Peugeot 208: Αναγέννηση

Peugeot 208: Αναγέννηση

Η Peugeot παρουσιάζει το νέο της μοντέλο στην κατηγορία «B». Σε 3-θυρο και 5-θυρο, το νέο 208 θα συνεχίσει το μύθο των προκατόχων, θέλοντας να έχει και την ίδια εμπορική απήχηση.

Σήμερα, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που είναι ικανό να προσελκύσει ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό με νέες απαιτήσεις, η Peugeot αποδεικνύει ότι η απλή ανανέωση του αυτοκινήτου δεν είναι αρκετή. Η Peugeot δεν δίστασε να ξαναγράψει τους κανόνες, με διάθεση να επανεφεύρει τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε η επιτυχία των θρυλικών 205, 206 και 207, και να τις "ανα-γεννήσει", για να δημιουργήσει το Peugeot 208.

Ο Βίνσεντ Ραμπό, Γενικός Διευθυντής της Automobiles Peugeot, κάνει λόγο για «νέα εποχή», ενώ ο Αλέν Τρανζέρ, Διευθυντής του Σχεδιαστικού Τμήματος λέει πως «το 208 θα είναι το σημείο αναφοράς. Αυτό το αυτοκίνητο κάνει πραγματικά το επόμενο βήμα και είναι ένα καθοριστικό σημείο για την Peugeot». Το 208 ενσωματώνει τις αρχές της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας. Οι αρχικές τεχνικές επιλογές δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που είναι ελαφρύ (110 κιλά ελαφρύτερο κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 207, μείωση που μπορεί να φτάσει έως τα μείον 173 κιλά, με μία γκάμα εκδόσεων που ξεκινά από τα 975 κιλά), αεροδυναμικό (με Cd 0.29) και με μικρές διαστάσεις (-7 εκατοστά σε μήκος, -1 εκ. σε ύψος). Αυτά τα προτερήματα τονίζονται από τον ιδιαίτερα αυξημένο χώρο επιβατών, με περισσότερο χώρο στις πίσω θέσεις (+5 εκ. για τα γόνατα) και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (+15 λίτρα σε όγκο), απόδειξη της βελτιστοποιημένης αρχιτεκτονικής απόδοσης.

Το 208 προσωποποιεί και εξευγενίζει τους νέους αισθητικούς κώδικες της Μάρκας. «Αιωρούμενη» εμπρός γρίλια, οπτική «υπογραφή» των εμπρός φώτων, πίσω φώτα σε σχήμα «boomerang» – κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με απόλυτη συνάφεια με την ισορροπία του αυτοκινήτου, που βασίζεται σε μία «σπονδυλική στήλη», ορατή ακόμη και στην οροφή. Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι καινοτομίες, ακριβώς όπως και στον εξωτερικό σχεδιασμό. Μία πραγματική ρήξη σε σχέση με το παρελθόν, πέραν των αναγνωρισμένων τεχνικών περιορισμών και πολιτισμικών δεδομένων, η θέση οδήγησης έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή. Τοποθετημένος πίσω από το μικρό τιμόνι, βρίσκεται ένας πίνακας οργάνων τεχνολογίας «head up display», ενώ στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί μία μεγάλη οθόνη αφής.

Αυτό το σύνολο «επικοινωνεί» με τους επιβάτες και συμβάλλει στην πρακτικότητα, την ασφάλεια, την ποιότητα και την αγνότητα του εσωτερικού σχεδιασμού, όπως επίσης και στην οδηγική απόλαυση. Επιπλέον, επιτυγχάνοντας κατά μέσο όρο εκπομπές CO2 κατά 34 γρ./χλμ. χαμηλότερες από το 207, το 208 ηγείται στην κατηγορία του. Η τεχνολογία κινητήρων τελευταίας γενιάς και η χρήση του συστήματος μικρο-υβριδισμού e-HDi σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις, έρχονται να προστεθούν στο μειωμένο βάρος και στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Με πέντε εκδόσεις, τέσσερις από τις οποίες είναι εξοπλισμένες με το νέας γενιάς σύστημα Stop & Start (e-HDi), η γκάμα diesel ξεκινά με εκπομπές 87 γρ./χλμ. CO2 και κατανάλωση 3,4 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων ποτέ δεν ξεπερνούν τα 99 γρ. Το 208 παρουσιάζει μία νέα γκάμα 3κύλινδρων κινητήρων βενζίνης, 1,0 και 1,2 λίτρων VTi, που είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, με γκάμα που ξεκινά με εκπομπές 99 γρ./χλμ. CO2, και κατανάλωση καυσίμου 4,3 λίτρα/100 χλμ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved