Το υπέρβαρο θαύμα...

Το υπέρβαρο θαύμα...

Ποτέ μου δεν κατάφερα να καταλάβω το ποδόσφαιρο, κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, πασίγνωστο μέσω αυτής της στήλης.

Δε θα μπορούσα, όμως, να αγνοήσω συγκεκριμένα γεγονότα. Και όταν λέω «δε θα μπορούσα», κυριολεκτώ. Έκανα τα πάντα ώστε να μην έχω ποτέ μου καμία σχέση με το άθλημα, αλλά όταν μεγαλώνεις σε ελληνικό σχολείο, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Tρίγωνες τυρόπιτες και μπάλα. Ααααα, και το φαινόμενο με το όνομα, Ρονάλντο, το οποίο είχα κι εγώ ακουστά. Αυτά τα τρία.

Πριν λίγες μέρες διάβασα ότι ο Ρονάλντο αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Σε ένα κουτσομπολίστικο του εξωτερικού, μη φανταστείτε ότι έπιασα αθλητική εφημερίδα. Στην αρχή σκέφτηκα «μα καλά, αυτός παίζει ακόμα ποδόσφαιρο; Δεν υποτίθεται πως μετά από κάποια ηλικία θεωρούνται υπερήλικοι οι ποδοσφαιριστές; Δεν φοράγαμε βάτες όταν ασχολούμασταν με το Ρονάλντο;». Στο Google ανακάλυψα πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι ήδη 35, δηλαδή ο ορισμός της ώριμης μπανάνας του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, παρότι, «γέρος» ο Ρονάλντο, σε πολλά video στο YouTube κάνει κάποια πράγματα που εντυπωσιάζουν ακόμα και εμένα που δε γνωρίζω καν τη διαφορά του πέναλτι από το φάουλ (όταν κάποιος κάνει πράγματα ενάντια στους νόμους της φυσικής, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος). Αλλά, όσο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και να είναι, η καράφλα και τα δόντια «Κουνελομάνα» είναι τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος σε εκείνον.

Το να αγνοήσω την εμφάνιση του θα ήταν σχεδόν έγκλημα, για αυτό και θέλω, πραγματικά, να κάνω ένα σχόλιο για το σωματότυπο του, γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, ο αγαπημένο σας ποδοσφαιριστής τα έχει τα κιλάκια του. Τι τα έχει δηλαδή; Ζυγίζει όσο τρεις συνάδελφοί του μαζί. Θα μπορούσαν να τον αποκαλούν φαινόμενο, επειδή μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό σε αυτά τα κυβικά. Ευλόγως λοιπόν, αναρωτιέμαι λοιπόν: «Όταν τόσα χρόνια ακούω τη φράση «μεγάλος ποδοσφαιριστής», ο κόσμος αναφέρεται στο πραγματικό μέγεθος του κάθε παίκτη; Ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής έχει το ελεύθερο να σαβουριάζει ό,τι βρίσκει μπροστά του (γιατί σίγουρα μασαμπούκιαζει ένα σάντουιτς, chivito de leo σε κάθε ευκαιρία), ενώ άλλοι ακολουθούν αυστηρά προγράμματα δίαιτας; Υπάρχει τελικά κάποια σύνδεση στα κιλά και στο ταλέντο; Ή είναι τυχαία η περίπτωση του εν λόγω παίκτη;

Φυσικά, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστες και τις κομμώσεις του Ρονάλντο. Δεν είμαι, σίγουρα, υπέρμαχος της ξυρισμένης κεφαλής, αλλά όταν μια τέτοια είναι η καλύτερη επιλογή που έκανες ποτέ σε σχέση με τα μαλλιά σου, κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Τι ήταν εκείνη η ανεκδιήγητη τούφα που είχε αφήσει κάποτε και έβαφε σε διάφορα χρώματα; Έμοιαζε σαν μικρό παιδάκι που πήγε για κούρεμα σε γραία κομμώτρια που πάσχει από Πάρκινσον. Είδα και κάτι άλλες φωτογραφήσεις του, όπου ποζάρει ως ζεν πρεμιέ με μαλλί πιο τζελωμένο και από της Katy Perry στο βίντεο κλιπ του Starstrukk. Γύρευε τι γκόμενες έχει ρίξει κι αυτός, ώστε να φτάσει να νομίζει (και να περνιέται;) για ωραίος. News flash αγόρι: Δεν είσαι! Είσαι ένας υπέρβαρος, ξεδοντιάρης Βραζιλιάνος που μιλάς μια περίεργη γλώσσα που μοιάζει με βλάχικα ρώσικα. Το ότι κάνεις θαύματα (σύμφωνα με τους γνώστες) στα γήπεδα όλου του κόσμου δε σου δίνει το δικαίωμα να προσβάλλεις (επανειλημμένως) κατά αυτόν τον τρόπο την αισθητική μας.

Τα ‘πα και ξαλάφρωσα. Δε θέλω να προσβάλω κανέναν μιλώντας άσχημα για το είδωλό σας, αλλά στην καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε, η αλήθεια είναι πιο σκληρή.



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved