Super League... ψάξου!

Super League... ψάξου!

Αφορμές για να καταλάβει κανείς ότι από τη σύστασή της η Super League, είχε ως βασικό –σίγουρα όχι μόνο- στόχο το «αυτοδιοίκητο» του «μαγαζιού» και την αύξηση των κερδών των ΠΑΕ μελών της υπήρξαν πολλές.

 Δεν μπορεί να αποτελέσει για κανέναν έκπληξη το γεγονός ότι φτάσαμε τέσσερις ώρες πριν από τη σέντρα για να τηλεφωνήσει ο Πατρίκ Κομνηνός στους παράγοντες των ομάδων που σήμερα αγωνίζονται, προφανώς και στους υπόλοιπους και να τους ενημερώσει ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία… Διοργανώτρια αρχή να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις, εδώ και 1.5 μήνα τώρα, που στο κάτω - κάτω εκείνη αφορούν και σε εκείνη προκαλούν τεράστια ζημιά. Γιατί μπορεί να είναι στη μέση τα εκατομμύρια της Nova και του ΟΠΑΠ και η διαφύλαξή τους, αλλά μακροπρόθεσμα αυτοί θα βγουν χαμένοι, καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να τους γυρίζει την πλάτη.

Και ας πανηγυρίζουν για την αύξηση των εισιτηρίων και των κερδών τους, σε περιόδους εκτεταμένης οικονομικής κρίσης.

Η Super League αποφάσισε να… στήσει (!) τη μπάλα στη σέντρα και να σφυρίξει την έναρξη του πρωταθλήματος. Αγνοώντας επιδεικτικά τις αντιδράσεις μελών της, ακόμα και ορισμένων εκ των κορυφαίων και πιο εμπορικών. Το να αντιδρά η Ξάνθη για παράδειγμα, μπορείς να το προσπεράσεις. Αλλά να διαφωνεί ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και να το αγνοείς σημαίνει ότι απλά αδυνατείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της εποχής και να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.

Δύσκολοι καιροί για… πρίγκιπες, θα πει κανείς. Εδώ οι άνθρωποι δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση ως συνεταιρισμός, όταν έσκασε η υπόθεση των στημένων. Να πουν κάτι, μια κουβέντα και ας το έκαναν για τα μάτια του κόσμου.

Αυτά τα μάτια, που ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα δουν από τους «παράγοντες» που διοικούν το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Super League όφειλε να είναι η ΠΡΩΤΗ που θα απαιτούσε την αναβολή στην έναρξη κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπρεπε ως πρόεδρός της να ζητήσει και εκείνος συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του μεταφέρει την πρόθεση της Λίγκας και την αποφασιστικότητά της για να διαλευκανθεί πλήρως και ταχύτατα το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Ηρακλή, Αστέρα Τρίπολης και φυσικά όλες τις υπόλοιπες ομάδες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Δεν το έκανε και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να αφήσει ένα σημαντικό έργο πίσω του, για το κοινωνικό σκέλος του ποδοσφαίρου. Γιατί στο οικονομικό, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι η διαπραγμάτευση με τη Forthnet ήταν πετυχημένη για τον Συνεταιρισμό και την πιστώνεται σημαντικά ο πρόεδρός του.

Κάπως έτσι, η Super League έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει ότι την ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και όχι το «προϊόν» όπως τους αρέσει να το αποκαλούν στην Οδό Αστροναυτών.

Το Onsports το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι ότι θα βρίσκεται καθημερινά στις επάλξεις για να καυτηριάζει και να υπενθυμίζει σε όσους το ξεχνούν, ότι το ποδόσφαιρο ανήκει στο λαό του…

Η Super League θα βρίσκεται… εκεί, στην Οδό Αστροναυτών, για να μας χαρίζει στιγμές μοναδικής διασκέδασης, σε δύσκολες ομολογουμένως εποχές. Με κοκορομαχίες αιωνίων αντιπάλων, φιλοξενίες παραγόντων – φιλάθλων στις συνεδριάσεις των διοικητικών της συμβουλίων, διαλόγων που θα μείνουν στην ιστορία για το υψηλού επιπέδου περιεχόμενό τους και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να μας επιφυλάξει η νέα αγωνιστική σεζόν που σχεδόν με τη… βία ξεκινά σήμερα.

Super League… ψάξου!

ΥΓ.: Αληθεύει ή όχι ότι η ΝΟVA δεν είχε αντίρρηση στο να μη διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική, θέτοντας όμως βέτο ώστε το πρωτάθλημα να αρχίσει –πάση θυσία- στις 10 Σεπτεμβρίου;

ΥΓ1.: Αληθεύει ή όχι ότι ο Ηρακλής υποβιβάστηκε με «απόσπασμα» ποινής που αφορά τη μη συμμετοχή ομάδας στα Play Off;

ΥΓ2.: Αληθεύει ή όχι στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα έπρεπε πρώτα να δοθεί προθεσμία να αλλάξει η διοικητική ή μετοχική σύνθεσή τους και εν συνεχεία και εφόσον δεν είχαν προβεί στις αλλαγές, να τους επιβληθεί η ποινή αποβολής από τις επαγγελματικές κατηγορίες;



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved