Θα κριθεί στις... λεπτομέρειες!

Θα κριθεί στις... λεπτομέρειες!

Να λοιπόν που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε ο Παναθηναϊκός να τεθεί αντιμέτωπος με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας του.

Ναι, δεν υπερβάλω, αφού μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τους «πράσινους», κόντρα όχι μόνο στα προγνωστικά των «ειδικών», αλλά και τα ρεαλιστικά δεδομένα (οικονομικά και αγωνιστικά) που επικρατούσαν και μερικά ακόμα επικρατούν, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Εφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τον Παναθηναϊκό ή να ελέγξει απόλυτα την κατάσταση, κάνοντας το τρία στα τρία, στα ντέρμπι που διαδοχικά καλείται να δώσει στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων), ΑΕΚ (εκτός έδρας θεωρητικά) και Ολυμπιακό (με γεμάτο γήπεδο) και να «κλειδώσει» την κατάκτηση του τίτλου, ή να ρίξει μια ή δύο κλοτσιές και να χύσει το γάλα από την καρδάρα…

Με τα βασικά του όπλα να μπαίνουν ξανά στη μάχη (Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μπουμσόνγκ) ο Φερέιρα φιλοδοξεί να κάνει το μεγάλο «ματ», διαδοχικά σε Μπόλονι, Κωστένογλου και Βαλβέρδε και να στεφθεί πρωταθλητής στην Ελλάδα, σχεδόν απ’ το… πουθενά, αφού και ο ίδιος αναγνωρίζει πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί -εφόσον επιβεβαιωθεί στο φινάλε της σεζόν- με ένα απρόσμενο θαύμα.

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, πολλά αν όχι τα πάντα, θα κριθούν στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φιλοδοξούν να φτάσουν σε αυτό δίχως καμία απώλεια.

Μέχρι στιγμής τα καταφέρουν περίφημα και μάλιστα με ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ συνεχών επιτυχιών, δίχως  να «ιδρώνουν», αφού διακρίνονται για την άνεση με την οποία «καθαρίζουν» τα παιχνίδια, κάνοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, αφού εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια και τα τρία καρπούζια της «σοδειάς» (βλ. πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League).

Και ενώ είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε ένα από τα πλέον συναρπαστικά, ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου, πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, η Super League ως διοργανώτρια αρχή από τη μία, αλλά και η διαιτησία από την άλλη, καταβάλλουν φιλότιμες -είναι η αλήθεια- προσπάθειες και τον κόσμο να ξενερώσουν, αλλά και τις συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος να αλλοιώσουν.

Διότι συνιστά αλλοίωση συνθηκών, όταν ένα ματς πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών  λόγω αδυναμίας μιας ΠΑΕ να σφραγίσει εισιτήρια και ξαφνικά, για λόγους… ασφαλείας, προκύπτει αναβολή και χρόνος τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων, άρα και έκδοσης εισιτηρίων για την ομάδα που έχει το πρόβλημα, ώστε να επανακτήσει το πλεονέκτημα της παρουσίας του κόσμου της στις εξέδρες.

Συνιστά αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής ενός αγώνα, όταν ο φιλοξενούμενος βρίσκεται στο 0-2 και ο Τριτσώνης καταλογίζει πέναλτι - φάντασμα και μάλιστα όταν η φάση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του, με αποτέλεσμα να βάλει τον ΠΑΣ Γιάννινα ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.

Συνιστά αλλοίωση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής του συνόλου του πρωταθλήματος, το γεγονός ότι η Super League, θυμήθηκε και αυτή μετά τη ψήφιση και όχι πριν, του αθλητικού νόμου να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των -κατά την άποψη των διοικούντων της- δικαιωμάτων της.

Αυτά τα ολίγα, αλλά και πολλά άλλα που όσο προχωράμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να διαφυλάξει η διοργανώτρια αρχή ως κόρη οφθαλμού, ώστε να μη δίνει δικαιώματα σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τα δικά της όργανα, για να μην τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα.

Διότι, αν σφυρίγματα σαν αυτό του Τριτσώνη στο ΠΑΣ - Ατρόμητος τα δούμε σε κανένα από τα ντέρμπι που θα κρίνουν τη μάχη του τίτλου, τότε κανένας δεν θα μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί, με δεδομένη και την ένταση που ήδη υπάρχει στις σχέσεις των αιωνίων αντιπάλων, μετά και τη νέα σύγκρουσή τους, λόγω της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το… «προσέχουμε για να έχουμε» μοιάζει με ένα επιχείρημα ικανό για να αποτρέψει τέτοιου είδους κρούσματα.

Μόνο που αποδεδειγμένα πλέον, η έννοια της προσοχής δεν δείχνει ικανή από μόνη της να κρατήσει μακριά από τα γήπεδα εκείνους που φαίνεται ότι έχουν λόγους να προκαλούν με τη στάση τους. Και για την ίδια τη Super League, ως διοργανώτρια αρχή, είναι θετικό το γεγονός ότι ένα πρωτάθλημά της διεξάγεται με το ενδιαφέρον που εμφανίζει το φετινό, στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οφείλει, να το διαχειριστεί σωστά και να κρατήσει τέτοια στάση που να διασφαλίζει το κύρος και τη σοβαρότητα του θεσμού. Και, γιατί όχι; Να διοργανώσει, πριν το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και μια κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών ή ακόμα και των διοικήσεών τους…

Αυτές τις πρωτοβουλίες περίμεναν πολλοί να δουν από μια διοίκηση Παπουτσάκη στην Οδό Αστροναυτών.

Και δυστυχώς, μέχρι στιγμής, βλέπουν μία από τα ίδια, αν και ακόμα δεν είναι αργά…



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved