Ο... «ρουμπίνιας» Σαλιαρέλης!

Ο... «ρουμπίνιας» Σαλιαρέλης!

Ετσι... ξαφνικά και με «όχημα» το ενδιαφέρον του Βασίλη Ξενιάδη για την ΑΕΚ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Αργύρης Σαλιαρέλης, ο οποίος φρόντισε να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται εδώ και αρκετές ημέρες με φόντο την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΑΕΚ, έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν τον κανόνα πως στο χώρο του ποδοσφαίρου, βρίσκουν εύκολα πεδίο δράσης άνθρωποι που σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσαν να πείσουν κατά το παρελθόν με τον πρότερο βίο τους εντός των ελληνικών γηπέδων.

Ο Αργύρης Σαλιαρέλης εμφανίστηκε ως φίλος και συνεργάτης του Βασίλη Ξενιάδη στο ραντεβού του τελευταίου με τον Σταύρο Αδαμίδη και ως «ειδικός» στις διαπραγματεύσεις αυτού του είδους, αλλά και στους επικοινωνιακούς χειρισμούς, σύμφωνα με όσα λέει ο υποψήφιος «επενδυτής» της Ενωσης.

Στο άκουσμα και μόνο της είδησης, ανήμερα των Φώτων η φίλαθλη κοινή γνώμη έμεινε... άφωνη για τον τρόπο με τον οποίο ο Σαλιαρέλης φρόντισε να κάνει ηχηρή την παρουσία του, βάζοντας στο στόχαστρό του μέχρι και τον νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αφήνοντας αιχμές ακόμα και για πιθανή νέα εμπλοκή του στα διοικητικά δρώμενα των Πειραιωτών, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει κατασταλάξει η σκόνη από τη δική του περίοδο διαχείρισης των τυχών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Και αντί ο «ρουμπίνιας» ή «επιστήμονας» των ελληνικών γηπέδων να βρίσκεται... κρυμμένος, για τα όσα προκάλεσε στον Ολυμπιακό, στη μετα-Κοσκωτά εποχή, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο προσδοκώντας, άγνωστο τι ακριβώς, και επιδιώκοντας με προφανή τρόπο να κάνει ντόρο γύρω από το όνομά του.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει πως εμφανίστηκε ως ο νέος μεγάλος... σωτήρας του Ολυμπιακού μετά τη φυλάκιση του Κοσκωτά, στις 23 Νοεμβρίου 1988, παρουσιάζοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που φερόταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να του μεταβίβαζε ο πρώτος το 68% των μετοχών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Ενα συμφωνητικό που ακόμα και ο ίδιος ο Κοσκωτάς δεν αναγνώρισε ποτέ, με αποτέλεσμα να το προσβάλλει στα δικαστήρια η διοίκηση της Τράπεζας Κρήτης.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το... πάρτι που ετοίμαζε ο «ρουμπίνιας» στον «πύργο» του στην Αίγινα για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, θεωρώντας δεδομένη τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με 4-0 (σ.σ. φέρεται να είχε φτιάξει και εορταστική τούρτα με το ανάλογο σχέδιο). Σχέδιο που του χάλασε ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο οποίος χάρισε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ και έκανε παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, να ψελίζουν μετά το τέλος του αγώνα ότι απέφυγαν την ξενάγηση στον πύργο των φαντασμάτων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως μετά την επιστροφή Αναστόπουλου, ακολούθησαν οι μεταγραφές του Καλογερόπουλου και της... γαζέλας από τη Βραζιλία; Του μεγάλου, τεράστιου... Εντβάλντο που στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την πάτησε και σωριάστηκε στο έδαφος;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πώληση σε μια νύχτα του Ντέταρι στη Μπολόνια και την ατάκα Σαλιαρέλη ότι δεν ήθελε να μείνει γιατί ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ήταν Σοβιετικός και οι Σοβιετικοί είχαν σκοτώσει τον παππού του Ούγγρου στον πόλεμο;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το... μυθικό σύνθημα που ακούστηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη: «Αργύρη, καρ..., φέρ' το πορτοφόλι«, όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε πως οπαδός του Ολυμπιακού αναζητούσε το πορτοφόλι του;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη δήλωση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, μετά την αποχώρηση - εξαφάνιση του Σαλιαρέλη και τη μεταβίβαση των μετοχών του στον Γιώργο Μπανασάκη;

Αλλά και τη δήλωση του τελευταίου, χρόνια αργότερα, πως: «Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, είχε στείλει συνεργείο της Εφορίας στην ΠΑΕ για να «ξετινάξουν» τα βιβλία. Διαπιστώθηκαν πράγματα που εγώ δεν γνώριζα. Για παράδειγμα οι τρεις Σοβιετικοί ποδοσφαιριστές που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 1990 φαινόταν στα βιβλία της ΠΑΕ ότι είχαν κοστίσει 21 εκατ. δολάρια: ο Προτάσοφ 11, ο Λιτόφτσενκο 7 και ο Σάβιτσεφ 3. Δεν ξέρω αν είχαν υπερτιμολογηθεί. Το κράτος πάντως και η Τράπεζα Κρήτης ζητούσαν από τον Ολυμπιακό 3 δισ. δρχ. για φόρους και χρέη, δηλαδή έξι φορές περισσότερα χρήματα από όσα ήταν το συνολικό μετοχικό κεφαλαίο της ΠΑΕ».

Αυτές και άλλες πολλές... αναμνήσεις ήρθαν στο προσκήνιο, κυρίως για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που αναρωτιούνται: «Τι ετοιμάζει ο Σαλιαρέλης»;

Μένει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει αντίδραση - μήνυμα, από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όμοιο με αυτό που με ξεκάθαρο τρόπο εστάλη στον Ξενιάδη.

Σύντομα θα το ξέρουμε...



ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved