Η... υποτίμηση των μικρομεσαίων!

Η... υποτίμηση των μικρομεσαίων!

Οταν ο Παναθηναϊκός κατορθώνει, έστω και χωρίς να παίξει μπάλα υψηλών προδιαγραφών, να παίρνει «επαγγελματικά» τρίποντα, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης, τότε μόνο ευχάριστα θα πρέπει να αναμένουν οι οπαδοί του στο μέλλον.

Εντάξει, η ήττα από τον Αρη προκάλεσε -απόλυτα δικαιολογημένα- έντονη απογοήτευση, όμως το διπλό κόντρα στον ανεβασμένο Πανιώνιο οδηγεί σε μια πρώτη αποκατάσταση της τάξης.

Με τον Φερέιρα στο νοσοκομείο, οι «πράσινοι» πιστοποίησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης ότι διαθέτουν την ποιότητα, αλλά κυρίως τη βαριά φανέλα που απαιτούν οι περιστάσεις για τη διαχείριση τέτοιου είδους παιχνιδιών που κάλλιστα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά σε έναν ισχυρό κάτι που λίγο έλειψε να το βιώσουν ξανά.

Ζημιά που έγινε στο ξεκίνημα, από το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου, αλλά που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν πήρε τους πράσινους από... κάτω, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ανατροπή και να φύγουν με γεμάτο το «σακούλι» από την έδρα των «κυανέρυθρων».

Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη; Θα φανεί στο φινάλε όταν και θα κληθεί ο Φερέιρα να κάνει ταμείο... Δεδομένου του... περιπάτου του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια απώλεια στη Νέα Σμύρνη θα προκαλούσε επιπλέον ψυχολογικό βάρος στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Και επειδή η συνέχεια της Super League θα τους βρει να δίνουν έντεκα σερί ματς με μικρομεσαίες ομάδες, αφού μέχρι τις 25 Φλεβάρη που θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. και αυτό στο ΟΑΚΑ) δεν υπάρχει ντέρμπι στο πρόγραμμά τους, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η υπόθεση τίτλος για τους «πράσινους» θα κριθεί σε αυτά και όχι στα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Το να κάνει μια ομάδα δώδεκα σερί νίκες, αποτελεί ένα παρά πολύ δύσκολο επίτευγμα. Το να απαιτείται, όμως, από μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού να κάνει 11 σερί νίκες (σ.σ. η πρώτη έγινε στη Νέα Σμύρνη) μοιάζει με αγωνιστική υποχρέωση τη στιγμή που αυτό το σερί θα φέρει στην αγκαλιά των «πρασίνων» τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οταν λένε στην Παιανία ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική τους απόδοση, «δείχνουν» αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό πρόγραμμα που όμως, μπορεί να εξελιχθεί και σε μια άνευ προηγουμένου παγίδα, αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε και στην Κέρκυρα πως αυτού του είδους τα ματς, που ο Παναθηναϊκός τα παίρνει με δυσκολία, τα «καθαρίζει» με σχετική ή μεγάλη άνεση. Για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, τα ντέρμπι ξεκινούν πολύ πιο γρήγορα, μόλις μετά από έξι αγώνες, αφού θα κληθούν στις 4 Φλεβάρη να πάνε στην Τούμπα και αμέσως μετά να υποδεχτούν την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που κανένας δεν πρέπει να υποτιμά, από τη στιγμή που παραμένει στην κορυφή και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, μετά την αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία και την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου. Μια ΑΕΚ που και το δικό της πρόγραμμα μοιάζει ευνοϊκό, αν και αντιμετωπίζει το μειονέκτημα να μην έχει... υπόλοιπα αγώνων από την είσοδο του Λεβαδειακού και της Δόξας στη Super League. Πέντε σερί ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους και ένα ντέρμπι, κόντρα στον ΠΑΟΚ και αυτό στο ΟΑΚΑ.

Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτό το πρωτάθλημα θα το κρίνουν -κυριολεκτικά- οι ομάδες που δεν λογίζονται στις ισχυρές της Super League. Oποιος εκ των τριών διεκδικητών κάνει τις λιγότερες «γκέλες» σε παιχνίδια με αντιπάλους τον Παναιτωλικό, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Εργοτέλη, τον ΟΦΗ, τον Αστέρα Τρίπολης, τη Δόξα Δράμας, τον Λεβαδειακό, τον Πανιώνιο, την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτός θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Βαλβέρδε, Φερέιρα και Κωστένογλου το γνωρίζουν καλά. Γι' αυτό και το μόνο πράγμα που δεν θέλουν να βλέπουν από τους παίκτες τους είναι να υποτιμούν αντιπάλους. Γνωρίζουν ότι δεν γίνεται από πρόθεση, αλλά συμβαίνει, έστω και... παραδοσιακά. Μόνο που από την επόμενη αγωνιστική και μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη, αυτή η... υποτίμηση των μικρομεσαίων θα κοστίσει ακριβά. Και οι καιροί είναι τόσο δύσκολοι οικονομικά, κυρίως για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει. Γιατί οι νίκες φέρνουν κόσμο στο γήπεδο και χρήμα στα ταμεία. Και ο τίτλος τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ...



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved