Μεταγραφές στα χρόνια του αντιπραγματισμού

Μεταγραφές στα χρόνια του αντιπραγματισμού

Οι ποδοσφαιρικές εξελίξεις τρέχουν ακόμα πιο γρήγορα και από τις πολιτικές. Και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, αντί να ρίξει αλάτι στο «φαΐ» συνεχίζει άσκοπα και ανακατεύει τη σούπα (βλέπε ανασχηματισμό), στον ΠΑΟ αποκτούν καινούργιους παίκτες και ξαποστέλνουν άλλους, όπως το Γερμανό Μπουμσόνγκ.

Ο εν λόγω παίκτης γράφουν στο ιντερνέτ, ότι σέρνει το χορό των μεταγραφών για τη νέα σεζόν, ποδοσφαιρική εννοούμε, όχι fashion (για τους λίγους που κατάλαβαν κάτι τέτοιο).

Και επειδή κανένα inside info δεν έχω να σας δώσω για τις επικείμενες μεταγραφές και ανταλλαγές, ούτε και ξέρω ποιοι είναι όλοι αυτοί που θα έρθουν και θα φύγουν από τις ελληνικές ομάδες, θα αρκεστώ να αναφέρω ενδιαφέροντα σημεία των διαπραγματεύσεων που πιθανολογώ πως στέκονται οι διοικήσεις των ομάδων τώρα που η πτώχευση είναι ένα σενάριο που μπορεί και να φύγει από τη σφαίρα της φαντασίας μας.

Για τον Μπουμσόνγκ που στέλνουνε στη Γερμανία υποθέτω πως διαπραγματεύθηκε ο Παναθηναϊκός μαζί με την παραχώρηση του παίκτη κάποιους τόνους τοπικών λουκάνικων και αυθεντικής βαρελίσιας μπύρας ως αντάλλαγμα εκτός από τα χρήματα που θα λάβει.

Στο ίδιο μοτίβο των τοπικών προϊόντων, προφανώς, κινούνται και άλλες μεταγραφικές δραστηριότητες με τις μπανάνες της Βραζιλίας, τα pasteis de Belem της Πορτογαλίας, τη λεβάντα της Γαλλίας, το πρόβειο μαλλί της Αργεντινής και τη γκοργκοντζόλα της Ιταλίας να έχουν πρωταρχικό ρόλο στις δυνατές μεταγραφές και την ισχύ μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Δεν είναι καθόλου παράξενο, αν σκεφτούμε τα προϊόντα αυτά, γιατί οι χώρες αυτές πρωταγωνιστούν στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Το μόνο που είναι κρίμα και άδικο στον μεταγραφικό αντιπραγματισμό, ακόμα και αυτός είναι προς το παρόν θεωρία συνωμοσίας, είναι ότι χώρες σαν την Ιαπωνία και την Κίνα που δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική παράδοση, αλλά και επικαιρότητα, παραγκωνίζονται εμφανώς από το παγκόσμιο ντόμινο.

Στα παράξενα σενάρια μεταγραφικής δραστηριότητας σίγουρα κατατάσσουμε την απόκτηση ενός παίκτη με την παροχή 123000 κουτιών με συλλεκτικές Barbie από τη θρυλική σειρά Δυναστεία, αλλά και την παραχώρηση 25 φαρμών βατράχων για την αγορά του καλύτερου αμυντικό της Ευρώπης.

Πάντως, όσο παράξενο και να σας φαίνεται το παραπάνω κείμενο μην απορείτε αν οι αγαπημένοι σας άσοι έρθουν στην Ελλάδα του χρόνου για κάποιες χιλιάδες τόνους καλαμποκιού και βαμβακιού, δεδομένου ότι μία ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας θα άλλαζε τις συνήθειες συναλλαγής όλων των φορέων της αγοράς, ακόμα και των ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο αντιπραγματισμός δεν είναι ποτέ μακριά οπότε σκεφτείτε καλά τι έχετε εσείς να δώσετε στην ομάδα σας αν το χρειαστεί.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved