Το άρθρο... 44 των στημένων!

Το άρθρο... 44 των στημένων!

Η ώρα της κρίσεως 14 ομάδων, 18 παραγόντων, 4 παικτών, 2 προπονητών, 6 διαιτητών, αλλά και της ίδιας της αθλητικής δικαιοσύνης έφτασε...

Το μεγάλο πακέτο των διώξεων δόθηκε στη δημοσιότητα και παρά το γεγονός ότι σε σχέση με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί από την ποινική δικαιοσύνη υπάρχει ακόμα... υπόλοιπο (σ.σ. γιατί άραγε;) οι Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της Football League θα κληθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Να διερευνήσουν την ύπαρξη ή μη αξιόποινων πράξεων από τους παράγοντες και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές των σημερινών διώξεων και να αποφανθούν αν και με ποιο τρόπο θα πρέπει να προκύψουν τιμωρίες.

Τα πράγματα για τη Football League και τη Football League 2 θα είναι αρκετά πιο εύκολα, αφού εκεί δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και ένας υποβιβασμός μπορεί εύκολα να προκύψει, αλλά και άμεσα να εφαρμοστεί.

Στη Super League όμως; Δεν δικαιούνται τώρα για να διαμαρτύρονται εκείνοι που επέμεναν ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα πριν την άσκηση των διώξεων, αλλά κυρίως την εκδίκαση των υποθέσεων και την επιβολή ποινών ή την αθώωση των εμπλεκομένων;

Δεν δικαιούται η ΠΑΕ Ηρακλής να φωνάζει - που το κάνει ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης - για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ως... εχθρός, από την ΕΠΟ και τη Super League;

Δεν δικαιούται η ΠΑΕ Καβάλα να διαμαρτύρεται γιατί οδηγήθηκε στη Δ' Εθνική, την ώρα που στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης τα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ΠΑΕ στις διώξεις της κ. Παπανδρέου έχουν ουσιαστικά απαλλαγεί των κατηγοριών;

Τι θα συμβεί αν αύριο (τρόπος του λέγειν) η πειθαρχική της Super League κρίνει ότι συντρέχει λόγος υποβιβασμού για τον Αστέρα Τρίπολης ή άλλη ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας; Και στέκομαι στον υποβιβασμό, γιατί η αφαίρεση βαθμών (σ.σ. μοιάζει αρκετά πιθανό ως ενδεχόμενο να το συναντήσουμε στην πορεία) είναι αρκετά απλή στην εφαρμογή της και δεν θα προκαλέσει ουσιαστική αλλοίωση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Αλλά εδώ που τα λέμε και για να μη γελιόμαστε μεταξύ μας, αλλοιωμένο είναι ήδη το φετινό πρωτάθλημα, αφού εδώ και τρεις αγωνιστικές διεξάγεται χωρίς δύο από τις 16 ομάδες.

Ποιος ασχολείται, όμως, με αυτό;

Τα λεφτά της κεντρικής διαχείρισης να μπαίνουν στα ταμεία των ΠΑΕ και όλα καλά...

Μόνο που τα πρώτα δείγματα γραφής και διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος δεν μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει ως θετικά, καθώς ο μέσος όρος στον αριθμό των εισιτηρίων σε σχέση με τα περσινά δεδομένα και αναλογικά πάντα - αφού έχουμε δύο ματς λιγότερα - είναι σταθερά χαμηλότερος.

Ηταν δεδομένο πως η Super League θα έβρισκε και θα συνεχίσει να βρίσκει... μπροστά της, δικούς της λανθασμένους χειρισμούς, με τα οικονομικά δεδομένα να γίνονται ολοένα και χειρότερα για τους «πελάτες» της και την ίδια να μην βρίσκει ακόμα το σθένος να προβεί σε μια νέα κοινωνική - οικονομική πολιτική, προσφέροντας ως κεντρική διοίκηση ένα πακέτο προσέλκυσης των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα.

Παράλογες απαιτήσεις θα ισχυριστεί κανείς, αλλά απόλυτα λογικές θα απαντήσω, όταν πλέον στην προεδρία του συνεταιρισμού βρίσκεται ο Απόστολος Παπουτσάκης. Γι' αυτό και μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο σύντομα να υπάρξει δική του προσωπική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Super League οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, αφού το αποκτήσει πρώτα, όχι για μεμονωμένες ομάδες πολιτών, αλλά για το σύνολο των Ελλήνων που θέλουν να πάνε σήμερα στα γήπεδα και δεν μπορούν. Οφείλει, επιτέλους, να πάψει να συμπεριφέρεται στο ποδόσφαιρο μόνο ως προϊόν...

Και η αθλητική δικαιοσύνη από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στείλει μια και καλή στο σπίτι τους εκείνους που θα αποδειχθεί (αν φυσικά αποδειχθεί) συμμετοχή τους στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Για τη Football League και την ΕΠΟ, ό,τι και να πει κανείς αυτή τη στιγμή, δύσκολα θα πιάσει τόπο. Ο... τοίχος έχει πλέον μετατραπεί σε... ντουβάρι!

ΥΓ.: Δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη στάση του έναντι του πρίγκιπα. Η προθεσμία ολοκληρώθηκε, τα... γραπτά του σουλτάνου αγνοούνται και πλέον ο Τσάκας ξέρει πως ένας τρόπος υπάρχει για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Να επιστρέψει στην Ελλάδα με αποδείξεις, εγγυητικές και ενδεχομένως τον ίδιο τον πρίγκιπα. Εδώ κολλάει το «δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες»...



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved