Πώς στήνεται σωστά ένας αγώνας ποδοσφαίρου

Πώς στήνεται σωστά ένας αγώνας ποδοσφαίρου

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια αποκαλύπτουμε πως πραγματικά στήνεται ένα παιχνίδι.

Πριν μερικές μέρες έγραψα στη στήλη αυτή για το street football και τη γνησιότητα του ως παιχνίδι σε αντιδιαστολή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που κατευθύνεται από διάφορες «δυνάμεις» (ευγενικά τις αποκαλούμε έτσι καθώς στη πραγματικότητα όλοι ξέρουμε πως πρέπει να τις ονομάσουμε).

  Μερικές μέρες μετά, έγιναν οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα των στημένων παιχνιδιών και προκλήθηκε ντόρος, αναστάτωση, πανικός και εν τέλει έγιναν συλλήψεις για όλους αυτούς που στήνουν τους αγώνες. Εγώ δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για όλες τις εξελίξεις που συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το πραγματικό θέμα είναι η μετριότητα με την οποία οι παράγοντες αυτοί στήνουν τα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν και δεν εγκρίνουμε τα παράνομα στημένα παιχνίδια σε καμία περίπτωση, είναι ούτως ή άλλως οφθαλμοφανή, έτσι θα μπορούσαν οι παράγοντες που τα στήνουν να τους προσδώσουν μία κινηματογραφική εσάνς για αποκτήσει και το ελληνικό πρωτάθλημα μία γκραντιοζιτέ και όχι να φαίνονται και μίζερο και ψεύτικο.

  Αρχικά μπορούν οι στολές των διαιτητών να αλλαχθούν και από αυτό το βαρετό black ‘n white να μετατραπούν σε ένα neon κίτρινο ή ροζ που γράφει καλύτερα στο φακό. Το καυτά σορτς των διαιτητών επιβάλλεται να παραμείνει, αλλά αφού οι διαιτητές παίζουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να διαλέξουν οι ιθύνοντες του παρακράτους του ποδοσφαίρου για τη διανομή πιο καυτά αγόρια για να ικανοποιούνται οι γυναίκες και ομοφυλόφιλοι φαν της μπάλας. Αν το καλοσκεφτείτε με μία τόσο απλή, αλλά συνάμα εντυπωσιακή κίνηση θα ανέβαιναν δραστικά και οι πωλήσεις εισιτηρίων σε ομάδες που παραδοσιακά δεν έχουν κόσμο στο γήπεδο.

  Σημαντικό, επίσης σε μία επιτυχημένη ποδοσφαιρική παράσταση είναι σίγουρα και τα σκηνικά. Τα λιτά γήπεδα δεν έχουν καμία θέση σε ένα σωστά στημένο ματς, γιατί τόσα χρόνια με μίνιμαλ ποδοσφαιρικούς αγώνες έχουμε ογκώσει. Θέλουμε και εμείς οι φαν και αντιφάν του αθλήματος μια σχετική υπερπαραγωγή. Βεγγαλικά κάθε φορά που μπαίνει γκολ, δεκάλεπτα διαλείμματα για δηλώσεις πρόκληση εναντίον των αντιπάλων από τους ποδοσφαιριστές που σκοράρουν για να ανεβαίνει το σασπένς, μαζορέτες από την Αμερική που κάνουν ρουτίνες που κόβουν την ανάσα και διεθνή συγκροτήματα να τραγουδούν ανάμεσα στα ημίχρονα. Ροζ ποπ κορν, stand με φαγητά από κουζίνες του κόσμου και καθίσματα που κάνουν μασάς κρίνονται υπερβολικά σε περιόδους λιτότητας σαν και αυτές που ζούμε.

 Οι ποδοσφαιριστές μπορούν πλέον να μην αγωνίζονται συνέχεια για να μην τραυματίζονται, αλλά να υπάρχουν ντουμπλίρ για τις επικίνδυνες σκηνές που επιβάλλεται να συμμετάσχουν όπως καβγάδες με αθλητές της αντίπαλης ομάδας. Σε αυτή τη λογική Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και cage fighting θα ήταν χρήσιμο να επιβάλλεται κόκκινη κάρτα σε όσους επιτίθενται μες στο γήπεδο σε άλλους παίκτες μόνο σε περίπτωση μεταφοράς συναθλητή στο νοσοκομείο, γιατί έτσι ποδόσφαιρο και πυγμαχία θα ενωθούν σε ένα αθλητικό υπερθέαμα. Επίσης όταν ξέρουν οι τερματοφύλακες και οι επιθετικοί ότι πρόκειται να σκοράρουν στο τέλος της συγκεκριμένης ενέργειας που έχουν ξεκινήσει ας το κάνουν σε slow motion τύπου Matrix για να κλιμακώνεται η αγωνία του κοινού και να εστιάζουν όλοι στις σωστές φάσεις.

 Αυτές ήταν μόνο μερικές ιδέες για να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο από ένα απλό άθλημα σε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή που του αξίζει. Στραφείτε στη βιομηχανία του κινηματογράφου για περισσότερες ιδέες, αλλά εγώ δηλώνω ότι αν μάθω ότι οι Two Door Cinema Club παίξουν σε έναν αγώνα που οι παίκτες είναι ντυμένοι όπως οι πρωταγωνιστές του Where the Wild Thing Are, θα είμαι ο πρώτος που θα πάω στο γήπεδο.



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved