Οι αιώνιοι αντίπαλοι και πώς τους αναγνωρίζεις

Οι αιώνιοι αντίπαλοι και πώς τους αναγνωρίζεις

Μπορεί στον μικρόκοσμο της  Ελλάδας που καταρρέει οι αιώνιοι αντίπαλοι να είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, άλλα έξω από τα καταγάλανα μεν, χιλιοκολυμβημένα δε, νερά της χώρας μας η κόντρα αυτή είναι τόσο γνωστή όσο το παστράμι στα ελληνικά νοικοκυριά.

Ακόμα αν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ ταιριάζουν καλύτερα στο profile των αιωνίων αντιπάλων που είναι παγκόσμια γνωστών, η αλήθεια είναι πως η πραγματική κόντρα δεν έγκειται, ούτε ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες, αλλά στους λαούς πίσω από αυτές.

Οι Άγγλοι και οι Ισπανοί είναι δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες μέσα και έξω από τα γήπεδα. Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των δύο ποδοσφαιρόφιλων λαών για να εντρυφήσουμε στις αιτίες αυτού του χρόνιου πολέμου που πήρε σάρκα και οστά για ακόμα μια φορά στο τελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει εντυπώσεις και το τρόπαιο.

Οι πραγματικοί λόγοι που η ισπανική ομάδα κέρδισε ενάντια στην αγγλική ξετυλίγονται παρακάτω.

1. Πριν πάνε στο γήπεδο έχουν φάει πιθανότατα κάποιο chorizo και πάντα στις κερκίδες είναι ιδρωμένοι, σφίγγουν το πρόσωπο και φωνασκούν για να καλύπτουν το θόρυβο των προσωπικών βιολογικών αναγκών τους. Είναι τυχεροί γιατί ο παρορμητικός τρόπος παιχνιδιού των συμπατριωτών τους, τους δίνει πολλές ευκαιρίες για να σχολιάσουν και να βγάλουν το ταμπεραμέντο τους ως θερμόαιμος λαός. Οι Άγγλοι, από την άλλη, πριν πάνε στο γήπεδο έχουν πιει σίγουρα 10 μπουκάλια μπίρας και θα πουν τα συνθήματά τους και θα ουρλιάξουν ακόμα κι αν δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι τυχαίο ότι μπορεί να μπερδευτούν και να υποστηρίξουν άθελά τους μέχρι και τους αντιπάλους. (1-0)

2. Η κουλτούρα «ταγάρι» έχει οδηγήσει τους Ισπανούς στο να ξεχνάνε χρήση αποσμητικού στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να είναι το μυστικό όπλο στα γήπεδα, για να «κλέβουν» συνέχεια τη μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων. Οι κουλτούρα «αλκοόλες» των Άγγλων από την άλλη απλά τους οδηγεί στο να μην να πάρουν τα πόδια τους σε πολύ μικρή ηλικία. (1-0)

3. Ο celebrity ποδοσφαιριστής των Ισπανών είναι ο Πικέ που έχει κάνει όλη και όλη μία διαφήμιση για το brand ρούχων, Mango και βγαίνει με τη Shakira, αλλά ο celebrity ποδοσφαιριστής των Άγγλων, David Beckham έχει κάνει διαφημίσεις από βρακιά μέχρι αναψυκτικά και όλος ο κόσμος πίνει νερό στο όνομά του, ενώ παράλληλα ζηλεύει την πανέμορφη γυναίκα και τα παιδιά του, που θα μπορούσαν να είναι της Barbie και του Ken. (0-1)

4. Οι Ισπανοί ως λατινογενής λαός έχουν άμεση σχέση με τους Βραζιλιάνους, που είναι οι βασιλιάδες του ποδοσφαίρου και παίζουν μπάλα με ψυχή και ένταση, ενώ οι Άγγλοι προτιμούν τη τεχνική και την πειθαρχία ως Δυτικοευρωπαίοι. Το δίλημμα ψυχή και ταλέντο ενάντια στη τεχνική κερδίζεται υπέρ των Ισπανών, επειδή τέτοιες ιστορίες κάνουν καλύτερες ταινίες. (1-0)

5. Το πάντα μαυρισμένο δέρμα των Ισπανών δεν χρειάζεται ούτε αντιηλιακά, ούτε φροντίδα απέναντι στον ήλιο όταν προπονούνται, ενώ οι καημένοι Άγγλοι είναι με την αλόε βέρα στο χέρι και πάλι δεν καταφέρνουν να κάνουν μια σωστή προπόνηση. Καθόλου παράξενο να παίζουν καλύτερα. (1-0)

6. Η μνημειώδης τσιγκουνιά των Ισπανών, μπορεί να είναι κακή αν θέλετε για κάποιον ή κάποια γκόμενο ή γκόμενα, αλλά όσον στο αφορά στην απόδοσή τους είναι μάλλον θετική, γιατί κάθε νίκη σημαίνει bonus και κάθε bonus μεταφράζεται σε διαμερισματάκι στη Μαδρίτη. Οι Άγγλοι από την άλλη έχουν λεφτά και καθόλου δεν τους συγκινεί το bonus της νίκης. Εν αντιθέσει, αν χάσουν θα έχουν ένα λόγο παραπάνω για να πιουν και να ξεχάσουν. Επειδή, όμως το χρήμα κινεί το χρόνο, θα δώσουμε και αυτό το σημείο τους Ισπανούς. (1-0)

Όπως βλέπετε οι Ισπανοί κερδίζουν στα σημεία τους Άγγλους ως λαός, έτσι δικαιολογείται απόλυτα η νίκη της Μπαρτσελόνα.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved