Γιάχος και πράσινα άλογα...

Γιάχος και πράσινα άλογα...

Για άλλη μια φορά οι κινδυνολόγοι έπεσαν έξω. Μάλλον, ο Γιάχος τους έριξε έξω, προσφέροντας ένα διαιτητικό αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τους οπαδούς τους να αμφισβητήσουν την ουσιαστική τήρηση του 50-50.

Mια αμφισβήτηση που από την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστό το όνομά του, ως εκλεκτού του Βασάρα για να πάρει τη σφυρίχτρα του και να κατεβεί στο Φάληρο, βίωσε ο ίδιος μέσα από δημοσιεύματα (ναι, φταίμε κι εμείς για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος σε τέτοιες περιπτώσεις), σχόλια, φήμες και ουκ ολίγες καφενειακού επιπέδου κακοήθειες, για τις  παιδικές οπαδικές του πεποιθήσεις. Λες και όλοι οι άλλοι ανά τον κόσμο διαιτητές, …φύτρωσαν μόλις πήραν σφυρίχτρα στα χέρια τους και δεν υποστήριζαν ως παιδιά κάποια ομάδα.

Ο Γιάχος λοιπόν, βοηθούμενος και από την εικόνα του παιχνιδιού, είναι αλήθεια, απέδειξε με τον πιο αθόρυβο τρόπο πως είναι ένας από τους ελάχιστους Ελληνες διαιτητές που μπορεί να ποντάρει πάνω τους η ΚΕΔ ότι θα τη βγάζουν ασπροπρόσωπη στα δύσκολα των εγχώριων διοργανώσεων.

Φυσικά και έκανε λάθη. Δεν υπάρχει, άλλωστε, Ελληνας διαιτητής που να μην κάνει λάθη. Αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν διαμόρφωσε. Ακόμα και τα σοβαρά - αν κανείς τα θεωρήσει ως τέτοια - μοιρασμένα τα είχε κι αυτά (δύο περιπτώσεις οφσάιντ, όπου την αρχική ευθύνη φέρουν οι δύο βοηθοί του).

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1... Χωρίς παρατράγουδα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς τα περσινά και με ένα εξαιρετικό -κατά διαστήματα- ντέρμπι, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας. Δίκαιο το αποτέλεσμα; Δύσκολο ερώτημα... Ο Παναθηναϊκός είχε την πολυτέλεια να διεκδικεί δύο αποτελέσματα (ισοπαλία, νίκη) και ο Ολυμπιακός το μειονέκτημα των -2 βαθμών, που τον έκανε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι και μικρό πράγμα... Θυμηθείτε, άλλωστε, πώς ξεκίνησε η σεζόν (με τους «ερυθρόλευκους»  ως το απόλυτο φαβορί για περίπατο στη Super League) και πώς είναι σήμερα διαμορφωμένη η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Παναθηναϊκός πρώτος με δύο βαθμούς διαφορά και με προοπτικές οικονομικής αναζωογόνησης και εκτόξευσης, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του εκπροσώπου του Αλ Σαούντ, Βλάση Τσάκα.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, επιβεβαίωσε τη δυναμική του, αφού μετά το 0-1 έδειξε στοιχεία τέτοια που αν στις λεπτομέρειες ήταν πιο ουσιαστικός και αποτελεσματικός, θα μπορούσε να γυρίσει το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Θα μπορούσε, όμως, να βρεθεί και με 0-2, πίσω στο σκορ, αν ο Λέτο δεν σημάδευε το δοκάρι. Αλλά επειδή με τα «αν» και τα «θα» δεν χτίζονται, παρά μόνο στα λόγια, ποδοσφαιρικές αυτοκρατορίες, ας αρκεστούμε σ’ αυτά που έχουμε ως δεδομένα στο τραπέζι της κουβέντας και ας δεχτούμε πως το 1-1 ήταν το πιο δίκαιο των αποτελεσμάτων.

Λόγοι για να τρελαίνονται οι οπαδοί των δύο ομάδων, φυσικά και δεν υπάρχουν. Μόλις στη 10η αγωνιστική βρισκόμαστε και -καλά να είναι- έχουν να δουν πολλά, στις 20 που απομένουν, αφού το φετινό πρωτάθλημα μοιάζει να είναι άκρως ανταγωνιστικό. Και μεταξύ των «αιωνίων» για τη μάχη του τίτλου (σ.σ. πιστεύετε ότι μπορεί να μπει σφήνα κάποια εκ των υπολοίπων ομάδων;), αλλά και μεταξύ αυτών και των ομάδων που αποτελούν το β' γκρουπ δυναμικότητας, αυτών δηλαδή που θα προκαλέσουν ζημιές στους «αιωνίους» αντιπάλους και θα καθορίσουν και τον τελικό νικητή, στη μάχη κατάκτησης του φετινού τίτλου.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ωστόσο, έχουν ένα λόγο παραπάνω να αισθάνονται ανακουφισμένοι. Η ομάδα που τον Αύγουστο παρέπαιε, δείχνει ικανή γι’ αυτό που τότε δεν πίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός της. Και μπαίνοντας σε λίγες μέρες στον Δεκέμβρη, δικαιούνται να περιμένουν να δουν άσπρη μέρα.

ΥΓ.: Ο Καπίνο είναι ήδη εξαιρετικός και θα γίνει μεγάλος τερματοφύλακας. Το απέδειξε στη φάση του 84ου λεπτού. Σπάνια γκολκίπερ κατορθώνει να κινηθεί αντίθετα στη φορά του σώματός του και μάλιστα εξουδετερώνοντας τόσο δύσκολη φάση με επιτυχία. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως ο πιτσιρικάς θα είναι βασικός το καλοκαίρι, στο Euro.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved