Το ποδόσφαιρο που μας αξίζει!

Το ποδόσφαιρο που μας αξίζει!

Στα μισά του Σεπτεμβρίου και όπως... αναμενόταν, τίποτα απολύτως δεν έχει ξεκαθαρίσει στην υπόθεση των στημένων αγώνων και όσων συνεπειών προκαλεί αυτή στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Η αθλητική δικαιοσύνη -δυστυχώς- αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφού έπρεπε να περάσουν δύο μήνες για να καταφέρει ο αθλητικός εισαγγελέας να ετοιμάσει όλα τα κατηγορητήρια, τα οποία ακόμα δεν έχει στείλει στις ομάδες που θα πρέπει να περάσουν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League, της Football League και της ΕΠΟ.

Η Super League, πατώντας πάνω στις ρήτρες της Nova κλήρωσε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, τις έκανε μετά 16, ξανά 14 και σήμερα επιβεβαιώνεται αυτό που από τον Αύγουστο είχε γράψει το Onsports, για τις σκέψεις τότε, προθέσεις σήμερα, έστω και αναγκαστικά, περί διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες.

Η Football League είναι σταθερά σε άλλο... πλανήτη, αφού εκεί ακόμα δεν έχει ληφθεί μια συγκεκριμένη απόφαση για το αν θα καλυφθεί το κενό των Τρικάλων και με ποιο τρόπο.

Φωκικός και Ηρακλής Ψαχνών, θεωρητικά, πρέπει κάποια στιγμή να δώσουν έναν αγώνα μπαράζ για μια θέση στη Β' Εθνική, όμως ακόμα και αυτό είναι στον αέρα, αφού από τις νέες κλήσεις του αθλητικού εισαγγελέα δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψει και άλλος - ή άλλοι - υποβιβασμός ομάδας της Football League, για την υπόθεση των στημένων.

Η ΕΠΟ... Μεγάλη ιστορία και ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά προκαλεί η όλη στάση της Ομοσπονδίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ρόλο απλού παρατηρητή όσων ΔΕΝ διαδραματίζονται στα καυτά θέματα που θα έπρεπε, σε ένα απόλυτα οργανωμένο αθλητικό δίκαιο, να έχουν ξεκαθαρίσει πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι στην Ιταλία, για παράδειγμα, θα άφηναν ομάδες να παίξουν στη Serie A, δίχως να τις έχουν στείλει στην αθλητική δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα;
Ας δούμε την αλήθεια κατάματα και ας την αποδεχτούμε, για να μη δημιουργούμε και εμείς ακόμα, οι δημοσιογράφοι, λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή η αθλητική δικαιοσύνη και αυτή η ποινική δικαιοσύνη που θα δικάσει την υπόθεση των στημένων σε 2 χρόνια (εκτός απροόπτου), δίχως μέχρι και σήμερα που μιλάμε να υπάρχει -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- δέσιμο της βασικής κατηγορίας για Μπέο, Ψωμιάδη και Τσακογιάννη.
Και σε λίγο καιρό, στο πρώτο ανάποδο πέναλτι εις βάρος των ισχυρών της Super League, θα αρχίσουν ξανά τα όργανα για το ποιος θα την έχει μεγαλύτερη, την... επιρροή και την ισχύ στο μαγικό κόσμο της ελληνικής διαιτησίας.

Μυαλό δεν έβαλε κανείς, από όλη αυτή την ιστορία που θα έπρεπε να αποτελέσει τη μεγάλη ευκαιρία για την επανίδρυση της ΕΠΟ και κατ' επέκταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως, όταν σε όλα τα επίπεδα, το βασικό ενδιαφέρον εκείνων που έχουν στα χέρια τους τη δύναμη και τα κέντρα των αποφάσεων, είναι να μπαίνουν τα λεφτά από χορηγίες, εμπορικές συμφωνίες και κρατικές επιχορηγήσεις στα ταμεία, όλα τα άλλα δεν αξίζει καν να τα συζητάμε.

Στην περίπτωσή μας, το «κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός» δεν ακούγεται πια και τόσο ρομαντικό ως σλόγκαν, στα αυτιά της πλειοψηφίας των Ελλήνων φιλάθλων.

Πάντως, αν το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ζωντανός οργανισμός και είχε φωνή, ξέρετε τι θα μας τραγουδούσε καθημερινά, για να περιγράψει πλήρως τις σημερινές καταστάσεις και όλα αυτά τα τραγελαφικά που ζούμε από τις αρχές του καλοκαιριού; Το... «Μαζί μου ασχολείστε πόσο μαλ... είστε»...

Διαφωνείτε;



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved