Οι «αιώνιοι» και ο τίτλος!

Οι «αιώνιοι» και ο τίτλος!

Να λοιπόν που η Skoda Ξάνθη φέρνει τα πάνω - κάτω στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Super League.

Mια ομάδα που χρόνια τώρα, κακώς κατά την άποψή μου, κουβαλάει τη «ρετσινιά» του φιλικού προς τον Ολυμπιακό σωματείου, φρόντισε με τη νίκη της επί των «ερυθρολεύκων», όχι μόνο να την «αποβάλλει», για εκείνους που έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λένε, αλλά και να τους προκαλέσει τεράστιο αγωνιστικό πρόβλημα.

Δεν είναι μικρή υπόθεση να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, των χιλίων οικονομικών προβλημάτων στο +2 και να ετοιμάζεται την Τετάρτη, εφόσον νικήσει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, να κάνει το +5 από τον αιώνιο αντίπαλο.

Αυτή την εξέλιξη, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι την περίμενε ή ότι την είχε προβλέψει. Οταν το καλοκαίρι οι δύο ομάδες άρχισαν να «τρέχουν» στο… μαραθώνιο για την κατάκτηση του τίτλου, άπαντες «έβλεπαν» περίπατο του Ολυμπιακού και τώρα, οι ανά τον κόσμο «μπουκ» τρέχουν να συμμαζέψουν τις αποδόσεις - δώρο που προσέφεραν για ποντάρισμα στο «πράσινο».

Αυτά, όμως, είναι όλα θεωρητικά. Στην πράξη τι βλέπουμε εντός γηπέδων; Από τη μια πλευρά τον Ολυμπιακό, μια ομάδα με εμφανή προβλήματα αντίδρασης όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Και από την άλλη τον Παναθηναϊκό, που αν διακρίνεται για ένα πράγμα, αυτό έχει να κάνει με το υπέρμετρο πάθος που δείχνουν οι παίκτες του, «ματώνοντας» μέχρι και το τελευταίο λεπτό, προκειμένου να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου. Αν προτιμάτε, είναι και γι’ αυτούς ένα μεγάλο στοίχημα το φετινό, να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη στη χειρότερη οικονομική περίοδο και την ώρα που η διοίκηση της ΠΑΕ αναζητά εναγωνίως λύσεις και χρηματοδότηση για να βγάλει τη σεζόν.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν έχει λογική. Γιατί η λογική, σήμερα, έπρεπε να έβρισκε τον Ολυμπιακό καμιά δεκαριά βαθμούς μπροστά. Αλλά, όλα αυτά είναι που πρέπει να «βασανίσουν» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Γιατί και η «καραμέλα» της διαιτησίας που μια οι «κόκκινοι» και μια οι «πράσινοι»… πιπιλάνε δεν τους ταιριάζει. Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν και να διαμαρτύρονται οι αιώνιοι αντίπαλοι για τις εις βάρος τους κακές διαιτησίες. Μην τρελαθούμε εντελώς…

Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν άμεσα στον Ολυμπιακό είναι τις αντιδράσεις τους μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Το «άλλοθι» των κακών διαιτησιών δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ» αν οι «ερυθρόλευκοι» μείνουν σε αυτό.

Οσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσουν, στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ότι ομάδες όπως η Skoda Ξάνθη και o ΟΦΗ (περιμένει και τους δύο στο Γεντί Κουλέ) θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή και προετοιμαστούν κατάλληλα για τα παιχνίδια αυτού του επιπέδου, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν, για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο ματς με Λεβαδειακό εντός και Δόξα στο Καυτανζόγλειο που αν τα πάρει θα έχει κάνει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μέχρι τώρα, οι «πράσινοι» αγωνίζονταν και με το… ελαφρυντικό του κυνηγιού των «ερυθρολεύκων». Τώρα, πρέπει να πιστοποιήσουν ότι «αντέχουν» την πίεση του πρωταθλητισμού.

Μετρήστε πλεονεκτήματα…

- Πρωτιά με δύο βαθμούς διαφορά και ένα ματς λιγότερο

- Φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και παίζει μόνο με την ΑΕΚ (θεωρητικά) εκτός έδρας, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να ταξιδέψουν και στην Τούμπα.

Αν λοιπόν με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, τότε θα είναι -πραγματικά- άξιος της μοίρας του.



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved