Ο εφιάλτης έλαβε τέλος...

Ο εφιάλτης έλαβε τέλος...

Πάει κι αυτό. Τελείωσε... Η Super League, επιτέλους, αποφάσισε να πράξει αυτό που όφειλε να είχε αποφασίσει η ΕΠΟ από την πρώτη στιγμή που προέκυψε θέμα αναπλήρωσης κενών που προκλήθηκαν από την αποβολή ομάδων λόγω μη αδειοδότησής τους.

Η Super League έπραξε το αυτονόητο, αποδεχόμενη τη συμμετοχή στο Συνεταιρισμό, ομάδων που προέρχονται από την αμέσως κατώτερη κατηγορία και όχι ομάδες που υποβιβάστηκαν. Θα το ήθελε, πραγματικά, να κρατούσε αιώνια τα δικά της μέλη στο κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά όσο υπάρχει το εμπόδιο του ΚΑΠ, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Να μετατραπεί δηλαδή η Super League σε ένα κλειστό πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας λοιπόν στη Super League... Και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει. Δίκαια; Ναι, είναι η απάντηση και ας με συγχωρέσουν οι οπαδοί της Λάρισας και του Πανσερραϊκού.

Από τη στιγμή που η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας των Βοιωτών για την υπόθεση των στημένων αγώνων, από τη στιγμή που η Δόξα πήρε άδεια συμμετοχής, τότε ως ομάδες που προέρχονται από τη Football League, ναι, έπρεπε και σωστά καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Εχουν λόγο να αισθάνονται αδικημένοι ή ακόμα και προδομένοι ο Κώστας Πηλαδάκης και ο Πέτρος Θεοδωρίδης; Εχουν και μάλιστα δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη... σε εισαγωγικά παρανομία που... νομιμοποίησε η Super League και εν συνεχεία η EΠΟ, με την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στην κατηγορία. Ο δεύτερος με την αθέτηση της συμφωνίας των ομολόγων τους για την αύξηση του αριθμού των ομάδων της Super League σε 18.

Μια απόφαση - έκτρωμα που τελικά δεν πέρασε, αλλά που η όλη διαδικασία, ορθά έχει κάνει έξαλλους τους προέδρους της Λάρισας και του Πανσερραϊκού.

Με τα καλά και τα κακά της που ήταν και παραμένουν περισσότερα απ' τα καλά, η Super League θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου να παίζεται με 16 ομάδες.

Και τώρα που έχει επέλθει και η περιβόητη... κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. εδώ γελάμε), απλά θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε τι το διαφορετικό θα προκύψει, πέρα απ' την ήδη εκφρασμένη λαϊκή βούληση, την οποία ως συνήθως αυτοί που διοικούν, γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αλλαγές στη δομή συστήματος διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλαγές στους κανονισμούς που και φέτος συνελήφθησαν... κοιμώμενοι, αφού υπήρξε πλήρες «ξεβράκωμα» και αδυναμία του συστήματος απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης να εφαρμόσει κανονισμούς που δεν υπάρχουν και άλλους που υπάρχουν, απλά και μόνο για να υπάρχουν...

ΥΓ.: Φουντώνει το κίνημα της λαϊκής κατακραυγής των πολιτικών μέσα στα ελληνικά γήπεδα. Καλό θα είναι οι διαιτητές της Super League να μην το παίζουν τόσο σχολαστικοί, γιατί δεν θα αργήσει να γίνει το μεγάλο μπαμ... Εχουν τόσους και τόσους κανονισμούς που πρέπει να εφαρμόσουν. Ας ξεκινήσουν από αυτούς και ας αφήσουν τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα...

 

Για έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved