Mercedes A 180: Strike από την πρώτη ματιά (photos)

Mercedes A 180: Strike από την πρώτη ματιά (photos)

H Mercedes εγκατέλειψε την ιδέα του πολυμορφικού entry level αυτοκινήτου και κάνει strike από την πρώτη κιόλας ματιά.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς και όχι μόνο. Με τη νέα A-Class, η Mercedes δε θέλει μόνο να αλλάξει ρώτα στο μικρότερο μοντέλο της γκάμας της (μια και από το 1997 και μέχρι τώρα, η A Class είχε έντονες πολυμορφικές επιρροές) αλλά στοχεύει με το «καλημέρα» στην κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, με όλους τους πολύ καλούς εκπροσώπους από Audi, Toyota, Volvo και VW να βάζουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά, ο καθένας με τον τρόπο του. Η αισθητική έκπληξη από τη σχεδίαση της νέας A Class, συνεχίζεται με την οδική συμπεριφορά του μοντέλου και τα επιμέρους δυναμικά χαρακτηριστικά του. Το σύστημα διεύθυνσης είναι το καλύτερο και πιο χαρακτηριστικό δείγμα της αλλαγής που συντελέστηκε στο αυτοκίνητο.

Παραδοσιακά, το τιμόνι της A Class από το 1997 και εντεύθεν, δεν ήταν αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς σαφές και με διάθεση για μεταφορά πληροφορίας. Έκανε τη δουλειά του με αξιοπρέπεια και ως εκεί, αφού άλλωστε και το μοντέλο ήταν άλλου προσανατολισμού. Στην περίπτωσή μας σήμερα, το τιμόνι διακρίνεται μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας και μάλιστα μπορεί να κοντραριστεί στα ίσια με τα πλέον sport του είδους. Άμεσο, ακριβές και γρήγορο, μεταφέρει στον οδηγό μια ζωντάνια που συνεχίζεται και στα υπόλοιπα στοιχεία του αυτοκινήτου. Η ανάρτηση είναι –ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται η κατηγορία- σφιχτή και περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές αλλά είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στο πολύ άκαμπτο πλαίσιο. Γενικά, η εικόνα του αυτοκινήτου στο δρόμο μόνο με θετικές εντυπώσεις μπορεί να συνδυαστεί.

Είναι και ο κινητήρας των 1,6 λίτρων με τους 122 ίππους που χωρίς να προσφέρει επιδόσεις «φωτιά» στέκεται στο ύψος των περιστάσεων πάντα και με τη συνδρομή του χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου με την πολύ βελτιωμένη αίσθηση, μπορεί να ακολουθήσει τις επιταγές του οδηγού. Όπερ σημαίνει πως όταν ο τελευταίος θελήσει να κινηθεί οικονομικά, θα το πετύχει σημειώνοντας άλλο ένα θετικό πρόσημο στην επιμέρους κριτική του αυτοκινήτου. Είναι χαρακτηριστικό πως χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, η κατανάλωση περιορίστηκε στα 6,7 λίτρα/ 100 χλμ. Χάρη και στο τεχνολογικό «πακέτο» Blue Efficiency, με το σύστημα Eco Start&Stop, η επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης είναι εύκολη υπόθεση για το μοτέρ που είναι συμβατό με τη νόρμα Euro 6 και εκπέμπει 128 γρ.CO2 ανά χιλιόμετρο. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι καλοί και όσοι περιμένουν «στρίμωγμα» στο πίσω κάθισμα, θα απογοητευτούν.

Μικρός για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι ο χώρος για τις αποσκευές, που έχει μεν κανονικό σχήμα αλλά η χωρητικότητά του με το πίσω κάθισμα στη θέση τους είναι 341 λίτρα. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν από όσους «ψάχνονται» στην κατηγορία αδιάφορο, μια και στην εξίσωση πρέπει να μπει και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικών που συναντά κανείς σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου και φυσικά «υπόσχεται» μακροχρόνια και αρμονική συνύπαρξη. Είναι και η προστιθέμενη αξία του ονόματος Mercedes που έρχεται να δικαιολογήσει σε μεγάλο βαθμό τα 23.173€ με απόσυρση για τη βασική έκδοση που έτσι και αλλιώς είναι πολύ πλούσια εξοπλισμένη.



Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Ανατριχιαστικό video της Λίβερπουλ για το «αντίο» του Γιούργκεν Κλοπ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βάζει τέλος στην καριέρα του - Πότε αποσύρεται
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved