα πρώτα βήματα επιστροφής στο καθεστώς των ελεύθερων μετακινήσεων οπαδών (όχι απαραίτητα οργανωμένων, αν αυτό είναι το πρόβλημα...) σε εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία η αστυνομία θεωρεί υψηλού κινδύνου.

Να πάψει, δηλαδή, να υπάρχει αυτός ο υψηλός κίνδυνος και να επιστρέψουμε στην εποχή της αθωότητας...

«Με τίποτα»... Θα απαντήσει ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηρικτής αυτού του ιδανικού σεναρίου, αφού κόσμο φιλοξενούμενης ομάδας σε αθηναϊκό ντέρμπι - σε ντέρμπι γενικότερα, ας μη γελιόμαστε και μεταξύ μας - δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δούμε.

Η Αστυνομία δεν πρόκειται ποτέ να συνυπογράψει τέτοιο αίτημα, τη στιγμή που γνωρίζουν τα στελέχη της πως δεν είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση, κυρίως τη δεδομένη χρονική περίοδο όπου η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο»,  λόγω των συνθηκών που βιώνει ο κόσμος και που καθημερινά αλλάζουν την καθημερινότητά του, δυστυχώς προς το χειρότερο...

Γεγονός είναι, πάντως, πως μέχρι στιγμής και -επαναλαμβάνω- δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία μας, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι φόβοι για «μεταφορά» της έκρυθμης κατάστασης στα ελληνικά γήπεδα ποδοσφαίρου. Αν εξαιρέσουμε την αντίδραση των οπαδών με πανό και συνθήματα, κατά κύριο λόγο, δεν υπήρξε γενικευμένη ένταση.

Η πρόταση της ΑΕΚ για να συνυπάρξουν στο ΟΑΚΑ οπαδοί της, με εκείνους του Παναθηναϊκού θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να γίνει αποδεκτή από την Αστυνομία. Υπό τις σημερινές, σε καμία περίπτωση. Όπως και από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οταν στο ταμείο δεν υπάρχει περισσευούμενο ευρώ, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να στείλει οπαδούς σε ένα εκτός έδρας (τυπικά) ντέρμπι;

Ποιος θα αναλάβει να πληρώσει το πρόστιμο, στην καλή των περιπτώσεων ή ακόμα χειρότερα το κόστος του αποκλεισμού της έδρας και μάλιστα με τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον υπότροπος, αφού θα κληθεί να εκτίσει την πρώτη ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μια αγωνιστική στο ματς με τον ΠΑΟΚ;

Σοφά έπραξαν, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό και δεν αποδέχτηκαν ούτε για τα μάτια του κόσμου τους, αφού είχαν δεδομένο το... μαξιλαράκι της άρνησης της αστυνομίας, την κίνηση καλής θέλησης της ΑΕΚ.

Οι καιροί είναι πονηροί και εξαιρετικά κρίσιμη η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για να ρισκάρει μια ΠΑΕ με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου, τον παραμικρό κίνδυνο τιμωρίας.

Από την άλλη, εύλογα γεννά ερωτηματικά το ρίσκο της ΠΑΕ ΑΕΚ, που έχει μόνο οικονομικά προβλήματα και μάλιστα μεγαλύτερα από αυτά των «πρασίνων».

Στην παρούσα φάση, η αστυνομία βγάζει τα… κάστανα απ' τη φωτιά και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία των μετακινήσεων στα μεγάλα ντέρμπι.

Στο μέλλον, όμως, θα πρέπει το κεφάλαιο αυτό να ανοίξει. Αλλά να ανοίξει σοβαρά. Με την ίδια τη Super League να διοργανώνει μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, την υπογραφή του σχετικού «μνημονίου φιλίας», την πρόβλεψη ρήτρας αποζημιώσεων σε περίπτωση επεισοδίων εντός γηπέδων από τα ταμεία των ΠΑΕ, την ανάληψη αντίστοιχης ευθύνης από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση της τάξης εκτός γηπέδων, με αφαίρεση των προστίμων από το ποσοστό είσπραξης των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.λπ.

Να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια με προτάσεις ή έστω προθέσεις ουσιαστικές για τις ευθύνες που θα πρέπει -επιτέλους- να αναλάβουν και οι διοικήσεις των ΠΑΕ, αλλά και η Super League ως διοργανώτρια αρχή, ώστε να πράξει κάτι ανάλογο και η Πολιτεία με τους δικούς της φορείς και κυρίως την αστυνομία.

Το «προϊόν» όπως αρέσκονται εδώ και χρόνια να αποκαλούν το ποδόσφαιρο στην Οδό Αστροναυτών ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Ας το αξιοποιήσουν, βάζοντας τέλος στους «αποκλεισμούς» από τη νέα αγωνιστική περίοδο...

Ξεκινώντας το διάλογο από σήμερα!

Και αν βρουν λίγο χρόνο, εκεί στην Οδό Αστροναυτών, ας εξετάσουν και την εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής ως προς την κατώτατη τιμή των εισιτηρίων.

Για να πιστοποιήσουν πραγματικά το κοινωνικό προφίλ του Συνεταιρισμού, προς όφελος των πελατών, άρα -σε βάθος χρόνου- του ίδιου του προϊόντος τους…

 



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved