Η 11η... αγωνιστική του Ολυμπιακού!

Η 11η... αγωνιστική του Ολυμπιακού!

Καλό θα είναι να την κρατήσουμε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας την 11η αγωνιστική της Super League. Διότι αν και νωρίς, ίσως αποδειχθεί «μοιραία» στο φινάλε του φετινού μαραθωνίου για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν θύμα της πρώτης μεγάλης φετινής έκπληξης, αφήνοντας και τους τρεις βαθμούς της βραδιάς στον «οικοδεσπότη» Αστέρα Τρίπολης, που μόνο... φιλόξενος δεν αποδείχτηκε για τους πρωταθλητές.

Συνηθίζεται, όχι μόνο για τα ελληνικά κλαμπ - αφού θύματα τέτοιας συγκυρίας έχουν πέσει ακόμα και τα μεγαθήρια της Ευρώπης - μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία να ακολουθεί μια εγχώρια... κατραπακιά που τους προσγειώνει ανώμαλα στο έδαφος.

Το διπλό στη Μασσαλία μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, αλλά το σημερινό ερυθρόλευκο… δράμα της Αρκαδίας, ο Ολυμπιακός θα το κουβαλάει μαζί του μέχρι και το φινάλε της φετινής Super League.

Μετά από 9 αγώνες ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο +5, έχει πάρει ισοπαλία με γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχει την ψυχολογία με το μέρος του, τον κόσμου του πλήρως συσπειρωμένο και μειονεκτεί -απίστευτα όμως- στο διοικητικό μέτωπο. Εκεί όπου ο Τσάκας, ως κακομαθημένο παιδί, απειλεί να... τιμωρήσει εκείνους που δυσπιστούν και τον αποδοκίμασαν, με απόσυρση της πρότασης του πρίγκιπα για την αγορά της ΠΑΕ. Φοβερά πράγματα...

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, καλείται έχοντας μείνει 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή, να διαχειριστεί αυτή τη μη αναμενόμενη εξέλιξη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας οπαδός του που τον Αύγουστο πίστευε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο πρωταθλητής θα βρισκόταν στο -5 από τους «πράσινους» και στο -4 από την ΑΕΚ, έστω και αν οι «κίτρινοι» έχουν δύο ματς περισσότερα.

Μ' αυτά και μ' αυτά η Super League αποκτά μια άγρια ομορφιά, με δύο ομάδες που δεν ήταν φαβορί στο ξεκίνημα να έχουν πάρει κεφάλι στη βαθμολογία και το ισχυρό φαβορί να τις κυνηγά.

Από εκεί και κάτω, κυριολεκτικά το... χάος. Ο Ατρόμητος, όπως αναμενόταν, αρχίζει να ξεφουσκώνει, ο ΠΑΟΚ απογοητεύει και σύντομα θα μπεί στη διαδικασία να αρχίσει να σκέφτεται την αντικατάσταση του Μπόλονι και μόνο η Skoda Ξάνθη δείχνει να παίζει σταθερά καλό ποδόσφαιρο από την πρώτη αγωνιστική. Μόνο που τώρα αρχίζει να παίρνει και αποτελέσματα, διεκδικώντας το στόχο του πλασαρίσματος στην πρώτη πεντάδα με αυξημένες αξιώσεις.

Ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, ο Μάντζιος ξέρει καλά τι σημαίνει Πανιώνιος και θα βοηθήσει, ο Παναιτωλικός δεν πείθει ότι θα αντέξει την πίεση του... πρωτάρη στην κατηγορία και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να αποβάλλει το ψυχολογικό άγχος της ομάδας - ασανσέρ.

Οσο για τον Αστέρα Τρίπολης; Με τον Τσιώλη στον πάγκο του, απέδειξε όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο ΟΑΚΑ -παρά την ήττα- κόντρα στην ΑΕΚ πως και πρόσωπο αγωνιστικό θα αλλάξει και θα είναι σε θέση να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όπως το έκανε σήμερα στον Ολυμπιακό, στους ισχυρούς της ΑΘήνας.

Ο Αρης οφείλει να συνέλθει άμεσα αν εξακολουθεί να έχει στους στόχους του τα Play Offs, ενώ η Κέρκυρα απέδειξε στην Τούμπα πως θα το πληρώσει ακριβά όποιος την υποτιμήσει.

Ο Λεβαδειακός του Κομπότη αυτά τα ματς, σαν το σημερινό με τη Δόξα Δράμας θα τα καθαρίζει, διότι είναι δουλεμένη ομάδα, ενώ η Δόξα δείχνει πως το μόνο φετινό κέρδος της, αν δεν πέσει μεγάλο οικονομικό πακέτο σε μεταγραφές το Γενάρη, θα είναι οι εμπειρίες από τη συμμετοχή στη Super League.

YΓ.: Ο σωστός... Τσάκας θα απαντούσε στην αμφισβήτηση οπαδών με την κατάθεση, πρωί - πρωί Δευτέρας, 15 εκατομμυρίων ευρώ, όσων απαιτούνται, δηλαδή, για την ολοκλήρωση του deal. Oλα τα άλλα είναι -κυριολεκτικά- ιστορίες για λαϊκή κατανάλωση.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved