Δέκα ευρώ και πολλά είναι!

Δέκα ευρώ και πολλά είναι!

Δεν παύει, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας, να αποτελεί μια μόνιμη απορία των Ελλήνων φιλάθλων, οπαδών αν προτιμάτε, ο λόγος ή οι λόγοι που η Super League δεν προχωρά στη γενική εφαρμογή του μέτρου μείωσης των τιμών των εισιτηρίων.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καθόρισε γενική είσοδο δέκα ευρώ στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΟΦΗ, στο ΟΑΚΑ, σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα σημερινά οικονομικά δεδομένα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Δέκα ευρώ δεν είναι πολλά. Ούτε και λίγα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι με βενζίνη ή ακόμα και μέσα μεταφοράς, ένα αναψυκτικό και ένα σάντουιτς το 20άρικο φεύγει για πλάκα. Και αν κάνει κανείς το... λάθος να πάρει μαζί και ένα - δύο παιδιά, μιλάμε για ένα 60άρι στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Δεν υπάρχει πλέον αυτή η πολυτέλεια στις ελληνικές οικογένειες, αυτές που μέλη της επέλεγαν και θέλουν να συνεχίσουν να επιλέγουν το γήπεδο ως τόπο ψυχαγωγίας - και όχι εκτόνωσης, όπως εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι, ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών οπαδών.

Και οφείλουν στο σημείο αυτό οι παράγοντες που διοικούν τις ελληνικές ομάδες να δείξουν τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία και να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση. Που στην τελική θα τους βγάλει και διπλά κερδισμένους.

Διότι - και θα διαπιστωθεί αυτό στο ΟΑΚΑ… - και περισσότερο κόσμο θα έχει ο Παναθηναϊκός, άρα μεγαλύτερη στήριξη της ομάδας και περισσότερα έσοδα, παρά τη μειωμένη τιμή στα εισιτήρια.

Οφείλουν λοιπόν, οι ισχυρές οικονομικά ομάδες της χώρας, να αφουγκραστούν τη λαϊκή απαίτηση της κοινωνίας και να ανταποκριθούν άμεσα, θετικά και κυρίως... μόνιμα στο αίτημα για μειωμένες τιμές εισιτηρίων.

Και για να μην τρελαθούμε κιόλας... Δέκα ευρώ είναι μια χαρά τιμή για το ποδοσφαιρικό υπερ-θέαμα που παρέχει η Super League και οι ομάδες - μέλη της στο φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας. Από τότε που μπήκε το ευρώ στη ζωή μας, έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου σύγκρισης με την πατροπαράδοτη δραχμή. Σχεδόν τρεισήμισι χιλιάδες δραχμές για να δει κάποιος το Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης. Μόνο... κουζουλός μπορεί να είναι αυτός που θα επιλέξει να δώσει έστω και ένα ευρώ παραπάνω.

Τα ελληνικά γήπεδα, όσο η χώρα μπαίνει πιο βαθιά στην κρίση που μας χτύπησε την πόρτα, θα μοιάζουν με την έρημο Σαχάρα. Αν η Super League, η Football League και η ΕΠΟ δεν καθίσουν από κοινού να καθορίσουν μια ενιαία τιμή εισιτηρίων για κάθε πρωτάθλημα που θα δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να ματώνει η τσέπη τους, θα έρθει σύντομα ο καιρός που θα κυνηγάνε τους οπαδούς με το... τουφέκι!

Δέκα ευρώ στη Super League, πέντε ευρώ στη Football League και τρία ευρώ στη Football League 2. Αυτή πρέπει να είναι -βάσει και των παρεχομένων υπηρεσιών- η πραγματική αξία της γενικής εισόδου στα ελληνικά γήπεδα.

Και αν κάποιος θέλει να κάνει το κομμάτι του, να απολαύσει κάτι παραπάνω από ένα απλό ματς σε ένα βρώμικο, πολλές φορές και σπασμένο ή βρεγμένο καθισματάκι, ας πληρώσει όσα θέλει για να πάει στα επίσημα.

Και έτσι, με μια ενιαία οικονομική πολιτική εισόδου στα ελληνικά γήπεδα και η ΕΠΟ θα βγει κερδισμένη, αφού θα αυξηθεί σε περιόδους κρίσης η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα και η Football League που δεν έχει μαντήλι να κλάψει σήμερα, θα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και να αναζητήσει οφέλη και χορηγούς ικανούς να της προσφέρουν τα προς το ζειν. Ποιος να επενδύσει σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν παιχνίδια που τα βλέπουν 40 και 50 άτομα;

Ποιος κ. Πιλάβιε, κ. Παπουτσάκη, κ. Καλογιάννη;



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved