Λεφτά υπάρχουν... Στον Ολυμπιακό!

Λεφτά υπάρχουν... Στον Ολυμπιακό!

Η επίδειξη ισχύος που έκανε με τον πλέον ηχηρό τρόπο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που γνωρίζουν μέχρι και οι... πέτρες.

Πως σήμερα, λεφτά υπάρχουν -όπως μας ενημέρωσε πριν από δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου - αλλά μόνο στον Ολυμπιακό.

Με τη διαφορά, σε σχέση με εκείνα τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επιχειρεί με τον εντελώς αντίθετο τρόπο να επιβεβαιώσει αυτή την υπεροχή του. Με πράξεις, δηλαδή και πριμ... Οχι με λόγια.

Διακόσιες χιλιάδες ευρώ, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι εξαιρετικά πολλά λεφτά, ακόμα και για το επίπεδο του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Ομως, ο Μαρινάκης ήθελε με αυτό τον τρόπο να δηλώσει το δικό του βροντερό παρών, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πάτησε κορυφή, έχοντας δύο ματς λιγότερα.

Ηθελε, ενδεχομένως, να απαντήσει και στη... φημολογία - προς το παρόν - για το χορό των εκατομμυρίων που αναμένεται να ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό, ενόψει της όποιας εισόδου επενδυτών από την Σαουδική Αραβία.

Ουσιαστική κίνηση σε αγωνιστικό, ψυχολογικό, αλλά ακόμα και επικοινωνιακό επίπεδο, στο πλέον κατάλληλο timing, αφού ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να απωλέσει τα σκήπτρα που κρατά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανεξάρτητα απ' το αν τελικά θα καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο Champions League.

Από την άλλη πλευρά, ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός τείνει να γίνει... πολυαραβικός. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να εκφράζεται επενδυτικό ενδιαφέρον από Αραβες που ήδη έχουν μπει στην Ελλάδα μέσα από το deal της συγχώνευσης της Alpha Bank και της Eurobank και θα επιδιώξουν να συνεχίσουν αυτές τις επενδύσεις. Η Ελλάδα, τη δεδομένη χρονική περίοδο προσφέρεται για επενδύσεις κεφαλαίων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, γι' αυτό και δεν θα πρέπει να ξαφνιάζονται εκείνοι που πιστεύουν ότι κρύβονται άλλου είδους σκοπιμότητες πίσω από την ξαφνική εμφάνιση των Αράβων στην... πόρτα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μπορεί για παράδειγμα ένα fund να θέλει να εμπλακεί σε μια από τις πιο εμπορικές ΠΑΕ της Ελλάδας, για να αποκτήσει δύναμη που θα του επιτρέψει να τη χρησιμοποιήσει ως «όχημα» για περισσότερες και πιο εύκολες επενδύσεις, στο χώρο των τραπεζών, για παράδειγμα.

Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον αυτή η εξέλιξη, κυριολεκτικά, όπως θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και η επόμενη απάντηση από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, όταν και αν τελικά επιβεβαιωθεί το deal του Τζίγκερ με τους Αραβες.

Και μην αποκλείσετε καθόλου το ενδεχόμενο να βγει κερδισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτή την ιστορία, αφού σε αντίθεση με το συνδυασμό «φτώχιας - γκρίνιας», στο επίπεδο που συζητάμε σήμερα, το δίδυμο «Αραβες – Μαρινάκης» μπορεί να εκτινάξει τον ανταγωνισμό στα ύψη.

Αρκεί αυτός να είναι υγιής, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί επαρκώς και από τις δύο πλευρές.

ΥΓ.:  Το φιάσκο της Super League συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Και ακόμα δεν έχει κληθεί σε απολογία η Κέρκυρα. Αλήθεια, τι περιμένει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για να ολοκληρώσει τον κύκλο των διώξεων. Μήπως το... τετραγωνισμό του;



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved