Έφηβος ετών... ενός (και πάμε γερά!)

Έφηβος ετών... ενός (και πάμε γερά!)

Στα 27 και βάλε χρόνια που ασχολούμαι μ’ αυτό το επάγγελμα (λειτούργημα που αμείβεται με όρους, ελεύθερης και στην πράξη… ανελεύθερης αγοράς παύει να είναι τέτοιο, αργά ή γρήγορα…), έχω συμμετάσχει σε πολλές «γέννες». Ως μοναδικός πατέρας, ως… ένας από τους πατεράδες -και είναι μεταφορικό αυτό, οπότε δεν χρειάζεται να κοκκινίσουν τα μάγουλα κανενός- ως «μαία»…

Τουλάχιστον τρεις εφημερίδες, δύο πολιτικές και μία αθλητική, δύο ραδιόφωνα, το πιο επιτυχημένο αθλητικό περιοδικό της περασμένης δεκαετίας, ένα σωρό τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές και διάφορα άλλα μικρότερα projects (που λέγανε και στο χωριό μου…) έχουν περάσει από ή και από τα χέρια μου σ’ αυτές τις σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Για όλα έχω νιώσει όλες τις αγωνίες, όλα τα άγχη, όλες τις ελπίδες που νιώθει, περιμένοντας στον προθάλαμο του μαιευτηρίου, ένας κανονικός γονιός. Σε όλα πίστευα -δικαίως, όπως αποδείχθηκε κιόλας- ότι μπορούσαν, αν πορεύονταν με βάση τις προδιαγραφές τους, να διαπρέψουν, για όλα πάλεψα για το καλύτερο, όλα τα νοιάστηκα.

Με δεδομένο, όμως, ότι ήταν ήδη κάπου στο… μέσον αυτού του χρονικού διαστήματος για το οποίο μιλάμε (γύρω στο 1998, δηλαδή…) όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκα στη δυναμική του ίντερνετ ως ενημερωτικού -και όχι μόνο- μέσου του μέλλοντος, αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα «παιδιά» μου τα αγάπησα, όμως το Onsports είχε, έχει και θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Όχι μόνο επειδή, όταν το φανταζόμασταν -σχεδιάζαμε- «ξεγεννούσαμε», πάντοτε μαζί, από την αρχή και σε κάθε βήμα της πορείας μαζί με τον Γιώργο Μητροφάνη, το αποτέλεσμα θα εκπροσωπούσε όλα όσα αποτελούσαν ιδέες μιας ολόκληρης επαγγελματικής ζωής (δύο, για την ακρίβεια…), που περίμεναν τις συγκυρίες για να δοκιμάσουν την τύχη τους στον πραγματικό κόσμο.

Ούτε μόνο επειδή τα σερί 12ωρα (και βάλε) που επενδύθηκαν σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να έχουν προηγούμενο.

Ούτε μόνο επειδή η πίστη μας σ’ αυτό ήταν απόλυτη.

Ούτε μόνο επειδή ερχόταν σε μια εποχή απ’ αυτές που οι Κινέζοι αποκαλούν… «ενδιαφέρουσες».

Για κανέναν «προσωπικό» -δικό μου ή του Γιώργου- λόγο.

Αλλά επειδή, πραγματικά, κυριολεκτικά και με όση αντικειμενικότητα μπορεί να συνεπάγεται μια αθροισμένη εμπειρία 45 χρόνων σ’ αυτόν τον χώρο, ό,τι μπήκε εκείνη την εποχή, περίπου δεκαεφτά μήνες πριν, στο «χαρτί», ήταν ό,τι πιο ολοκληρωμένο δημοσιογραφικά, σύγχρονο ιντερνετικά και πλέον ελπιδοφόρο θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και σήμερα (ακόμη και… του χρόνου!), αν το ξεκινούσε κάποιος απ’ την αρχή.

Βεβαίως, πάντα ισχύει πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο θεός (όποια υπερφυσική οντότητα κι αν θέλει κανείς να βάλει σ’ αυτό το ρόλο) χαμογελάει -το λιγότερο…

Όμως αυτά, είναι… καλά νέα για όλους. Διότι, πολύ απλά, σημαίνουν πως το Οnsports που σήμερα έχετε ήδη τόσο πολύ αγκαλιάσει και εμπιστευτεί με πρωτοφανή για τα δεδομένα του ελληνικού ίντερνετ τρόπο, δεν είναι παρά… η αρχή! Ναι!

Παρότι ξεκίνησε -και παραμένει και πάντοτε θα είναι- το site:

* Με την πιο πλούσια και πλήρη (και… clopy-pasted, επίσης, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) ροή ειδήσεων,

* Τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά

* Την πιο ουσιαστική και παρεμβατική αρθρογραφία,

* Τις πιο ενδιαφέρουσες στήλες,

* Τα πιο ξεχωριστά ειδικά χαρακτηριστικά (την πιο πλούσια βάση στατιστικών δεδομένων, το μοναδικό του  live  coverage αγώνων, το πρωτοφανές και ανεπανάληπτο ενδιαφέρον του για, κυριολεκτικά, όλα τα σπορ και, κυριολεκτικά, όλες τις κατηγορίες)

Και, συγχρόνως, παρότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο άμεσης και ευρείας αποδοχής από το κοινό ενός σάιτ που μπαίνει σφήνα σ’ έναν παγιωμένο και πολύ δυνατό ανταγωνισμό, στην πιο δύσκολη εποχή για τη χώρα εδώ και δεκαετίες,

ακόμη, το Οnsports δεν είναι παρά ένας… έφηβος!

Τώρα μεγαλώνει και ωριμάζει, τώρα κυνηγάει (και φτάνει σιγά σιγά) τις ιδανικές προδιαγραφές του, τώρα μπαίνει στο παιχνίδι με πλήρη επίγνωση του τι ήδη είναι και τι μπορεί να γίνει.

Βασισμένο στα γερά θεμέλια που μπορεί να παρέχει ένας όμιλος όπως η (επώνυμη -και το αναφέρω διότι έχει μεγάλη σημασία, αυτό, στο Ίντερνετ) DPG, το Οnsports μπαίνει από σήμερα στις 16:06:01 στο δεύτερο χρόνο της ζωής του, ατενίζοντας το μέλλον με την αυτοπεποίθηση που μόνο οι υποσχέσεις που… τηρήθηκαν μπορούν να προσφέρουν.

Βλέπετε, ακριβώς ένα χρόνο πριν, όλα όσα προαναγγείλαμε στις αρχές του ταξιδιού μας, έχουν αποδειχθεί στην πράξη:

Το nsports έγινε πράγματι «η πιο μεγάλη αγκαλιά για τον ελληνικό και διεθνή αθλητισμό». Και πράγματι «Όλα βρήκαν θέση εδώ: από την Μάντσεστερ και τη Μπαρτσελόνα, έως κάθε σωματείο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας. Από το ποδόσφαιρο έως το kite κι από το μπάσκετ έως το γκολφ, κάθε παιχνίδι και κάθε άθλημα βρήκε στο οnsports  ζεστή φιλοξενία -όσο και καλόπιστα κριτική διάθεση».

Και αυτή η τελευταία, αποδείχθηκε στην πράξη. Η «καλόπιστα κριτική διάθεση προς ΌΛΟΥΣ». Διότι από πέρυσι το σημειώναμε: «Όλοι υπόσχονται αντικειμενικότητα και ίσες αποστάσεις και όλοι κρίνονται στην πράξη και σε βάθος χρόνου».

Αυτό το βάθος έχει ήδη διάρκεια ενός έτους και είμαστε βέβαιοι ότι τα συμπεράσματά σας τα έχετε βγάλει και (οι αριθμοί και όχι μόνο) δείχνουν ότι είναι έως και ενθουσιώδη.

Ευχαριστούμε θερμά και… συνεχίζουμε. Χωρίς παρεκκλίσεις. Χωρίς παχιά λόγια και χωρίς άλλες, διαφορετικές υποσχέσεις απ’ όσες δώσαμε στην αρχή: θέλουμε να παραμείνουμε η καλύτερη, πιο ευχάριστη και πιο αξιόπιστη καθημερινή αθλητική παρέα σας, η αρχική σελίδα στην οθόνη όλης της δημοσιογραφικής πιάτσας, η πρώτη επιλογή των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλητισμού, το σημείο αναφοράς για την πληρότητα της ειδησεογραφίας μας, την ποιότητα της αρθρογραφίας μας, την αμερόληπτη προσέγγιση της επικαιρότητας και το πιο ουσιαστικό news-making  του διαδικτύου.

Στη δεύτερη χρονιά μας, με την εμπειρία μας να μας οδηγεί αγκαλιά με το όραμα μας, το Οnsports μπαίνει σε μια νέα φάση και, συγχρόνως, αποκτά και νέες διαστάσεις.

Στις μέρες μας, της μιζέριας, του αφελληνισμού, της οικονομικής δυσπραγίας και της αποκάλυψης σε όλη τη θλιβερή έκτασή του ενός σκηνικού απόλυτης σήψης και χυδαίας διαφθοράς που μοιάζει να απλώνεται από την κορυφή ως τα νύχια των ποδιών αυτού του αποκαρδιωτικά αναποτελεσματικού (και κάτι-σαν) κράτους, ίσως η πιο σημαντική διάσταση του Οnsports να είναι αυτή που δίνεται μέσα από την παρουσία όλου του Ομίλου της DPG, εδώ και ενάμιση χρόνο:

Ακριβώς επάνω στην εποχή που ο κόσμος άναυδος μαθαίνει μέρα με τη μέρα ποια ήταν τόσα χρόνια τα «κόλπα», ποιοι και πόσοι συμμετείχαν σ’ αυτά (αλλά και πώς και με τι ανταλλάγματα…), το Οnsports έρχεται ως αθλητική ναυαρχίδα ενός φρέσκου, δυναμικού και τελείως ανεξάρτητου ιντερνετικού ομίλου να αποδείξει από τη δική του πλευρά, ότι, ευτυχώς, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν υπάρχει μόνο αυτή η σάπια και καταστροφική λογική, αλλά και μια άλλη, υγιής και αισιόδοξη, ελπιδοφόρα και έντιμη.

Μια λογική που δεν έρχεται για να ρίξει νερό στο μύλο της (ασύλληπτης και ασύλληπτα διαβρωτικής και επιζήμιας) διαπλοκής, αλλά για να υπηρετήσει τις αρχές της με ήθος, επιμονή και υπερηφάνεια!

Λάθη; Φυσικά και έγιναν σ’ αυτήν την πορεία. Και, φυσικά, θα γίνουν κι άλλα. Όποιος δουλεύει και προσπαθεί κάνει και τέτοια. Κανένα δεν έχει γίνει σκόπιμα και για όλα ζητάμε μια ειλικρινή συγγνώμη.

Βλέπετε, το μονοπάτι που το Οnsports (αλλά και ολόκληρη η DPG) βαδίζει από πέρυσι ήταν απάτητο, γεμάτο εμπόδια και με όλους όσοι είχαν βολευτεί χρόνια τώρα από τον… βέβαιο θρίαμβο της κάθε είδους προσυμφωνημένης ως προς το ύφος, το ήθος -και τα… ανταλλάγματά της- προσπάθειας, να αντιδρούν με τρόπους που κανείς δεν φαντάζεται.

Λογικό ήταν να υπάρξουν και στραβοπατήματα. Όμως, αντέξαμε και προχωράμε. Πάντα πιστοί σε όσα εξ αρχής είχαμε στο μυαλό μας. Στους καιρούς μας, αυτό και μόνο αποτελεί θαύμα. Και λόγος για να κρατάμε ψηλά το κεφάλι.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, ως… συν-γεννήτορας του Οnsports, αλλά από άλλη θέση πλέον, θα μου επιτρέψετε και ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, δίνοντας όχι το 100, αλλά το 101% των δυνατοτήτων τους, κάθε ώρα και στιγμή: δημοσιογράφοι, designers, διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί...

Αρκετοί απ’ αυτούς, για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν είναι πια στο καράβι. Είμαι βέβαιος όμως ότι εξακολουθούν και το αγαπούν, το νοιάζονται και χαίρονται για το γεγονός ότι κάθε μέρα μεγαλώνει και γίνεται καλύτερο. Είναι και δικό τους έργο το Οnsports και είμαι βέβαιος ότι αισθάνονται υπερηφάνεια γι’ αυτό. Το βέβαιο είναι ότι εγώ αισθάνομαι υπερήφανος που συνεργαστήκαμε και εύχομαι ειλικρινά το καλύτερο για όλους.

Άντε. Πάμε γερά. Πάντα με υγεία, διότι αυτό είναι το μέγιστο και αναντικατάστατο αγαθό, ας πατήσουμε το πόδι μας στον δεύτερο χρόνο ζωής μας και… η συνέχεια επί της οθόνης (σας)…



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved