Η… Τούμπα της Λιβαδειάς και ο ΟΦΗ!

Η… Τούμπα της Λιβαδειάς και ο ΟΦΗ!

Eίναι εμφανές ότι το φετινό πρωτάθλημα της Super League θα το κατακτήσει η ομάδα που θα δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα…

Και γεγονός είναι ότι το συμπέρασμα που μπορεί με ευκολία να βγει μετά την ολοκλήρωση της 20ής αγωνιστικής είναι πως ο Παναθηναϊκός στην πιο κρίσιμη, αλλά θεωρητικά εύκολη, επικίνδυνη αποστολή του, τα θαλάσσωσε.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που στην πιο κρίσιμη, αλλά θεωρητικά πολύ πιο δύσκολη αποστολή, παίζοντας εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, τα πήγε περίφημα.
Όταν λοιπόν διεκδικείς τον τίτλο, είσαι στο +5 και ξέρεις ότι ο βασικός αντίπαλός σου στη μάχη για την κατάκτησή του, έχει να πάει την επόμενη ημέρα στην Τούμπα, μπαίνεις στο γήπεδο και καθαρίζεις το ματς από το πρώτο 20λεπτο.

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός της Λιβαδειάς δεν διέφερε σημαντικά από τον μέτριο Παναθηναϊκό των προηγούμενων αγωνιστικών. Διέφερε ουσιαστικά στο ότι δεν κατόρθωσε να πετύχει αυτό το ένα γκολ που θα του χάριζε το τρίποντο ή στη χειρότερη, το βαθμό της ισοπαλίας. Και η μπάλα, όπως καλά γνωρίζετε, τιμωρεί. Μια, δύο, τρεις… θα την πατήσεις. Και οι «πράσινοι» την «πάτησαν» και μάλιστα άσχημα, διότι με την ήττα από τον Λεβαδειακό, δεν απώλεσαν απλά το δικό τους σημαντικότατο πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού. Κατόρθωσαν να ανεβάσουν στα ύψη το δείκτη της συσπείρωσης στις τάξεις του αιώνιου αντίπαλου και παράλληλα να του δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει Τούμπας.

Αποτέλεσμα; Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τεράστια δυναμική κόντρα στον ΠΑΟΚ, «καθάρισαν» το ματς στο πρώτο 20λεπτο και πλέον, αν και δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, με δεδομένη την πληρότητα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι βλέπουν στα ίσα την κατάκτηση του τίτλου και διεκδικούν ξανά τον τίτλο του φαβορί.

Σημαίνει αυτό ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να πετάξει λευκή πετσέτα; Σε καμία περίπτωση. Και μόνο το γεγονός ότι με τη συμπλήρωση των 2/3 της κανονικής περιόδου της Super League βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία, αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιτυχία. Ας μην ξεχνάμε ποια ήταν τα δεδομένα του καλοκαιριού. Όμως, από την άλλη, μια ανατροπή του +5 (ήδη έγινε +2) από τον Ολυμπιακό, θα αποτελέσει και μια τεράστια αποτυχία για τον Φερέιρα και τους παίκτες του. Και ως τέτοια θα πρέπει να τη διαχειριστούν στην Παιανία, αφού το πρώτο μεγάλο «καμπανάκι» χτύπησε στη Λιβαδειά. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν τραγική, δίχως ίχνος θετικής ανάπτυξης και καθαρού μυαλού στις προσπάθειες των παικτών και με το στιλ της «γιόμας» από τα πόδια του Βύντρα από δεξιά, να εκνευρίζει περισσότερο, παρά να βοηθάει τους συμπαίκτες του.

Καλές και κακές στιγμές έχουν σε μια μαραθώνια διαδρομή όλες οι μεγάλες ομάδες. Το είδαμε φέτος στη Super League και στα δύο στρατόπεδα των αιωνίων αντιπάλων. Και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει το φετινό πρωτάθλημα να μοιάζει συναρπαστικό. Γιατί στην ουσία δεν είναι...

Δυο λόγια για το «θαύμα» του ΟΦΗ…

Μόνο ως ευχάριστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η εδραίωση του ΟΦΗ στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Μιας ομάδας που μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να κρίνει και το φετινό πρωταθλητή, καθώς θα φιλοξενήσει στο Γεντί Κουλέ και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…

Έργο Αναστόπουλου, παικτών, αλλά και Μαχλά (σ.σ. όσο και αν ορισμένοι στο Ηράκλειο δεν θέλουν να το παραδεχτούν) ουσιαστικά η πορεία της κρητικής ομάδας, που πιστοποιεί την καλή δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο. Τώρα, το μπαλάκι πέφτει στα μέλη της διοικούσας επιτροπής που πρέπει ως τον Μάρτιο να εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ όπως πάει ο ΟΦΗ, θα πρέπει να περάσει και τα τεστ για πιθανή συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πρόκειται περί εγκλήματος και μάλιστα εκ προμελέτης, αν όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται εντός γηπέδων, πεταχτεί στα σκουπίδια, λόγω των διοικητικών αδυναμιών ως προς την εξεύρεση ενός ικανού επενδυτή να σηκώσει το βάρος μιας επένδυσης 6-7 εκατομμυρίων ευρώ.

Γιατί τόσα απαιτούνται, προκειμένου ο ΟΦΗ να βρει μια και για πάντα το φως του…  Και αυτή τη φορά συγχωροχάρτια δεν πρόκειται να εκδοθούν…



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved