Όταν τα αγόρια τσακώνονται για ένα Τσικαρίτο

Όταν τα αγόρια τσακώνονται για ένα Τσικαρίτο

Οι ποδοσφαιρικές εξελίξεις μπορούν πραγματικά να ανάψουν τη σπίθα που χρειάζεται κάθε βαρετό παρτυ.

Καταλαβαίνεις ότι ένα party έχει πεθάνει όταν ο κόσμος που είναι σε αυτό δεν χορεύει, δεν πίνει και δεν έχει να συζητήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Αυτό ακριβώς μου συνέβη και εμένα το Σαββατόβραδο αυτό που σε ένα από τα πιο βαρετά party της ζωής μου έμαθα τόσα για το Κόπα Αμέρικα όσο δεν θα ξανακούσω μάλλον σε μία ολόκληρη ζωή.

Προφανώς, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση (τύπου διαλέξεις κληρονομικού δικαίου στο πανεπιστήμιο), ήπια για να ξεχάσω τα περισσότερα που άκουσα, αλλά μερικές πληροφορίες ακόμα στοιχειώνουν το μυαλό μου. Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από ένα ματς που λαμβάνει χώρα όσο εξελίσσεται και το Κόπα Αμέρικα, το Euro της Αμερικής όπως μου εξήγησαν.

Οι αντίπαλοι που αναμετριούνταν ήταν το Μεξικό (που ήξερα καλά επειδή έβλεπα Μαρία της Γειτονιάς και γνωρίζω ότι έχει το πιο ενεργό και θερμό κοινό στον κόσμο όπως παραδέχονται μπάντες από τους Franz Ferdinand μέχρι τους Ladytron) και οι Η.Π.Α. (για τις οποίες δεν ήξερα ότι παίζουν ποδόσφαιρο εκτός από το να τρώνε cheeseburger και να δίνουν εκατομμύρια δολάρια στο David Beckham για να κάνει τον αθλητή βιτρίνα, σε μία ομάδα που θα ήμουν πεπεισμένος που είναι megashop αθλητικών ειδών).

Δεν ξέρω ποιος νίκησε στην αναμέτρηση αυτή, η οποία αν σκεφτούμε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης στην ήπειρο αυτή είχε εθνική σημασία και ήταν το αντίστοιχο ματς του Ελλάδα - Αλβανία. Οι μπούληδες Αμερικάνοι και τα αλάνια του Μεξικό τα έδωσαν όλα στο γήπεδο αποδεικνύοντας ότι ξέρουν και συναγωνίζονται και σε άλλα αθλήματα εκτός από την κατανάλωση σφηνακίων τεκίλας και το τρέξιμο από τη συνοριοφυλακή των Η.Π.Α.

Αυτό που έμεινα χαραγμένο στη μνήμη μου από τα σχόλια των ποδοσφαιρόφιλων είναι πως με το Μεξικό αγωνίζεται ένας παίκτης εν ονόματι Χαβιέρ Ερνάντες, ευρέως γνωστός ως Τσικαρίτο, ο οποίος λέει είναι στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι ένας killer στην επίθεση, αφού παραβιάζει τα δίχτυα των αντιπάλων. Η απάντηση μου, συνήθωςμ σε τέτοια σχόλια τις επιδεξιότητες ποδοσφαιριστών είναι συνήθως κάτι τύπου, «Να πείτε στους αντιπάλους του να κρατάνε pepper spray για να το εξουδετερώσουν», αλλά εν προκειμένω προτίμησα να κάνω το party λίγο πιο ενδιαφέρον κράζοντας ανοιχτά τον Τσικαρίτο και υποστηρίζοντας τις Η.Π.Α. (γιατί και είμαι ένα παιδί του καλού cheeseburger), προκαλώντας την αναταραχή και την έντονη αντίδραση των αρρένων παρευρισκομένων και να αφήσω τα χαζοσνόμπ αστεία.

Τελικά πήγα στο μπαρ να συνεχίσω την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ απολάμβανα τον καβγά που προκάλεσα με αφορμή το ματς της βραδιάς. Είναι τόσο ωραίο το ποδόσφαιρο και μπορεί πραγματικά να δώσει ενδιαφέρον σε ένα party, ακόμα και με τον τρόπο αυτό.



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved