Seat Leon 1,2 TSI Copa (photos)

Seat Leon 1,2 TSI Copa (photos)

Η έκδοση με τον turbo 1.200άρη του δημοφιλούς μεσαίου μοντέλου της Seat, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν μια έξυπνη αγορά.

Το κομψό αμάξωμα δια χειρός Βάλτερ Ντε Σίλβα δείχνει στην περίπτωση του Leon πιο δυναμικό, αφού είναι λίγο πιο χαμηλό από τα αντίστοιχα των Altea και Toledo που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Χάρη σε αυτή, η ανάρτηση του νέου Leon αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Κατά συνέπεια, τα κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά εξηγούνται απόλυτα, αφού με τη διάταξη αυτή η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Εκτός της κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς, η διάταξη αυτή προσφέρει και ιδιαίτερα καλή άνεση για τους επιβάτες, ενώ εξασφαλίζει και πολύ καλούς χώρους αφού δεν είναι και πολύ «διεισδυτική» στο χώρο των αποσκευών.

Έτσι λοιπόν το Leon σε όλες τις εκδόσεις του είναι ιδιαίτερα δυναμικό αναφορικά με την οδική του συμπεριφορά που επιτρέπει στον οδηγό ανεξαρτήτως επιλεγμένου κινητήρα, να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια σε κάθε είδους δρόμο. Όσο σφιχτό χρειάζεται για να ελέγχονται σωστά οι κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές και όσο μαλακό πρέπει για να είναι οι επιβάτες άνετοι ακόμα και σε κακοστρωμένους δρόμους. Την ίδια στιγμή, η μόνωση της ανάρτησης είναι τέτοια που κανένας θόρυβος από την κύλιση δεν περνάει στην καμπίνα των επιβατών. Ο TSI κινητήρας της προκειμένης περίπτωσης, είναι ότι πρέπει για να κατεβάζει τα λειτουργικά έξοδα, ενώ την ίδια στιγμή να μη στερεί από τον οδηγό, τη δύναμη που θα του επιτρέψει να διερευνήσει και τη σπορ πλευρά του μοντέλου. Σε καμία περίπτωση 1.200άρης δεν εξαντλεί το σύνολο πλαισίου- ανάρτησης.

Σε συνδυασμό όμως με το 6άρι κιβώτιο με την πολύ καλή κλιμάκωση, προσφέρει επάρκεια ισχύος για όλες τις πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, είτε στις καθημερινές μετακινήσεις, είτε σε κάποιο ταξίδι. Ο εξοπλισμός και ο διάκοσμος του Leon είναι ανάλογος της έκδοσης. Κατά βάση ωστόσο είναι πλήρης και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει από την πρώτη κιόλας επαφή στον οδηγό είναι η κορυφαία θέση οδήγησης που δίνει πραγματικά ξεχωριστή και πλήρη αίσθηση ελέγχου. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί, ενώ τα 341 λίτρα που ανακοινώνονται από τη Seat ως μεταφορική ικανότητα του χώρου αποσκευών, μοιάζει πραγματικά με μετριοπάθεια. Στο χώρο των αποσκευών το διπλό πάτωμα εξασφαλίζει και αρκετό κρυφό χώρο για επιπλέον πράγματα, ενώ εκεί εντοπίζονται και κάποιοι στεγανοί χώροι για αποθήκευση βρεγμένων ρούχων, παπουτσιών, κλ.π.

Στην εταζέρα του χώρου των αποσκευών, υπάρχει και η έξυπνη επιλογή της διπλής επιφάνειας με έξτρα θήκες για αντικείμενα. Το πεντάθυρο αμάξωμα του νέου Leon διακρίνεται για την κομψότητά του. Η copyright του σχεδιαστή επιλογή των «κρυφών» χειρολαβών για τις πίσω πόρτες, εντείνει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου αφού το κάνει να δείχνει κουπέ. Αυτό ενισχύεται και από την έντονη κλίση του παρμπρίζ, με τους κρυμμένους στις κολώνες υαλοκαθαριστήρες. Το επιθετικό ρύγχος και οι καλαίσθητες ζάντες, έρχονται να συμπληρώσουν μια απόλυτα ισορροπημένη εικόνα για ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του με υψηλό συντελεστή value for money.



Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Παίκτης της χρονιάς στη Bundesliga ο Βιρτς
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved