Europa για... προγραμματισμό!

Europa για... προγραμματισμό!

Περίτρανα αποδεικνύει η πρώτη εμφάνιση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «32» του Εuropa League, ότι αυτή η διοργάνωση είναι που ταιριάζει στις ελληνικές ομάδες.

Και σε αυτή τη διοργάνωση -κακά τα ψέματα- θα πρέπει να στοχεύσουν τα επόμενα χρόνια, όσοι εκ των παραγόντων που διοικούν τις ισχυρές ΠΑΕ, τρέφουν φιλοδοξίες κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ναι, το Τσάμπιονς Λιγκ έχει τα πολλά εκατομμύρια, αλλά το Europa League είναι αυτό που μπορεί να συνδυάσει τα λιγότερα, προφανώς, χρήματα με τη δόξα που μόνο μια συμμετοχή στον τελικό και ακόμη περισσότερο μια κατάκτηση της κούπας, μπορεί να προσφέρουν.

Δεν πρέπει, βέβαια, να φτάσουμε και στο άλλο άκρο, θεωρώντας πως θα μπορέσουν οι ελληνικές ομάδες να κάνουν... περιπάτους, έχοντας απέναντί τους κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή η Μάντσεστερ Σίτι.

Όμως, το Europa League είναι η διοργάνωση που δίνει το δικαίωμα και στους «φτωχούς»  συγγενείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να ελπίζουν και να διεκδικούν και τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι -πράγματι- αυτή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, είναι πάρα πολλά.

Ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει πλέον το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στους 16, γνωρίζει ήδη πως εφόσον σφραγίσει το εισιτήριο, μπροστά του για την πρόκριση στους 8 θα βρει την Μέταλιστ, που σάρωσε στην Αυστρία τη Σάλτσμπουργκ με 4-0. Οι Ουκρανοί  έκαναν επίδειξη ισχύος και αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν στη Μόσχα ότι είναι σε θέση να κοιτάξουν στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, όσοι χαρακτηρίζουν ως θαύμα, λόγω διαφοράς δυναμικότητας, τη λευκή ισοπαλία στο «Φρίουλι», μάλλον λησμονούν ότι ο «Δικέφαλος» είναι μια ομάδα που όταν έχει κίνητρο που μπορεί να την οδηγήσει στην υπέρβαση, είναι ικανή για το καλύτερο.

Και ίσως εδώ θα πρέπει να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος του ο Ζήσης Βρύζας, προκειμένου να πάψουν παίκτες, προπονητής, αλλά και ο ίδιος και οι συνεργάτες του να θεωρούν εαυτούς μόνιμα αδικημένους από το κατεστημένο της Αθήνας και να «χτίσουν» πάνω στην τεράστια δυναμική που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, ώστε να βρεθούν τα επόμενα χρόνια σε θέση διεκδίκησης ενός τίτλου στην Ελλάδα.

Την ώρα λοιπόν που εντός των συνόρων η ΕΠΟ και η Πολιτεία, για μια ακόμη φορά, «σφάζονται» για την αποφυγή ή μη του αυτονόητου κυβερνητικού ελέγχου στα πεπραγμένα των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών και όχι μόνο, εκτός των συνόρων πάμε καλά...

Και θα πάμε καλύτερα στο μέλλον αν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, υπό προϋποθέσεις και η ΑΕΚ, στοχεύσουν ξεκάθαρα προς το Europa League και φτιάξουν τα καλοκαιρινά τους πλάνα με φόντο μια ξεκάθαρη διάκριση.

Ισως έχει έρθει πλέον ο καιρός να ακούσουμε από το στόμα ενός προπονητή ελληνικής ομάδας το... «στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Εuropa League»...



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved