Ενημέρωση χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς

Ενημέρωση χωρίς εμπάθειες και αποκλεισμούς

Το Οnsports έχει δεσμευτεί από την αρχή -και ουδέποτε έχει έκτοτε παραβεί αυτή του τη δέσμευση- ότι στο ψηλότερο σκαλί των προτεραιοτήτων του βάζει την άμεση, έγκυρη και αχρωμάτιστη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Γι’ αυτό και όλα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος έφτασαν στην οθόνη σας με αμεσότητα και ακρίβεια. Για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δικό μας συμπέρασμα, ως site είναι αυτό: επειδή το θέμα αφορά μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και με υπερεκατονταετή ιστορία, η πρόταση Βγενόπουλου χαιρετίζεται ως κατ’ αρχήν θετική. Αν μη τι άλλο επειδή το «κάτι» είναι πάντοτε προτιμότερο από το «τίποτε» και μια πρόταση είναι, τουλάχιστον, μια πρόταση. Άλλος μπορεί να διαφωνεί μαζί της, άλλος να συμφωνεί. Όμως  το να υφίσταται μια πρόταση (αντί ενός αδιεξόδου) έχει τη δική του σημασία και είναι μεγάλη, άσχετα με το αν ευοδωθεί ή όχι. Μπορεί να παραμένουν ορισμένα «θολά» σημεία, αλλά -στο τέλος τέλος- όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, το κατά πόσον δηλαδή η πρόταση θα μετουσιωθεί σε λύση.

Οι εξελίξεις και ως προς αυτό θα καλυφθούν από το Οnsports με την ίδια νηφαλιότητα και τις ίδιες αποστάσεις που κρατά το site απέναντι σε όλους.

Και, όπως επίσης συμβαίνει από τις 5 Μαρτίου που ανεβήκαμε επισήμως online, από εδώ θα διαβάσετε και τη μεγαλύτερη σε έκταση και ποικιλία και σίγουρα την πιο ενδιαφέρουσα έκφραση άποψης για το θέμα –αυτό το θέμα όπως και οποιοδήποτε άλλο!

Το Οnsports έχει εξ αρχής αποτελέσει το βήμα για την έκφραση των πλέον επώνυμων απόψεων στην αθλητική δημοσιογραφία σήμερα και στη διαδικασία αυτή, αυτονόητα, δεν παρεμβαίνει. Οι απόψεις των αρθρογράφων μας έχουν υπογραφή -και μάλιστα βαριά- και είναι ανεξάρτητες και χωρίς κανένα περιορισμό στη διατύπωσή τους πέρα από τον δεδομένο: της ευπρέπειας.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα -και άσχετα με την κατ’ αρχήν θετική υποδοχή του Οnsports.gr στην πρόταση Βγενόπουλου- καυτηριάσαμε ιδιαίτερα τη στάση του μετόχου του Παναθηναϊκού απέναντι στον Κώστα Γκόντζο. Επειδή, άσχετα με τα θέματα ελευθεροτυπίας και δικαιώματος στην ενημέρωση που θέτει, παρέβη τον στοιχειώδη κανόνα της ευπρεπούς συμπεριφοράς και άγγιξε, αν δεν ξεπέρασε, την αγένεια.

Το να τρώει «πόρτα» στην είσοδο μιας συνέντευξης Τύπου ένας δημοσιογράφος, λες και η εκδήλωση είναι γλέντι σε «πριβέ» αίθουσα και όχι μια ανοιχτή σε όλους συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο την πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μιας μεγάλης ομάδας, είναι a priori κατακριτέο και, επιπλέον, εξαιρετικά άκομψο. Τελικά, η φίμωση, ο αποκλεισμός του δημοσιογράφου είναι το πρώτο βήμα προς την κατάργηση της ελεύθερης ενημέρωσης και, στο τέρμα του ολισθηρού αυτού δρόμου, της δημοκρατίας.

Αύριο, στο live chat του από το Οnsports, ο Κώστας Γκόντζος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί σας τα «επί προσωπικού» ζητήματα που τέθηκαν μετά το σημερινό γεγονός. Όμως αυτό καθαυτό το γεγονός δεν θα έπρεπε να περάσει στο «ντούκου». Όχι επειδή αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά επειδή εκφράζει μια νοοτροπία σχετική με το δημόσιο λόγο που πρέπει να καυτηριάζεται όποιον κι αν αφορά.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved