Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί!

Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί!

Το θέατρο του παραλόγου με τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται.

Και δυστυχώς θα πρέπει να αναμένουμε τη συνέχισή του για αρκετό ακόμα καιρό, αφού δεν έχουν καν απομαγνητοφωνηθεί ορισμένες δεκάδες χιλιάδες συνομιλίες, από αυτές που με άδεια, δηλαδή νόμιμα, έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Το σύστημα... «Η Super League υποβιβάζει και η ΕΠΟ αθωώνει» επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση του Αστέρα Τρίπολης, με ακόμη πιο ηχηρό τρόπο απ' ό,τι είχε συμβεί στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αφού σε αυτές είχε επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Για τα μάτια του κόσμου; Έστω...

Θα πρέπει, λοιπόν, κάπου εδώ να αρχίσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, σε μια ημέρα που αν όλα πάνε καλά θα είναι γεμάτη χαρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε εθνικό επίπεδο, να κάνει την αυτοκριτική του. Οχι ως πρόσωπο, αφού είναι σαφές ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει, αλλά ως Ομοσπονδία που δικαιούται και να παρεμβαίνει, αλλά και να ζητά εξηγήσεις από τα όργανά της, για μια σειρά αποφάσεων που, αν μη τι άλλο, προκαλούν τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Είναι αθώος ο Αστέρας Τρίπολης και ο Γιώργος Μποροβήλος σύμφωνα με την ΕΠΟ; Σήμερα κιόλας, οφείλουν να παραιτηθούν όλα τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Δεν γίνεται, αν υποθέσουμε ότι κάποιος δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του, να μην υπάρχει κανένα απολύτως... παρατράγουδο σε όλη αυτή την ιστορία.

Εδώ έχουμε ξεκάθαρα την ερμηνεία... άσπρο - μαύρο στο ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο. Υποβιβασμός είπε η Super League, παραμονή και αθώωση η ΕΠΟ.

Με άλλα λόγια, «πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε;»...

Είναι λοιπόν σαφές ότι μια από τις δύο επιτροπές ζει σε άλλο πλανήτη και εδώ θα πρέπει να επιληφθούν οι διοικήσεις της Super League και της ΕΠΟ, μεμονωμένα ή και από κοινού,  αν το θελήσουν κάποια στιγμή, για να μας δώσουν μια λογική εξήγηση. Μια εξήγηση που θα είναι ταυτόχρονα και πειστική, διότι με όλα αυτά που έχουν συμβεί από το καλοκαίρι, γελάει πραγματικά ο κόσμος με το «κύρος» και την εγκυρότητα της αθλητικής δικαιοσύνης.

Και πάνω απ' όλα με την ενιαία και αδιαίρετη στάση της, στο δρόμο της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για να μην παρεξηγηθώ από εκείνους που τυχόν θεωρήσουν πως παίρνω θέση υπέρ του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης...

Καμία σχέση... Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησής μας σήμερα, αλλά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στον τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης.

Αποδεδειγμένα, λοιπόν, εδώ έχει χαθεί το μέτρο. Και αν θέλουμε να λέμε ότι μας απασχολεί το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης των στημένων -κατά την UEFA- αγώνων.

Γι' αυτό και καλά θα κάνει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αφού περάσουν οι μέρες χαράς για την πρόκριση (πρώτα ο Θεός) της εθνικής μας στο Euro 2012, να το ξανασκεφτεί και να ζητήσει ο ίδιος, όχι την διαφύλαξη του περιεχομένου της δικογραφίας όπως έσπευσε το καλοκαίρι, αλλά την πλήρη δημοσιοποίησή του.

Και να ζητήσει, ακόμα, την απομαγνητοφώνηση και των υπολοίπων δεκάδων χιλιάδων συνομιλιών.

Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να κάνει…



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved