Daihatsu Charade (photos)

Daihatsu Charade (photos)

Δυνατό όπλο στη φαρέτρα της Daihatsu, εκτός από το πρακτικότερο SUV της ελληνικής αγοράς που ακούει στο όνομα Terios, είναι το νέο Charade.

Παραδοσιακά η Daihatsu επιλέγει τους χαμηλούς τόνους για την παρουσία της στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Μέχρι τώρα, η μεγάλη δικαίωση για την πρακτική αυτή, ήταν η αναμφισβήτητη διαφορά που έκανε το Terios, ως το μόνο 5θυρο τετρακίνητο εκτός δρόμου αυτοκίνητο με κινητήρα 1,3 λίτρων. Στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, μια τέτοια πρόταση που συνδυάζει την εκτός δρόμου δυναμική, με το προσιτό κόστος χρήσης του μικρού κυβισμού και τους χώρους του 5θυρου αμαξώματος, είναι αυτό που λέμε «χωρίς αντίπαλο». Από την άλλη πλευρά όμως, ποτέ η Daihatsu δεν υστερούσε και στις κατηγορίες των μικρών αυτοκινήτων- εκεί που πάντα είχε προτάσεις αξιόλογες προτάσεις ή αν προτιμάτε, με δυνατά χαρακτηριστικά στους τομείς που έχουν σημασία: την οικονομία στη χρήση και την ευκολία στους χειρισμούς. Το νέο Charade δεν ξεφεύγει από τον κανόνα, όντας αυτό ακριβώς που μας έχει συνηθίσει η Daihatsu: μικρό, ευέλικτο, οικονομικό και με κορυφαία αξιοπιστία.

Επιπλέον, με το Charade, είναι η πρώτη φορά που οι δεσμοί της Daihatsu με την Toyota, γίνονται πιο σαφείς από ποτέ. Αν σας φαίνεται οικείο σαν εικόνα, είναι γιατί το Charade δε θυμίζει απλώς το Yaris της προηγούμενης γενιάς. Μόνο τα σήματα εμπρός και πίσω (εντάξει, και στο τιμόνι) έχουν αλλάξει. Οπουδήποτε αλλού –από τις «σφραγίδες» των τζαμιών, έως την άδεια κυκλοφορίας- το όνομα της Toyota δίνει το παρών. Είναι πρακτικά αδύνατο να αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο μοντέλο και να μη μπερδευτείς, ακόμα και όταν το έχεις μπροστά σου. Τα μεγάλα αυτοκόλλητα της ελληνικής αντιπροσωπείας, που σου θυμίζουν περί τίνος πρόκειται, σε επαναφέρουν (ακόμα και αν τα μπερδεύεις βέβαια, δεν τρέχει και τίποτα). Η αισθητική του άλλωστε δεν είναι ξεπερασμένη. Κάθε άλλο. Εκτός αυτού, οδηγώντας το Charade για αρκετά χιλιόμετρα, το ότι πρόκειται για το γνωστό Yaris –είπαμε, της προηγούμενης γενιάς- δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Ίσα- ίσα.

Πρόκειται ακόμα και σήμερα για ένα μικρό αυτοκίνητο που «στέκεται» άνετα απέναντι στον ανταγωνισμό, προσφέροντας λύσεις σε πολλαπλών ειδών ανάγκες- αφού μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα ακόμα και το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου. Η κατανάλωση είναι χαμηλή (σε ως επί το πλείστον διαδρομές εκτός πόλης, «φλέρταρε» διαρκώς με τα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα) , η δύναμη του Dual VVT-i 1.300άρη (99 ίπποι/ 6.000 σ.α.λ.) είναι αρκετή και εύκολα εκμεταλλεύσιμη χάρη και στο 6άρι κιβώτιο των ταχυτήτων, ενώ η σιγουριά που εμπνέει σε επίπεδο αξιοπιστίας, είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους. Στην καμπίνα του ex-Yaris- Charade, οι ανέσεις είναι δεδομένες ακόμα και για 4 ενήλικους που θα θελήσουν να κάνουν μεγάλη απόσταση.

Η ανάρτηση διαχειρίζεται με άνεση τα 1.050 κιλά του αμαξώματος και με αρκετό φορτίο, δείχνει ενδοτική στις ανωμαλίες του δρόμου, κρατώντας το επίπεδο της άνεσης των επιβατών σε υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός πραγματικά «κολλάει» με την ευκολία των χειρισμών του, όπως και με τις λύσεις που δίνουν οι διάσπαρτες θήκες, για ποτήρια και λοιπά μικροαντικείμενα. Τα 125 γρ./ χλμ. των εκπομπών CO2 είναι διαβατήριο για το κέντρο και τον «πράσινο δακτύλιο», ενώ χάρη σε αυτά είναι και μικρό το κόστος των τελών κυκλοφορίας. Με τον πληρέστατο εξοπλισμό του –από τον οποίο ξεχωρίζουμε τους 7 αερόσακους ασφαλείας που αναλύονται σε ζεύγη μετωπικών (οδηγού- συνοδηγού), πλευρικών και τύπου «κουρτίνας», με τον 7ο να αφορά τα γόνατα του οδηγού- η τιμή των €12.530 (με απόσυρση) για το Daihatsu Charade είναι ικανοποιητική.



Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Άρνε Σλοτ είναι ο αντικαταστάτης του Γιούργκεν Κλοπ
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Σαν παίζουμε εντός έδρας», δήλωσε ο Γιοβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Στην Πλατεία Κοτζιά το Fan Festival
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved