Ζεις το Γενάρη; Τρως... τριφύλλι!

Ζεις το Γενάρη; Τρως... τριφύλλι!

Μετά από ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας και ακατάσχετης... πριγκιπολογίας ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα γήπεδα της Super League και πέρασε αλώβητος από τα Πηγάδια.

Ναι, έκανε τα εύκολα - δύσκολα, προσφέροντας στην ακριτική ομάδα τη δυνατότητα να τον απειλήσει με ισοφάριση στο φινάλε.

Ναι, εξακολουθεί να μην μαγεύει τους οπαδούς του και να μην... τρομάζει τους αντιπάλους του, με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Ομως, σε μια σεζόν που κανένας δεν έχει ξεχάσει το πόσο καταστροφικά ξεκίνησε σε αγωνιστικό επίπεδο (βλ. αποκλεισμός από την Ευρώπη), αλλά και διοικητικό (βλ. διάλυση πολυμετοχικότητας και κίνδυνος πτώχευσης), το σημερινό 2-3 στα Πηγάδια και ο άνεμος από τη Σαουδική Αραβία που έχει πλέον αρχίσει να πνέει για τα καλά στα διοικητικά, κάνουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να προσδοκά ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Είναι από την άλλη και η εικόνα του Ολυμπιακού που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους «πράσινους», πως θα καταφέρουν να κοντράρουν τον αιώνιο αντίπαλο στα ίσα. Ετσι όπως προχωρά η Super League, αν τα πράγματα εξελιχθούν ιδανικά στο ιδιοκτησιακό και οι Αραβες πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που σήμερα ανήκει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο πρώτος μεγάλος στόχος για τον Φερέιρα και τους παίκτες του θα είναι ένας: Να βγάλουν το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Γιατί οι αδυναμίες στο «πράσινο» ρόστερ, έναντι του «ερυθρόλευκου» είναι και υπαρκτές και αναγνωρισμένες ακόμα και από τους ίδιους τους υποστηρικτές του Παναθηναϊκού.

Αρα, αν τα εκατομμύρια ευρώ που υπόσχεται ο Αλ Σαούντ για την ενίσχυση της ομάδας, επενδυθούν τελικά στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Γενάρη, ο Παναθηναϊκός θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να υπερ-καλύψει το μειονέκτημά του ως προς τη δυναμικότητα του ρόστερ του, έναντι του Ολυμπιακού.

Και τότε θα δούμε ένα πραγματικά συναρπαστικό πρωτάθλημα, στο δεύτερο γύρο, αφού δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η …απάντηση από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, που διακριτικά μεν, αλλά όχι αδιάφορα, παρακολουθεί τις εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού.

Κάτι που οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός επιχειρηματίας που θέλει και ξέρει να επενδύει στο ποδόσφαιρο. Και που πρέπει να επιθυμεί να υπάρχει ισχυρός και υγιής ανταγωνισμός, αφού μέσα από αυτόν μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η δική του επένδυση.

Ερχεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η μόδα... Με καθυστέρηση, όπως και όλα τα μέχρι τώρα «καλά» που μας έχουν βρει.

Αλλά και με την ελπίδα πως οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα προσφέρουν τη δυνατότητα, μέσα από τη δική τους επενδυτική διαδρομή και στις άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη να αναζητήσουν τις συμμαχίες εκείνες με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα επιδιώξουν να μπουν στη μετοχική τους σύνθεση και να τις ενισχύσουν.

Και μια ακόμη ελπίδα... Πως θα φτάσει και στο νομοθετικό σκέλος της χώρας ο άνεμος της επενδυτικής αλλαγής, που θα επιτρέπει και στους πολίτες τρίτης κατηγορίας – γιατί τέτοιους θεωρούμε τους μη κοινοτικούς - να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες.

Λεφτά υπάρχουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο... Αρκεί να σταματήσουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να τα φέρουν στη χώρα, να σφυρίζουν αδιάφορα...



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved