Χιμένεθ - Μπόλονι... Δαγκωτό διπλό!

Χιμένεθ - Μπόλονι... Δαγκωτό διπλό!

Νωρίς άνοιξε στην ΑΕΚ η προπονητολογία και όσο και αν ο Σταύρος Αδαμίδης θέλει (;) ή πρέπει να στηρίξει τον Ισπανό, αυτό που μένει ως αποτέλεσμα είναι πως ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση...

Φταίει ο Χιμένεθ για την εικόνα της ΑΕΚ; Αν προτιμάτε, φταίει μόνο ο Χιμένεθ για την εικόνα της ΑΕΚ;

Απ' όπου και να επιχειρήσει κανείς να δώσει απαντήσεις, θα διαπιστώσει αυτό που μπορεί να συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος οπαδός της ΑΕΚ. Πως σωτηρία για την ομάδα του δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο σε επίπεδο ιδιοκτησίας και διοίκησης παίζεται το σίριαλ... "Η σιωπή των φτωχών".

Ο Χιμένεθ είναι το εύκολο θύμα αυτής της ιστορίας για τον κόσμο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη διοίκηση αφού στηρίζεται πάνω σε ένα ακριβό, για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ, συμβόλαιο και μόνο καιροί για... πρίγκιπες δεν είναι αυτοί που βιώνουμε, υπό την έννοια πως θα πρέπει να του καταβληθεί υψηλότατη αποζημίωση σε περίπτωση μη συναινετικού διαζυγίου. Δεν σημαίνει πως δεν έχει ευθύνες γι' αυτό το... «κάτι σαν ομάδα» που παρουσιάζει στο γήπεδο, μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ. Εχει και είναι σημαντικές. Και καλό θα είναι να βγει και δημόσια να τις αναλάβει, μήπως και αποκαταστάσει ελαφρώς τη σχέση του με τον κόσμο που πλέον απαιτεί την αποχώρησή του.

Και όλα αυτά την ώρα που στον άλλο δικέφαλο της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ, όπου και εκεί διοικητικά αντιμετωπίζουν τα ίδια σχεδόν προβλήματα με την ΑΕΚ, απολαμβάνουν τους καρπούς μιας απόλυτα «σοφής» επιλογής του Ζαγοράκη προς το πρόσωπο του Λάζλο Μπόλονι.

Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να έχει στον πάγκο της προπονητή που είναι νικητής και έχει νοοτροπία πρωταθλητή. Ποιος θα τολμούσε να αφήσει εκτός αποστολής δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΟΚ, για να τα προφυλάξει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Ο Μπόλονι τόλμησε και με αυτή του την ενέργεια, αφήνοντας Γκαρσία και Σαλπιγγίδη στη Θεσσαλονίκη βγήκε πολλαπλά κερδισμένος και ο ίδιος, αλλά κυρίως ο ΠΑΟΚ.

Πρώτον, διότι έστειλε σαφές μήνυμα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ότι ο ΠΑΟΚ χτυπάει πρωτάθλημα, κάτι που οι προκάτοχοί του δεν είχαν το σθένος να το πιστέψουν και να ειδικό βάρος για να αντέξουν την πίεση που προκαλεί ο πραγματικός πρωταθλητισμός.

Δεύτερον, διότι ενίσχυσε σε απίστευτο βαθμό το ηθικό όλων των παικτών, δείχνοντάς τους πόσο πιστεύει στις δυνατότητές τους. Και αυτή του την πίστη ο Ρουμάνος την εισέπραξε και στο Καζάν, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε, αν και άξιζε να πάρει πολλά παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Μπόλονι αρνείται να μπει στην ελληνική νοοτροπία των ξένων προπονητών που μόλις έρχονται στη χώρα μας, επηρεάζονται και προσαρμόζονται στην εφαρμογή τακτικών που το μόνο που θα τους προσφέρει, αργά ή γρήγορα, είναι ένα αεροπορικό εισιτήριο για την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Μακάρι να το διατηρήσει αυτό το στοιχείο ο Ρουμάνος και να συνεχίσει να ζει στο δικό του... κόσμο, να βλέπει και να πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Γιατί από μια τέτοια υγιή νοοτροπία μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσουν, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ.: Σε αντίθεση με τη Football League, η Super League δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα κατηγορητήρια με τα οποία κλήθηκαν σε απολογία οι ομάδες μέλη της για την υπόθεση των στημένων. Υποχρεωμένη δεν είναι για να το πράξει. Για μια ακόμη φορά, ωστόσο, το ίδιο το ποδόσφαιρο προσπαθεί να "θολώσει" τα νερά με τις αρρωστημένες νοοτροπίες που το κυριεύουν.



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved