Ντέρμπι ή ωδή στη σοκολάτα;

Ντέρμπι ή ωδή στη σοκολάτα;

Δε χρειάζεται να είναι κανείς γκουρού των γηπέδων για να θυμάται ότι κάθε λίγο και λιγάκι, αυτοί οι αιώνιοι αναμετριούνται και όλη η κοινωνία βρίσκεται σε μία αναταραχή.

Τα ποδοσφαιρικά νέα τα μαθαίνω πάντα τελευταίος, γιατί στο δικό μου μικρόκοσμο οι μόνες σοκαριστικές εξελίξεις είναι ειδήσεις τύπου πως οι Καναδοί Arcade Fire κέρδισαν το βραβείο Grammy καλύτερου album της χρονιάς. Αν με ρωτήσετε τι είναι τα Grammys και ποιοι είναι οι Arcade Fire πολύ θα πληγωθώ να ξέρετε.


Από ότι φαίνεται, στη χώρα αυτή που κατοικούμε μόνο εγώ και κάτι κατσίκες με μαλλί φράντζα ενδιαφερόμαστε για μουσικά, γιατί οι συζητήσεις που γίνονται στις αντροπαρέες, σχετίζονται  με το ποδόσφαιρο. Το ότι εγώ δεν μαθαίνω κανένα νέο είναι κάτι που δεν θα ήθελα να σχολιάσετε. Όπως, καλή ώρα, σήμερα το πρωί μου ζήτησαν να γράψω το σχόλιό μου για το ντέρμπι. Ποιο ντέρμπι; Τη σοκολάτα θα λένε, σκέφτηκα. Αλλά γιατί να αφιερώσω μία αθλητική στήλη ολόκληρη σε μία σοκολάτα; Βρήκα σπόνσορα; Κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τηλεφώνησα αμέσως σε ένα ποδοσφαιρόφιλο συνεργάτη μου, γιατί δεν ήθελα να ρωτήσω στο γραφείο και να εξευτελιστώ εντελώς όσον αφορά στην επαγγελματική μου υπόσταση, και με ενημέρωσε πως το Σάββατο το απόγευμα παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και αυτό αποκαλεί ο κόσμος ντέρμπι. Η είδηση του αγώνα από μόνη της είναι αρκετή για να στείλει πολλούς κυρίους με το μπουρνούζι να παίξουν στοίχημα, άλλους να χωρίσουν για να μην τους πρήζει η γυναίκα τους την ώρα του ντέρμπι και μερικούς να ξυρίσουν μόνο τη μισή πλευρά του προσώπου γιατί ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του ματς.

Μπορώ να σκεφτώ πολλά φανταστικά σενάρια στα οποία ένας άντρας κάνει κάτι χαζό για χάρη του «ντέρμπι», αλλά δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, γιατί αυτολογοκρίνομαι για λόγους δημοσίας αιδούς. Η είδηση του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι κακή από μόνη της γιατί πράσινες και κόκκινες στολές σε ένα γήπεδο το μόνο που θα εξασφαλίσει σίγουρα είναι την κιτσαρία. Και αν παραβλέψει κανείς τον χρωματικό συνδυασμό αλά Ταμτάκος που θα μονοπωλήσει το Σάββατο, είναι παράλογο να περιμένει κάποιος την αναμέτρηση στο γρασίδι των δύο ομάδων με μεγαλύτερη αγωνία και από την πιθανή, επικείμενη πτώχευση της χώρας ή το νέο επεισόδιο του Gossip Girl (έχει πάρει φωτιά φέτος το σίριαλ με τις καταιγιστικές εξελίξεις).

Αλλά πάντα έτσι ήταν. Μάλλον όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου, γιατί είμαι σίγουρος πως μόνο μερικοί μήνες έχουν περάσει από την προηγούμενη αναμέτρηση των «αιωνίων». Δε χρειάζεται να είναι κανείς γκουρού των γηπέδων για να θυμάται ότι κάθε λίγο και λιγάκι, αυτοί οι αιώνιοι αναμετριούνται και όλη η κοινωνία βρίσκεται σε μία αναταραχή. Οι μόνοι λόγοι που μπορώ να δεχτώ ότι το Σαββατόβραδο αξίζει κανείς να δει ποδόσφαιρο είναι το λιωμένο cheddar στις πίτσες και η οσφυαλγία που έχει καθηλώσει κάποιον κακόμοιρο στον καναπέ του σπιτιού του και επειδή οι ψεύτικες τηλεπαρέες του Σαββάτου μπορεί να οδηγήσουν οποιονδήποτε στην παράνοια και την αυτοκτονία, προτιμά να δει ποδόσφαιρο.

Βέβαια, για να μην είμαι υπερβολικός και έρθετε στα comments και με σταυρώσετε, η ποδοσφαιρική αυτή κόντρα που υπάρχει μόνο στο μυαλό των οπαδών είναι το αθλητικό ισοδύναμο της διαμάχης των πρωταγωνιστριών της Δυναστείας, Κrystle Carrington και Alexis Colby ή του Superman και του Lex Luthor, αν προτιμάτε να μιλήσουμε με όρους comics. Και τι είναι μια ζωή χωρίς κόντρες; Παστή ρέγγα χωρίς αλάτι, απαντώ εγώ. Για αυτό λοιπόν, συνεχίστε να παθιάζεστε και πείτε κι εμένα κανά προγνωστικό να παίξω στοίχημα, γιατί έρχεται και London Fashion Week και θα ανοίξει η όρεξη για shopping.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved