Λογαριάζουν χωρίς τον Κούγια

Λογαριάζουν χωρίς τον Κούγια

Νέα δεδομένα και ανατροπές προκάλεσε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League για τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής και του Διαγόρα.

Νέα δεδομένα που στην ουσία ρίχνουν ένα ακόμη χαστούκι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον τρόπο με τον οποίο δρα η αθλητική δικαιοσύνη. «Εξουδετερώνοντας» τον μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των «στημένων» και μάλιστα με άκρως συνοπτικές διαδικασίες.

Έγινε αρκετή κουβέντα από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση, για το περιβόητο «μήνυμα» που επιδιώχθηκε να αποσταλεί στον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να βάλει φρένο στη διαδρομή των αποκαλύψεων, στην οποία κατέχει ρόλο οδηγού και κάπου εδώ να μπει και ένα οριστικό τέλος στην περιβόητη υπόθεση της «κάθαρσης». Γιατί κατηγορία με τον βασικό μάρτυρα «τιμωρημένο», δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα ποινικό, αλλά ούτε και αθλητικό δικαστήριο…

Ο ίδιος είναι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό, αλλά και αποφασισμένος να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Ως ΠΑΕ η Παναχαϊκή κίνησε ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ασκώντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, καλώντας τον Φάκο να ανακαλέσει στην τάξη την Πειθαρχική της Football League και να ασκήσει έφεση και ο ίδιος κατά της απόφασης. Θα γίνουν, όμως, και άλλες ενέργειες.

Από τη Δευτέρα θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα αφορούν στο ρόλο μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, ενώ και ο ίδιος ο Κούγιας θα κινηθεί και ως φυσικό πρόσωπο, όπως έχει προαναγγείλει, κατά της απόφασης και αυτών που την έλαβαν.

Από ‘κει και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και άλλη εξέλιξη στην υπόθεση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των στημένων, αφού θα συνεχιστεί η «παρέλαση» μαρτύρων από το γραφείο του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη.

Του ανακριτή που έχει ζητήσει να περάσει απ’ το γραφείο του και ο Αλέξης Κούγιας. Του ανακριτή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο - από  χθες και του υπουργού Πολιτισμού - για την επιλογή του να μην εισηγηθεί την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να καταζητείται εκ νέου από την ελληνική Αστυνομία, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Ο φάκελος των «στημένων αγώνων» δεν πρόκειται να κλείσει για την ελληνική δικαιοσύνη, ανεξάρτητα απ’ το αν η αθλητική, επιδιώκει με μια σειρά παραλείψεων που θα μπορούσαν ορισμένες να χαρακτηριστούν και… σκανδαλώδεις, να προκαλέσει τo περί δικαίου αίσθημα και κυρίως να αποδείξει ότι δικαιολογημένα μέχρι πρόσφατα ουδείς την εμπιστευόταν.  

Ακόμα και αν σύντομα κριθεί αναγκαία η μεταβίβαση του φακέλου σε νέο ανακριτή, λόγω της αστοχίας του Κασίμη στην υπόθεση Ψωμιάδη, η βούληση που υπάρχει είναι να τον βρουν τα Χριστούγεννα, δίχως να έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Για την αθλητική δικαιοσύνη, οτιδήποτε και να επικαλεστεί κανείς, κινδυνεύει να εκτεθεί και μάλιστα ανεπανόρθωτα, αφού κάθε φορά προκύπτει και μια καινούργια έκπληξη, για να μην πλήττει και ο κόσμος. Σκέφτονται, οι «φωστήρες» που χειρίζονται τις υποθέσεις… «με τόσα που τραβάει ο κόσμος στην οικονομική του καθημερινότητα, κάτι πρέπει να κάνουμε για να τον διασκεδάζουμε».

Και πραγματικά, τα καταφέρνουν περίφημα…

Η ουσία, πάντως, ήταν και παραμένει μία… Όπως και η λαϊκή απαίτηση. Κάθαρση χωρίς παρωπίδες, αλλά και χωρίς εκδικητικούς ή επιλεκτικούς μηχανισμούς. Όποιος αποδεδειγμένα έχει εμπλακεί στις περιβόητες πλέον υποθέσεις, ας τιμωρηθεί παραδειγματικά ως φυσικό πρόσωπο, με αιώνια απαγόρευση ενασχόλησης με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Κάποια στιγμή, όμως και με αφορμή τη φετινή εμπειρία, ίσως και η ίδια η ΕΠΟ πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για τις ποινές που επιβάλλονται στις ομάδες.

Γι’ αυτό, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, όταν πια ολοκληρωθεί το παζλ των υποβιβασμών.

Γιατί όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια…



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved