Ο ηγέτης Κάρολ και το όνειρο…

Ο ηγέτης Κάρολ και το όνειρο…

Για τον Ρόι Κάρολ όσα και να γράψει κανείς θα αποδειχθούν ελάχιστα, μπροστά στο μεγαλείο του ανδρός, το οποίο ο νεοφερμένος Βορειοϊρλανδός επέδειξε με το καλημέρα, ουσιαστικά, της παρουσίας του στον Ολυμπιακό.

Παλιά «καραβάνα» με θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνωρίζει άριστα πως τέτοιου είδους παιχνίδια και προκρίσεις, κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά και στα ψυχικά αποθέματα και εκεί είναι που ο Κάρολ κατόρθωσε - με μια εξαιρετικά οδυνηρή για τον ίδιο, αλλά και την υγεία του - απόφαση, να κερδίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Ένα μικρό δείγμα γραφής το προσέφερε στην αναμέτρηση της Ρωσίας και ένα πολύ μεγαλύτερο χθες, και με… ένα πόδι στην ουσία, εκτινάχθηκε σαν αίλουρος για να αποσοβήσει την ισοφάριση και να μην επιτρέψει στη Ρουμπίν να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Ο Ρόι Κάρολ, λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να αναδειχθεί και θα το διαπιστώσετε σύντομα ότι θα το πετύχει κιόλας, ως ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτή, αν θέλετε, είναι η μεγάλη προσωπική επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη και που κατόρθωσε να  διαγράψει την κακή «παρένθεση» του Κοστάντσο και να τον αντικαταστήσει με έναν τερματοφύλακα παγκοσμίου βεληνεκούς (σ.σ. δεν είναι υπερβολή) που μπορεί να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ασφάλειας για την εστία του Ολυμπιακού, τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στους «16» του Εuropa League και στοχεύει να βρεθεί στους «8», έχοντας μπροστά του το «σκόπελο» της Μέταλιστ. Οι Ουκρανοί δείχνουν ότι βρίσκονται σε αφιονισμένη κατάσταση και ακόμα… σκοράρουν, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, την οποία φιλοδώρησαν με οκτώ γκολ.

Όμως, αυτός ο Ολυμπιακός που είδαμε στα δύο ματς με τη Ρουμπίν Καζάν, στα οποία -επιτρέψτε μου να γράψω- δεν χρειάστηκε τελικά και να φορτσάρει στο 100%, προκειμένου να την αποκλείσει, δεν είναι Σάλτσμπουργκ και θα το καταλάβουν αυτό οι Ουκρανοί, αρχής γενομένης στις 8 Μαρτίου στο εκτός έδρας παιχνίδι των δύο ομάδων.

Προβλέψεις είναι σίγουρα επικίνδυνο να κάνεις όταν πλέον το παιχνίδι παίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και όταν το Europa League είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων. Στη φάση των «32» δεν υπήρξε καμία τέτοια, ευχή όλων πρέπει να είναι να προκύψουν πολλές σε αυτή των «16». Τα ζευγάρια πλέον προσφέρονται και τα δύο μεγαθήρια του Μάντσεστερ που αποτελούν και τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μπορούν υπό προϋποθέσεις να «ζοριστούν» περισσότερο, απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (η Σίτι) και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (η Γιουνάιτεντ).

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο να ποντάρει στις δικές του δυνάμεις που πιστοποιημένα είναι ικανές να τον οδηγήσουν σε πρόκριση επί της Μέταλιστ. Και μετά, ελπίζοντας σε μια καλή κλήρωση να αρχίσει να βλέπει ακόμα πιο ψηλά… Δικαίωμα στο όνειρο έχουν και μάλιστα με το σπαθί τους οι Πειραιώτες.

Μπορεί να μη το φωνάζουν, αλλά το γνωρίζουν καλά πως η φετινή παρουσία τους στο Europa League μπορεί να μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του θα κάνουν στο ακέραιο το δικό τους χρέος για να ζήσουν αυτό το όνειρο όσο περισσότερο γίνεται. Γιατί όχι και μέχρι το Βουκουρέστι…



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved