H APRILIA κυριαρχεί στο παγκόσμιο SBK (photos)

H APRILIA κυριαρχεί στο παγκόσμιο SBK (photos)

Καθολική κυριαρχία της Aprilia στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Η Aprilia κάνει το 1-2-3 με Guintoli, Laverty και Fabrizio.

Οι Guintoli και Laverty ισοβαθμούν με 45 βαθμούς ο καθένας, με την Aprilia να προηγείται στους κατασκευαστές με 50 βαθμούς. Τέσσερις αναβάτες της Aprilia ανάμεσα στις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης.

Μία πορεία γεμάτη επιτυχίες: 51 τίτλους παγκοσμίων πρωταθλημάτων μετράει η Aprilia τα τελευταία είκοσι χρόνια. Συνολικά, οι επιτυχίες του Ομίλου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές: τα εμπορικά σήματα του Ομίλου Piaggio έχουν κατακτήσει 101 παγκόσμιους τίτλους, καθιστώντας τον, τον πιο καταξιωμένο κατασκευαστή δικύκλων παγκοσμίως.

Η αγωνιστική ομάδα της Aprilia, για τη σεζόν 2013, αποτελείται από το νεοφερμένο Sylvain Guintoli και το δοκιμασμένο πλέον Eugene Laverty κάτω από τις τεχνικές οδηγίες του Gigi Dall'Igna, Τεχνικού Διευθυντή και υπεύθυνου της αγωνιστικής ομάδας Aprilia. Με την πορεία τους οι δύο αναβάτες, καταδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι είναι άξιοι να σταθούν τόσο στο ύψος των επιτυχιών του Max Biaggi, όσο και της ίδιας της μοτοσικλέτας, RSV4, η οποία δε σταμάτησε να εντυπωσιάζει από τη στιγμή που ξεκίνησε να αγωνίζεται.

Η ιστορία της ομάδας αλλά και οι πρόσφατες διπλές νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τις τελευταίες τρεις σεζόν, καταδεικνύουν τη δέσμευση της ομάδας στον θεσμό του πρωταθλήματος των Superbike. Η Aprilia έχει ως αποστολή την διασφάλιση του υψηλού επιπέδου του πρωταθλήματος με στόχο ακόμη περισσότερες επιτυχίες για την αγωνιστική ομάδα. Επιτυχίες που κατακτώνται με πολύ δουλειά αλλά και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του Ομίλου Piaggio για ανάπτυξη μοτοσυκλετών υψηλού επιπέδου και τεχνολογικής αρτιότητας, που ενσωματώνουν όλη την αγωνιστική τεχνολογία του σήμερα.

Phillip Island - Αυστραλία, 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο  πρώτος και πολυαναμενόμενος πρώτος γύρος της σεζόν 2013 στο World SBK κυριαρχείται από την Aprilia, η οποία κερδίζοντας και τους δύο αγώνες θέτει γερές βάσεις για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Στη βαθμολογία οι Guintoli και Laverty ισοβαθμούν με 45 βαθμούς ο καθένας, με την Aprilia να προηγείται στους κατασκευαστές με 50 βαθμούς. Οι 4-κύλινδρες μοτοσυκλέτες από το Noale έκαναν μια αληθινή επίδειξη ανωτερότητας στο Phillip Island: 1-2-3 για την Aprilia στον πρώτο γύρο του αγώνα και 1-2 για τους επίσημους αναβάτες της Aprilia, στον δεύτερο γύρο, με τέσσερις μοτοσυκλέτες RSV4 να τερματίζουν στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη του πρώτου γύρου του αγώνα, ήρθε όπως πάντα, μετά από σκληρές μάχες μεταξύ των αναβατών και με τον Sylvain Guintoli να παίρνει άξια την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα. Τόσο ο έμπειρος Guintoli όσο και ο αρκετά νεότερός του Laverty απέδειξαν ότι διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον τίτλο.

Στην  τρίτη θέση ακολουθούσε ένας εκπληκτικός Fabrizio (Red Devils Roma), ο οποίος έφτασε μάλιστα να απειλεί τον Laverty για το δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στο τέλος του δεύτερου σκέλους του αγώνα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Laverty να είναι εκείνος που πέρασε τελικά μπροστά από τον Guintoli. Στη τρίτη θέση ακολούθησε ο Melandri, ενώ στη τέταρτη θέση βρέθηκε ο Fabrizio (Red Devils Roma). Τέλος στην έκτη θέση βρέθηκε ο Davide Giugliano (Althea Racing), επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της Aprilia RSV4.

«Ξεκινήσαμε με το δεξί και όλη η δουλειά των περασμένων ημερών απέδωσε», σχολίασε ο Laverty. «Η Aprilia μου ήταν γρήγορη και απέδωσε όπως ακριβώς ήθελα! Στον πρώτο αγώνα ίσως ήμουν λίγο συντηρητικός με τα ελαστικά, ωστόσο η δεύτερη θέση ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Στο δεύτερο πίεσα περισσότερο και στο τέλος, όταν έμεινα εγώ, ο Sylvain και ο Melandri κατάφερα και τους ξέφυγα. Δεν έχω ξεκινήσει ποτέ τόσο καλά μια σεζόν! Τώρα πλέον σκεφτόμαστε την Aragon και το πώς θα παραμείνουμε σε νικηφόρα πορεία.

«Ξεκινήσαμε με νίκη και νιώθω καταπληκτικά!», υπογράμμισε ο Guintoli. «Ειλικρινά, μετά τις δοκιμές ήξερα ότι θα τα πήγαινα καλά και ήδη από την αρχή ήμουν έτοιμος να τα δώσω όλα. Στόχος μου πάντα είναι να κερδίζω, αλλά κάποιες φορές πρέπει να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις. Στον πρώτο αγώνα δεν ξεκίνησα καλά και έχασα μερικές θέσεις, ωστόσο σταδιακά έβρισκα το ρυθμό μου.

Ο Eugene είχε ξεφύγει, όμως όταν τον πέρασα κατάφερα να διατηρήσω τη θέση μου και να πάρω αυτή τη σημαντική νίκη. Στο δεύτερο αγώνα ο Eugene εφάρμοσε μια παρόμοια τακτική με αυτήν που χρησιμοποίησα εγώ στον πρώτο. Βέβαια αυτό είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του Πρωταθλήματος».

PHILLIP ISLAND WSBK –1ος ΓΥΡΟΣ
1. Sylvain Guintoli - Aprilia
2. Eugene Laverty - Aprilia
3. Michel Fabrizio - Aprilia
- BMW 4. Chaz Davies
- Kawasaki 5. Tom Sykes
- Kawasaki 6. Loris Baz
- Honda 7. Leon Haslam
- Honda 8. Jonathan Rea
- Suzuki 9. Leon Camier
- Ducati 10. Max Neukirchner

PHILLIP ISLAND WSBK – 2ος ΓΥΡΟΣ
1. Eugene Laverty - Aprilia
2. Sylvain Guintoli - Aprilia
3. Marco Melandri - BMW
4. Michel Fabrizio - Aprilia
5. - Kawasaki Tom Sykes
6. Davide Giugliano - Aprilia
7. Jules Cluzel - Suzuki
8. Johnny Rea - Honda
9. Leon Camier - Suzuki
10. Leon Haslam – Honda

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ
1. Laverty (Aprilia) 45
2. Guintoli (Aprilia) 45
3. Fabrizio (Aprilia) 29
4. Sykes (Kawasaki) 22
5. Melandri (BMW) 16
6. Rea (Honda) 16
7. Haslam (Honda) 15
8. Cluzel (Suzuki) 14
9. Camier (Suzuki) 14
10. Davies (BMW) 13

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Aprilia 50
2. BMW 21
3. Kawasaki 22
4. Honda 17
5. Suzuki 16
6. Ducati 11



Euro 2024: Εντυπωσιακή Ισπανία, με ανατροπή η Ιταλία - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Euro 2024: Εντυπωσιακή Ισπανία, με ανατροπή η Ιταλία - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Euro 2024, Ιταλία – Αλβανία 2-1: Ξεπέρασε το σοκ και το γύρισε σε πέντε λεπτά!
Euro 2024, Ιταλία – Αλβανία 2-1: Ξεπέρασε το σοκ και το γύρισε σε πέντε λεπτά!
ΑΕΚ: Γέμισαν παιδιά τα Σπάτα – Σέντρα στο τουρνουά FAIR PLAY CUP (video)
ΑΕΚ: Γέμισαν παιδιά τα Σπάτα – Σέντρα στο τουρνουά FAIR PLAY CUP (video)
Euro 2024: Συλλήψεις 50 οπαδών με μαχαίρια πριν το Ιταλία – Αλβανία
Euro 2024: Συλλήψεις 50 οπαδών με μαχαίρια πριν το Ιταλία – Αλβανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved