Το χρέος Ζαγοράκη μετά το αντίο...

Το χρέος Ζαγοράκη μετά το αντίο...

Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι εκτός ελέγχου… Εδώ και καιρό το κλίμα έχευ βαρύνει επικίνδυνα για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της εκτίμησης, αλλά κυρίως της εμπιστοσύνης, των οπαδών του δικεφάλου. Οργανωμένων (κυρίως) και μη.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ένα: Τι θα συμβεί στη μετά... Ζαγοράκη εποχή; Γιατί φεύγει ο Ζαγοράκης; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος. Σε πρώτη φάση, αρκέστηκε στην επίδειξη της δυσαρέσκειάς του, με το να αποχωρεί από το γήπεδο της Τούμπας πριν από την ολοκλήρωση των αγώνων του ΠΑΟΚ.

Αυτό, έμοιαζε με τη «βουτιά» του «καπετάνιου» στη θάλασσα, πριν τη διασφάλιση της ακεραιότητας πληρώματος και επιβατών, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους άγραφους νόμους των ναυτικών.

Ο Ζαγοράκης, είναι αλήθεια, ότι βρέθηκε κατάματα μπροστά σε ένα αδιέξοδο που κατά κύριο λόγο προκάλεσε ο ίδιος. Με τους χειρισμούς του σε καυτά ζητήματα και κυρίως με την αδυναμία εξεύρεσης ενός σοβαρού επενδυτή στα χρόνια που έχει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης της ΠΑΕ.

Και εδώ οφείλει κάποια στιγμή να απαντήσει επί της ουσίας.

Τι άλλαξε και δεν αντέχει πλέον να μπαίνει στο στόχαστρο των οπαδών που του καταλογίζουν κακή διαχείριση, τη στιγμή που ξεκάθαρα είχε αναλύσει τα δεδομένα και επιτακτικά ζητούσε και ζητά από τον κόσμο να βάζει… πλάτη, ως βασικός και μόνος χρηματοδότης;

Η σχέση του Ζαγοράκη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ (πλειοψηφία ή μειοψηφία μικρή σημασία έχει), περνάει βαθιά κρίση.

Τώρα απαιτείται η λήψη γενναίας απόφασης από την πλευρά του προέδρου του Δικεφάλου, την οποία και εμφανίζεται να έχει λάβει.

Σε αυτή την περίπτωση το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Ζαγοράκης έχει μπροστά του μια νέα μεγάλη πρόκληση, που πρέπει να φέρει εις πέρας ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του από το τιμόνι. Να αναζητήσει ο ίδιος και να βρει το διάδοχό του στη διοίκηση, αλλά κυρίως τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα «επενδύσουν» κεφάλαια, προκειμένου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να διαγράψει το χρέος του παρελθόντος και στηριζόμενη σε υγιείς βάσεις, να γυρίσει σελίδα. Αν λόγω της πικρίας του αφήσει τον ΠΑΟΚ στο έλεος της... χρεοκοπίας, τότε θα είναι διπλά υπόλογος απέναντι στον κόσμο.

Από την άλλη, σελίδα θα πρέπει να γυρίσουν και οι οργανωμένοι, αν θέλουν κάποια στιγμή να δουν τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στους τίτλους. Διότι και επενδυτής να έρθει, αν η δική τους «λογική» δεν προσαρμοστεί στα πραγματικά οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και όχι σε εκείνα που μπορεί να φαντάζονται, να επιθυμούν ή να περιμένουν, άσπρη μέρα δεν θα δουν στην Τούμπα. Περισσότερο, αν εξακολουθούν να πιστεύουν ότι με το «κυνηγητό» εντός και εκτός γηπέδων θα μπορούν εις τους αιώνας των αιώνων να επιβάλλουν τις δικές τους αντιλήψεις, προτιμήσεις και ό,τι άλλο μπορούν να φανταστούν.

Η αγάπη για τον ΠΑΟΚ σταματάει εκεί που αρχίζουν να προκαλούνται προβλήματα επιβίωσης στην ομάδα. Αυτό ισχύει τόσο για τον Ζαγοράκη, όσο και για τους οπαδούς.

Αυτοί ξέρουν...



Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
Βαρύ πένθος στην οικογένεια του ΠΑΟΚ
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
O Βίκτορ Γουεμπανιάμα αναδείχθηκε ομόφωνα «ρούκι της χρονιάς»!
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Πως ο Λιούις Χάμιλτον ταλαιπώρησε την Κένταλ Τζένερ
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved