Παναθηναϊκός για να γουστάρει ο κόσμος του!

Παναθηναϊκός για να γουστάρει ο κόσμος του!

Εκπέμπει ποδοσφαιρική υγεία αυτός ο Παναθηναϊκός και μοιάζει ικανός όχι απλά να επιστρέψει στους τίτλους, αλλά -αυτό θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη σημασία- να οδηγήσει και πάλι τους οπαδούς του μαζικά στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Να με συγχωρέσει ο Βλάσσης Τσάκας, αλλά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει περισσότερους του ενός λόγους για να κατακλύσει τις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η ομάδα του Φερέιρα απέδειξε και μέσα στην Τούμπα πως έχει όλα εκείνα τα συστατικά στο παιχνίδι της, που της επιτρέπουν να συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Ναι, ο Παναθηναϊκός προσφέρει στο παιχνίδι του στιγμές που οι οπαδοί του είχαν καιρό να απολαύσουν. Ανάπτυξη από τον άξονα, κοντινές αποστάσεις στις γραμμές του, μαγικά τρίγωνα με κοντινές μπαλιές και έναν δαιμονισμένο Λέτο που έχει βαλθεί να κάνει τους πράσινους οπαδούς να ξεχάσουν τον Τζιμπρίλ Σισέ, διεκδικώντας και κατακτώντας, με το σπαθί του, είναι αλήθεια, όχι μόνο τον τίτλο του ηγέτη, αλλά και του γκολτζή, που αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες.

Είναι φανερό πλέον ότι ο Παναθηναϊκός φέρει σφραγίδα και υπογραφή Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αλλες χρονιές, μετά το 0-1 και σίγουρα μετά το 0-2, οι «πράσινοι» θα επιδίδονταν σ’ ένα παιχνίδι τακτικής και θα περίμεναν να τελειώσει το ματς, διαφυλάσσοντας το υπέρ τους αποτέλεσμα και καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου.

Σήμερα, είδαμε τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του, ακόμα και μετά το 0-3 να συνεχίσουν το επιθετικό τους κρεσέντο και να αναζητούν και τέταρτο γκολ.

Αν το σημερινό ντέρμπι, πρώτο της τριάδας που θα κρίνει σχεδόν όλη τη σεζόν, ήταν ένα πρώτο... διαγώνισμα για τον Παναθηναϊκό, τότε οι παίκτες και ο προπονητής του όχι απλά κατόρθωσαν να το περάσουν, αλλά πήραν και ένα μεγαλοπρεπές «άλφα με τόνο».

Μέχρι πρόσφατα, ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του «τριφυλλιού», κατηγορούσαν παίκτες και προπονητή για το... τσούκου - τσούκου και όχι... Τσάκα - Τσάκα μπολ που έπαιζαν.

Τώρα τα δεδομένα είναι άκρως διαφοροποιημένα. Προς το καλύτερο. Και μένει να διαπιστωθεί και κόντρα στην ΑΕΚ, που σήμερα πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη της επί του Αρη με 3-0, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ομάδα με το όμικρον κεφαλαίο. Με τον κόσμο στο πλευρό τους, πιθανότατα και τον πρίγκιπα στα επίσημα του ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, νικώντας την ΑΕΚ να πάνε στο Φάληρο, για το τρίτο κατά σειρά... διαγώνισμα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όχι μόνο ως πρωτοπόροι αλλά και με διαφορά δύο ή και περισσοτέρων βαθμών, αν ο Ολυμπιακός αφήσει βαθμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Και εκεί θα χρειαστεί, παίκτες και Φερέιρα να ξεπεράσουν ένα ακόμα εμπόδιο. Γιατί μέχρι σήμερα, ακόμα και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τον ρόλο του Παναθηναϊκού στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου ως αουτσάιντερ.

Αν στα δύο επόμενα ντέρμπι, όμως, τα αποτελέσματα είναι γι' αυτούς ιδανικά, τότε τα δεδομένα θα έρθουν κυριολεκτικά... Τούμπα και οι «πράσινοι» θα έχουν πάνω τους το βάρος του φαβορί.

Αυτό το βάρος θα κληθεί να διαχειριστεί και η διοίκηση των «πρασίνων». Και θα πρέπει κάποια στιγμή, ακόμα και σε αυτή της τη μορφή που μοιάζει να λειτουργεί ως υπηρεσιακή, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οσο για τον πρίγκιπα, εφόσον το deal ολοκληρωθεί, καλώς να ορίσει... Ο Τσάκας πρόσφατα δήλωσε ότι οριακά δεν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να το παρακολουθήσει ως ιδιοκτήτης... Σίγουρα, ούτε ο Αλ Σαούντ, αλλά ούτε και ο Τσάκας φαντάζονταν, πριν από αρκετό καιρό που ξεκίνησε το σίριαλ της διαδοχής του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ότι θα παραλάμβαναν τον Παναθηναϊκό πρωτοπόρο και ικανό να κοιτάξει στα μάτια τον αιώνιο αντίπαλο. Εχει και αυτή η λεπτομέρεια τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Σημειώστε τη και εδώ θα είμαστε...



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved