Skoda Rapid: Πλούσια τα ελέη! (photos)

Skoda Rapid: Πλούσια τα ελέη! (photos)

Η Skoda κάνει δυναμική είσοδο στη μικρομεσαία κατηγορία με το sedan της να ξεκινά κάτω από τις 12.000€.

Έρχεται να μπει στη γκάμα της Skoda, ανάμεσα στη Fabia και την Octavia –που και αυτής η νέα έκδοση θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της- μεγαλώνοντας το εύρος των εν δυνάμει αγοραστών. Το μοτίβο του 5θυρου αμαξώματος έτσι όπως το γνωρίσαμε από την πρώτη γενιά Octavia παραμένει και ο ιδιαίτερα μεγάλος χώρος των αποσκευών (550 λίτρα!) με το τεράστιο άνοιγμα τείνει να γίνει παράδοση για τα μοντέλα της Skoda. Με κλασσική διάταξη ανάρτησης γόνατα εμπρός ημιάκαμπτος άξονας πίσω, το Rapid είναι σαν να παίρνει τη θέση της Octavia στη γκάμα της Skoda, κάτω από την Octavia 5. Στην αναμενόμενη επιτυχία του, σίγουρα θα παίξουν το ρόλο τους αμοιβαία η σύγχρονη εμφάνιση, με την αίσθηση της συμπαγούς κατασκευής που προσφέρει.

Οι εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.48 μέτρα) κάνουν το αυτοκίνητο να εντυπωσιάζει ενώ στο εσωτερικό επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εργονομία, παράλληλα με την άνεση και την αυξημένη πρακτικότητα και χωρητικότητα, με έμφαση στο πολύ μεγάλο μεταξόνιο (2,6 μέτρα). Στη διάθεσή μας είχαμε το Rapid με το βασικό κινητήρα βενζίνης, τον TSI των 1,2 λίτρων με τους 86 ίππους. Παρά τη μικρή του χωρητικότητα, το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά με το μεγάλο αμάξωμα που έχει να κινήσει, ενώ εμφανίζει και πολύ μικρές απαιτήσεις σε καύσιμο (με τη Skoda να ανακοινώνει μέση κατανάλωση 5,1 λίτρων/ 100 χλμ.). Κατά τη διάρκεια της δοκιμής και σε μικτές συνθήκες κίνησης, η κατανάλωση έμεινε σταθερά κάτω από τα 7 λίτρα και θεωρούμε πως εύκολα μπορεί κανείς να τη σταθεροποιήσει κοντά στα 6,0 λίτρα/100 χλμ. Το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο έχει πολύ καλή κλιμάκωση και καλύπτει ικανοποιητικά και την κίνηση εκτός των τειχών, βοηθώντας στη διατήρηση ταχύτητας ταξιδίου χωρίς να μένει ο κινητήρας σε υψηλές στροφές λειτουργίας.

Για τον οδηγό το σύστημα διεύθυνσης είναι ικανοποιητικό σε μετάδοση πληροφορίας από και προς τους τροχούς (για τα δεδομένα της κατηγορίας μάλιστα, είναι μάλλον από τις καλές περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσει κανείς). Άξιοι συμπαραστάτες τα φρένα με τη γραμμική απόδοση αλλά και η ρύθμιση της ανάρτησης που προσφέρει άνεση σε πολύ καλό επίπεδο, επιτρέποντας και αυξημένες κλίσεις στις στροφές υπό πίεση, που όμως δεν επηρεάζουν την τροχιά που επιλέγει ο οδηγός. Στην καμπίνα αυτό που αφήνει μέτριες εντυπώσεις, είναι η ποιότητα του πλαστικού που επενδύει διάφορες επιφάνειες. Ιδιαίτερα αυτό του τιμονιού και του επιλογέα, που δείχνει πολύ “heavy duty” με σαγρέ επιφάνεια και «φτηναίνει» τη συνολική αίσθηση. Αυτό βέβαια είναι απόλυτα λογικό και έχει και δύο αναγνώσεις. Η μια έχει να κάνει με τη χρήση του ως ταξί (συνεχίζοντας την παράδοση που άρχισε η Octavia η οποία έγινε πολύ δημοφιλής ως επιλογή για τους επαγγελματίες του είδους) και η άλλη με την αντικειμενικά πολύ χαμηλή τιμή αγοράς του Rapid, το οποίο πραγματικά προσφέρεται ως υπόδειγμα υψηλού value for money.



Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Κυπελλούχος κι ευρωπαίος με… buzzer beater του Βαγιαννίδη!
Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Κυπελλούχος κι ευρωπαίος με… buzzer beater του Βαγιαννίδη!
Χάντμπολ: Έχασε τον ευρωπαϊκό τίτλο στα πέναλτι ο Ολυμπιακός
Χάντμπολ: Έχασε τον ευρωπαϊκό τίτλο στα πέναλτι ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός AKTOR: Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά και Ρότσα οι διαιτητές του τελικού
Παναθηναϊκός AKTOR: Μπελόσεβιτς, Ντιφαλά και Ρότσα οι διαιτητές του τελικού
Παπαπέτρου: "Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι για τον τίτλο"
Παπαπέτρου: "Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι για τον τίτλο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved