Ξυπόλητοι «πρίγκιπες» και αδειοδότηση!

Ξυπόλητοι «πρίγκιπες» και αδειοδότηση!

Η Λίγκα των… φτωχών και των «κατατρεγμένων», όπως αποκαλείται η Football League, διανύει σχεδόν το 1/3 της διαδρομής της προς τη «στέψη» των τριών (;) και βλέπουμε, ομάδων που θα πάρουν τα εισιτήρια για τα… πλούτη της Super League.

Ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε στη σκιά της… κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα πρωτάθλημα που ακόμη δεν έχει ουσιαστικά αρχίσει. Ένα πρωτάθλημα που ακόμα δεν έχει πάρει την απόφαση η ΟΠΑΠ ΑΕ να το συμπεριλάβει στα κουπόνια του «Πάμε Στοίχημα» ως μια κίνηση αναγνώρισης - καλής θέλησης της «κάθαρσης» που επήλθε στο χώρο.

Με τη συμπλήρωση έντεκα αγωνιστικών και ρίχνοντας μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα, διαπιστώνεις εύκολα ότι οι προβλέψεις του καλοκαιριού έχουν πάει περίπατο… Οπως και τα προγνωστικά που ήθελαν τη Λάρισα να κάνει περίπατο και να επιστρέφει «αεράτη» στη Super League.

H Football League χαρακτηρίζεται, χρόνια τώρα, ως το πιο «απρόβλεπτο» πρωτάθλημα και φέτος -ειδικά- επιβεβαιώνεται απόλυτα αυτός ο χαρακτηρισμός.

Με τον Πλατανιά Χανίων, ομάδα προερχόμενη από τη Football League, να κάνει επίδειξη ισχύος και να φιγουράρει στην κορυφή, με μια σταθερότητα στην απόδοσή της που ζηλεύουν οι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.

Αλλά και μια ακόμη νεοφώτιστη, την Αναγέννηση Επανομής, να έχει πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, έχοντας πίσω της την ισχυρή και πανάκριβη ΑΕΛ, αφού το ρόστερ των «βυσσινί», σαφώς και κοστίζει όσο εκείνο του Πλατανιά, της Επανομής, αλλά και 5-6 ακόμα, ομάδων της Football League, μαζί.

Βέροια, Πανθρακικός, Λάρισα, Πανσερραϊκός, Πιερικός και Παναχαϊκή που έχει ήδη καλύψει το μειονέκτημα της αφαίρεσης 5 βαθμών και με 11 στο σακούλι, αρχίζει να παίρνει… στροφές ανόδου, είναι οι ομάδες - «βαριά χαρτιά» της κατηγορίας που ήδη έχουν αρχίσει να «αγχώνονται» από την παρουσία… απρόσκλητων επισκεπτών στο ρετιρέ της Football League.

Δεν έχουν και άδικο, πάντως, αφού πλην του εκπληκτικού Πλατανιά και της Επανομής, δύο ακόμα νεοφώτιστοι, η Αναγέννηση Γιαννιτσών και η ΑΕΛ Καλλονής έχουν ήδη δείξει τα «δόντια» τους και δύνανται να διεκδικήσουν το δικαίωμα στο όνειρο ως το τέλος.

Βέβαια, το μεγάλο… δράμα της κατηγορίας δεν είναι άλλο από αυτό της αδειοδότησης. Που και φέτος, θα παίξει καθοριστικότατο ρόλο για το ποιοι τελικά θα είναι αυτοί που ανεξαρτήτως των εντός των αγωνιστικών χώρων επιδόσεών τους, θα δουν το καλοκαίρι τη μεγάλη πόρτα της Super League να ανοίγει διάπλατα για να τους υποδεχτεί.

Το δεδικασμένο του καλοκαιριού από τη μια πλευρά και η διατήρηση των ίδιων κριτηρίων και ποινών που πρόσφατα αποφάσισε η Super League από την άλλη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν και φέτος περισσότερες των τριών ομάδων που προβλέπει η προκήρυξη της Football League στην κορυφαία κατηγορία.

Γι’ αυτό και οφείλουν από… χθες, οι παράγοντες του Πλατανιά, της Επανομής, των Γιαννιτσών και της Καλλονής, αλλά και εκείνοι που θεωρητικά ανήκουν στο γκρουπ των ισχυρών, να προετοιμάσουν το έδαφος και να είναι πανέτοιμοι για τη διεκδίκηση και εξασφάλιση της ανόδου. Διότι, αν οι ομάδες βγάλουν ένα μαραθώνιο μέσα στα γήπεδα σε θέσεις προβιβασμού και μείνουν τελικά στα «αλώνια», λόγω μη αδειοδότησης κι ενώ έχει προηγηθεί ό,τι ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, τότε αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που θα αποδειχθούν ασυνεπείς, θα ψάχνουν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τη δικαιολογημένη οργή των οπαδών.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει και αυτό οφείλουν οι Έλληνες «παράγοντες» να το καταλάβουν. Μαζί με τα ψέματα, τελείωσαν και οι… «τζάμπα μάγκες». Εκείνοι που πίστευαν και ορισμένοι ακόμα πιστεύουν ότι το να είσαι πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος μιας ΠΑΕ ή ενός ΤΑΠ στην Ελλάδα, σημαίνει ότι θα κάνεις ό,τι γουστάρεις, θα πληρώνεις όποτε και όποιον γουστάρεις και άμα λάχει θα «παίζεις» και με τα συναισθήματα και την αγάπη των οπαδών για την ομάδα της πόλης τους, σύντομα θα… αποβληθούν από μόνοι τους, δείχνοντας κόκκινη κάρτα στον εαυτό τους.

Οσα έγιναν φέτος στη Ρόδο με τη διάλυση, ουσιαστικά και των δύο ομάδων του νησιού, είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα προς αποφυγή, γνώση και συμμόρφωση…



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved