Το «μάθημα» του Σιδεράκη...

Το «μάθημα» του Σιδεράκη...

Το Κύπελλο πάντα θα βρίσκει τρόπους να μας κάνει να το... περιμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού αποδεδειγμένα, μετά την αλλαγή τρόπου διεξαγωγής και την καθιέρωση των μονών αγώνων, έχει μετατραπεί σε θεσμό πραγματικών εκπλήξεων.

Και σε θεσμό ανάδειξης Ελλήνων ποδοσφαιριστών, αφού συχνά - πυκνά οι προπονητές των ομάδων της Super League, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν... ευκαιρίες σε παίκτες που και οι ίδιοι δείχνουν να έχουν ξεχάσει στον πάγκο ή ακόμα και στην εξέδρα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Πρόσωπο της ημέρας ο Γιάννης Σιδεράκης, για την εξαιρετική παρουσία του στην κανονική διάρκεια και την παράταση της αναμέτρησης του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό και φυσικά για τις επεμβάσεις του στα πέναλτι του Καραγκούνη και του Λέτο.

Στο συγκριτικά ασύλληπτο κόστος που χωρίζει τον Αργεντινό άσο των «πρασίνων», από την «αντικειμενική» αξία του Ελληνα γκολκίπερ, ο Σιδεράκης απάντησε με μια εκτίναξη που όμοιά της είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά, αν θέλετε και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Και κάπως έτσι έστειλε τον Λέτο και τον Παναθηναϊκό εκτός κυπέλλου και χάρισε στον Πανιώνιο μια πρόκριση που την είχε απόλυτη ανάγκη.

Βιώνοντας πιο έντονα από κάθε άλλη ΠΑΕ τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι Νεοσμυρνιώτες υποχρεώθηκαν και μετά από δικά τους διοικητικά και ιδιοκτησιακά λάθη, να μπουν σε μια περίοδο «βίαιης προσαρμογής». Παίκτες έφυγαν, παίκτες θα φύγουν, αλλά και παίκτες θα αναδειχθούν, όπως ακριβώς αναδείχτηκε μέσα από την παρουσία του στο ματς της Τρίτης ο Γιάννης Σιδεράκης.

Αυτή η ανάδειξη Ελλήνων παικτών θα αποτελέσει και το μοναδικό και άκρως ουσιαστικό καλό που θα αφήσει πίσω της η οικονομική κρίση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί, αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν -κυριολεκτικά- οι ΠΑΕ να στραφούν στα εγχώρια ποδοσφαιρικά ταλέντα και να αφήσουν εκτός συνόρων τους αμφιβόλου αξίας, αλλά ακριβοπληρωμένους ξένους.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, είναι άξιος της τύχης του. Οταν δημιουργείς και χάνεις τις ευκαιρίες που έχασαν Τοτσέ και Βύντρα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν δεν σκοράρεις στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου σε οκτώ εντός έδρας ματς πρωταθλήματος ο Πανιώνιος έμεινε σε μηδέν παθητικό μόνο σε ένα, με τον Αστέρα Τρίπολης, τότε οφείλεις να περιμένεις πως η μπάλα θα σε τιμωρήσει.

Και με τρόπο... παραδειγματικό, αφού ο πιο έμπειρος (Καραγκούνης) και ο πιο ακριβοπληρωμένος (Λέτο) παίκτες των «πρασίνων» είδαν έναν από τους πλέον χαμηλόμισθους (Σιδεράκης) παίκτες της φετινής Super League να τους λέει το δικό του «όχι» και να τους στερεί τη δυνατότητα να φύγουν, έστω και μέσω της ρουλέτας των πέναλτι, από τη Νέα Σμύρνη, με το εισιτήριο της πρόκρισης στους οκτώ του Κυπέλλου.

Οσο για τους επόμενους... Σιδεράκηδες που περιμένουν τη σειρά τους σε όλες σχεδόν τις ομάδες της Super League, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Σύντομα θα δουν την υπομονή τους να επιβραβεύεται. Αρκεί να το αξίζουν...

ΥΓ.: Δεν υπάρχει, απλά, αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ με τον Αδαμίδη, τον Ξενιάδη και το διοικητικό - ιδιοκτησιακό. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, πρόεδρε...

ΥΓ.1: Υπάρχουν ακόμα Ελληνες που φτάνουν στο σημείο να... πανηγυρίζουν, επειδή Ανώνυμες Εταιρίες τιμωρούνται με ετήσιο αποκλεισμό, έστω και με αναστολή, τριετή επιτήρηση και πρόστιμο, επειδή δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τρίτους; Καλά να πάθουμε...

ΥΓ.2: Η απόφαση είναι δεδομένη. Αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση γκολκίπερ, αυτός θα είναι ο Χακόμπο. Αυτόν θέλει ο Βαλβέρδε και κανέναν άλλο από την ελληνική αγορά. Και φυσικά στον Αστέρα θα πουν το μεγάλο ναι. Αλλωστε, μια φορά την πάτησαν με τον Ντεγκρά. Δεύτερη δεν την πατάνε...



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved